تولید و بکارگیری علم در هر مسیری ارزش نیست
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها شب گذشته در آیین اختتامیه گردهمایی سراسری مستعدان و نخبگان در مشهد به اهمیت جهت شناسی فعالیتهای علمی اشاره و تصریح کرد: شهید چمران با اینکه نابغه فیزیک و در امریکا از بهترین شرایط علمی، اجتماعی و اقتصادی برخوردار بود، اما به محض اطلاع از وضعیت شیعیان لبنان، نسبت به آنان احساس مسئولیت کرده و تصمیم گرفت علم و توان و زندگی اش را در راه حق صرف کند نه در یک کشور مستکبر.
وی ضمن تاکید بر توجه به کسب رزق و روزی حلال افزود: نسبت به همه نعمتهایی که در اختیار داریم از جمله علم و دانش، مسئول هستیم و از ما نسبت به نحوه استفاده از آنها سوال خواهد شد؛ دانشمندانی که امروز علمشان در خدمت اهداف استکباری قرار دارد و در قالب انواع بمب و موشک بر سر مظلومین عالم مانند مردم غزه فرو میریزد، چه جوابی در محضر عدل الهی دارند؟.
حجت الاسلام والمسلمین رستمی با اشاره به این فراز از صلوات خاصه امام رضا (ع) که «اللّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الَّذِی ارْتَضَیْتَهُ وَ رَضَّیْتَ بِهِ مَنْ شِئْتَ مِنْ خَلْقِکَ..»، خاطرنشان کرد: معصوم (ع) در این فراز میفرمایند خدایا بر امام رضایی درود فرست که هم از او خشنود هستی و هم در دل هر یک از مردم که بخواهی به واسطه او رضایت قرار میدهی؛ این نشان میدهد واسطه هر خشنودی و رضایتی در دنیا امام رضا (ع) هستند.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها خطاب به نخبگان افزود: امام رضا (ع) رئوف و عالم اهل بیت (ع) هستند؛ حتی اگر ما حاجاتمان را فراموش کنیم ایشان از یاد نبرده وبه فکر ما هستند؛ به عنوان سوغاتی از امام بخواهید کمک کنند تا شما را انتخاب کنند و به درد بخورشان باشید چنانکه شهید تهرانی مقدم خصوصا در مسائل علمی از راهنمایی و دستگیری امام رضا (ع) بهره میگرفت.
برای ماندگار شدن باید موسس و موثر بود
در ادامه، دکتر نبییون به نمایندگی از نخبگان حاضر در مراسم طی سخنانی اظهار کرد: در این دنیا برخی با بذل و ایثار جان ماندگار میشوند و برخی از طریق تاثیر و خدماتشان در زمینههای علمی، فرهنگی و؛ که یکی از بهترین الگوها برای نخبگان این مسیر، شهید دکتر چمران است.
وی اضافه کرد: افراد بسیاری در جهان نخبه فیزیک هستند، اما کمتر کسی مانند چمران موسس و موثر و ماندگار بوده است؛ در واقع رمز ماندگاری از طریق نخبگی، موسس و موثر بودن است. برخی اساتید دانشگاه کتاب و مقاله مینویسند و پس از چند سال دیگر اثارشان قابل استفاده نیست، اما برخی دیگر رشته یا شرکت یا آزمایشگاهی تاسیس میکنند و تاهمیشه اثرگذار میشوند.
نبیون از نخبگان خواست تامل کنند در کدام زمینه کاری و علمی توانایی تاسیس دارند و همان مسیر را ادامه دهند هرچند که هزینه و سختی زیادی دارد و اراده قوی میطلبد.
وی این گردهمایی سه روزه را فرصتی مغتنم برای شبکه سازی نخبگان استانها با یکدیگر برشمرد و افزود: برای عملکرد موفق و اینکه یک گام جلوتر از دیگران باشیم باید از همین حالا که به دنبال شبکهای باشیم که میخواهیم در آینده با آن کار کنیم.
انتهای پیام/