اظهارنامه مالیاتی شرکتهای دانشبنیان چیست؟
به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، موضوع اظهارنامه بارها از سوی مسئولان و متولیان امر دانشبنیان، تاکید شده که کلیه شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارکهای علموفناوری باید اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مقرر به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند و گمان نکنند که، چون معاف از مالیات هستند نیازی به تکمیل اظهارنامه ندارند.
مالیات ها، به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمدی دولت، به طور کلی، به دو گروه مالیاتهای مستقیم و مالیاتهای غیر مستقیم، تقسیم بندی میشود. مالیاتهای مستقیم نیز دارای زیرمجموعههای متعددی بوده که یکی از انواع آن، مالیات بر درآمد است.
در این نوع از مالیات، مودیان مالیاتی باید در پایان هر سال مالی، با ثبت نام و ارسال اظهارنامه مالیاتی، اطلاعات مربوط به میزان درآمد، سود، زیان و هزینههای خود را برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کنند.
اصولا میزان مالیات مودیان، براساس اظهار نامههای مالیاتی، تعیین شده، مگر آنکه خلاف واقع بودن اظهارات مودیان مالیاتی برای سازمان امور مالیاتی کشور، احراز شود. با توجه به اینکه نحوه ثبت و مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، دارای ترتیب خاصی بوده، لازم است تا مودیان مالیاتی، با نحوه تکمیل و ثبت اظهارنامه مالیاتی و نکات مربوط به آن، آشنا شوند.
ازاینرو با توجه به اینکه موضوع مالیات، امری سالانه است و شرکتهای دارای شرایط برخورداری از معافیت مالیاتی باید هر سال اقدام به تسلیم اظهارنامههای خود بکنند، لازم است تا نسبت به فرآیندهای لازم در این باره آگاه باشند.
تا پیش از الکترونیکی شدن خدمات سازمان امور مالیاتی کشور، مودیان مالیاتی، ملزم بودند تا اظهارنامههای مالیاتی را بر روی فرمهای کاغذی و بر اساس جدول ضرایب مالیاتی، تنظیم کرده و به شکل حضوری به اداره مالیات تحویل میدادند که هم وقت گیر و هم زمان بر بود، بنابراین با توجه به اینکه چند سالی است که ارایه اظهارنامه مالیاتی مستقیم به سازمان امور مالیاتی کشور، باید به شکل الکترونیکی و از طریق سایت مربوطه انجام گیرد.
انتهای پیام/