هوش مصنوعی چگونه جان بیماران سکته مغزی را نجات میدهد؟
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سکته مغزی هر پنج دقیقه یک بار در بریتانیا رخ میدهد و چهارمین علت اصلی مرگ و میر است. در طول سالها به دلیل گسترش تحقیقات، نوآوریهای پزشکی و کمپینهای آگاهسازی، نتایج خوبی در کاهش این ارقام به دست آمده؛ اما همچنان در سکته مغزی زمان یک اصل بسیار مهم است.
هرچه پزشکان سریعتر بتوانند بیمار مبتلا به سکته را شناسایی و درمان کنند، نتیجه مرگ یا آسیب عصبی طولانی مدت بهتر خواهد بود. تشخیص سریع سکته همچنین دارای مزایای بهداشتی، اقتصادی و مدیریتی متعددی برای کل مجموعه مراقبتهای بهداشتی سکته مغزی است، از جمله کوتاه شدن مدت اقامت در بیمارستان و سطوح پایینتر توانبخشی مانند فیزیوتراپی، شغلی، گفتار و زبان درمانی.
هوش مصنوعی در تصویربرداری تشخیصی برای حل بسیاری از مشکلات موجود در محیط مراقبتهای بهداشتی مدرن مورد استفاده قرار گرفته است. این شامل ارائه ابزارهایی برای کمک به پزشکان برای تصمیمگیری مطمئنتر در هنگام مواجهه با فهرستهای رو به رشد بیماران است همچنان، به سادهسازی گردشهای کاری کمک کند که میتواند استقرار منابع کارکنان و تجهیزات را بهینه کند، به علاوه به کاهش استرس و فشار روزانه بر سلامت متخصصان کمک میکند.
جایگزینی رادیولوژیستها یا سایر پزشکان با هوش مصنوعی قابل قبول نیست، عنصر انسانی بیش از هر زمان دیگری مورد نیاز است، اما هوش مصنوعی میتواند یک ابزار پشتیبانی تصمیم گیری موثر برای کمک به گزارش موارد و تسریع در تصمیم گیری فراهم کند.
این کار با الگوریتمهای بازسازی عمیق هوش مصنوعی آغاز شده است که به سیستمهای تصویربرداری پزشکی خط مقدم مانند «سیتی اسکن» (CTScan) یا «ام آر آی» (MRI) کمک میکند. این نوآوری کمک میکند تا سر و صدا را از سیگنال واقعی کاهش، و حفظ جزئیات در خروجی های تصویر همزمان با دستیابی به دوزهای پایین تر نسبت به قبل در تصویربرداری معمول سی تی کمک می کند.
این کار تصاویر بسیار واضحی را برای رادیولوژیست ها فراهم می کند تا تعداد اسکنهای تکراری مورد نیاز برای بهبود کیفیت تصویر را کاهش دهند؛ یک اقدام موثر دیگر برای صرفه جویی در زمان. باتوجه به اینکه سی تی اسکن در حال حاضر یک مسیر تشخیصی معمول است، دوز پایین آن برای بیماران بسیار سالم تر است چرا که بسیاری از آن ها در طول زندگی خود چندین اسکن خواهند داشت و به دوز تجمعی خود اضافه خواهند کرد.
اکنون تصویربرداری با کمک هوش مصنوعی توسط دهها بیمارستان در سراسر انگلستان استفاده میشود. رادیولوژیست مشاور ان اچ اس انگلستان اظهار داشت: بازسازی پیشرفته یادگیری عمیق تصاویر بالینی نویدبخش عصر جدیدی در سیتی اسکن است. این روش امکان کاهش فوق العاده دوز بیمار، تا ۹۰ درصد پایین تر از سطوح مرجع تشخیصی ملی، همزمان با ارائه تصاویر بالینی بسیار با کیفیت را در یک بازه زمانی سریع مناسب برای استفاده بالینی روزمره فراهم می کند. تصاویر تولیدشده از نظر ظاهری برای رادیولوژیستهایی که موارد را گزارش می کنند، بسیار طبیعی تر و قابل قبولتر هستند. پیش از این تصاویر به نظر می رسید که با آب رنگ شده اند. این یک پیشرفت بزرگ است وقتی آن ها را ببینید، هرگز به عقب نگاه نخواهید کرد. ما به عنوان یک بخش همیشه در زمینه پایین نگه داشتن دوز بیمار بسیار فعال بودهایم و تجربیات ما از استفاده روزانه از این سیستم برای بیماران بستری و سرپایی فراتر از انتظار ما بوده است. این یک تغییر دهنده بازی برای رادیولوژی است.
انتهای پیام/