دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط یک شرکت دانش‌بنیان انجام شد؛

تولید لوله‌های گاز با تکنولوژی روز/ رنگ زرد لوله‌ها بومی‌سازی می‌شود

تولید لوله‌های گاز با تکنولوژی روز  رنگ زرد لوله‌ها بومی‌سازی می‌شود
محققان یک شرکت دانش‌بنیان علاوه بر تولید لوله‌های پلی‌اتیلن گاز موفق به تولید رنگ زرد آن نیز شدند که تشخیص این لوله‌ها برای مهندسان راحت‌تر باشد.
کد خبر : 881232

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، تولید انواع لوله و اتصالات پلی‌اتیلن توسط شرکت‌های داخلی برای صنایع گاز، نفت و ... از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین یک شرکت دانش‌بنیان تقریبا بیش از ۱۵ سال است که به عرصه تولید چنین لوله‌هایی ورود کرده است.

این شرکت به عنوان نخستین شرکت تولیدی لوله‌های پلی اتیلن در سطح کشور است. در بازدیدی که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برای اصحاب رسانه ترتیب داد، نشستی با مدیرعامل این مجموعه برگزار شد.

ابوالقاسم مدانلو، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تولید کننده لوله های پلی اتیلن در این نشست گفت: در سال ۸۵ شرکت کاسپین لوله طبرستان تولیدکننده لوله با گرایش تولید انواع لوله و اتصالات پلی اتیلن با یک خط تولید و سه نیروی انسانی مشغول به کار شد. 

وی افزود: محصولات این شرکت در سال ۸۶ به بهره‌برداری رسید؛ همان سال به دانش روز آشنا بودیم و توانستیم استاندارد‌های مختلف آی جی اس و استاندارد ملی را اخذ کنیم. سال ۱۳۸۷ نیز با شرکت ملی گاز ایران نخستین قرارداد را با گرایش تولید لوله‌های گازرسانی در سطح کشور منعقد کردیم.

مدیر این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه با یک خط تولید شروع کردیم و به تدریج خطوط را افزایش دادیم، گفت: امروز بالغ بر ۱۳ خط تولید و بیش از ۲۵ هزار تن در سال ظرفیت تولید داریم. 

مدانلو عنوان کرد: در این شرکت به واحد تحقیق و توسعه اهمیت زیادی داده می‌شود، زیرا به این واسطه چشم انداز بسیار روشنی خواهیم داشت. توانستیم از نانوذرات نیز در تولید محصولاتمان بهره ببریم.

مدیر شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده لوله‌های گاز با بیان اینکه توزیع گازرسانی روز به روز در حال توسعه است، گفت: واحد تعمیرات شرکت ملی گاز اگر به هر دلیلی زمین حفاری شود یا به دلیل توسعه شهرسازی علمک‌های انشعاباتی که وجود دارند قابلیت ردیابی لوله‌های مدفون در خاک وجود نداشته باشد با مشکل مواجه می‌شود؛ بنابراین در واحد تحقیق و توسعه این شرکت به این دانش دست پیدا کردیم و در حال تولید بخش دیگری از این دانش‌بنیان هستیم که در تداوم کار قبلی انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: به این واسطه لوله‌هایی که اکنون مورد استفاده می‌گیرد جایگزین فلزی‌ها می‌شود.

مدانلو با اشاره به کاربرد لوله‌های این شرکت در کشوراضافه کرد: نخستیین شهری که لوله گازرسانی در آن اجرا شد شیراز بود سپس شمال تهران. اکنون حدود ۳۰۰ شهر در حال بهره برداری از گازرسانی با استفاده از لوله‌های پلی اتیلن هستند.

مدیرعامل شرکت تولیدکننده لوله گفت: طرحی داریم که تشخیص لوله‌های گاز از سایر لوله‌های مدفون شده زیر زمین تفکیک شود و آن هم رنگ زرد است. اکنون خوشبختانه به تولید رنگ زرد هم دست یافتیم. در کشور‌های اروپایی لوله‌های گاز با رنگ زرد هستند.

وی افزود: شرکت حال توسعه است و ان شاءالله طرح مدفون در خاک تا چند ماه آینده در شرکت ملی گاز به تصویب برسد؛ اگر این کار انجام شود به عنوان یک استاندارد آی جی اس در سطح وزارتخانه نفت مطرح می‌شود و به حالت خاص در می‌آید که لوله هایمان قابلیت ردیابی در اعماق زمین دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب