طرح نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفهای اصلاح شد
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، وکلای ملت در اصلاحیه ماده 5 این طرح مصوب کردند: ارکان نظام عبارت است از 1- نهاد ملی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی. 2- دستگاههای مجری حاکمیتی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی شامل ارائهدهندگان دولتی به شرح زیر:
الف- وزارت آموزش و پرورش
ب- وزارت علوم تحقیقات و فناوری
ج- وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی
د- وزارتخانهها یا سازمانهای دیگری که بر اساس قانون وظیفه آموزش و تربیت متناسب با این نظام را برعهده دارند.
3- مجریان متصدی کارگزاری شامل ارائهدهندگان دولتی و غیردولتی به شرح زیر:
الف- هنرستانهای دوره آموزش متوسطه
ب- دانشگاههای فنی و حرفهای، علمی- کاربردی و مهارتی دوره آموزش عالی
ج- مراکز آموزش مهارت موضوع ماده 108 قانون کار، مراکز آموزش فنی و حرفهای، مؤسسات کارآموزی، آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد، مراکز آموزش مهارت جوارکارخانه، مراکز آموزش روستایی و جهاد سازندگی.
د- بنگاههای اقتصادی، مؤسسات تولیدی و خدماتی مشمول قانون کار
ه- دانشگاههای تربیت دبیر فنی و مراکز تربیت مربی
و- مؤسسات و واحدهای تولیدی و خدماتی که به شیوه استاد شاگردی یا شیوههای دیگر بر اساس این قانون به تربیت کارآموز و کارورز میپردازند.
4- انجمنهای علمی حرفهای و اتحادیه و صنوف حرفهای و شغلی که بر اساس آییننامه مصوب جهاد ملی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی تعیین میگردند.
نمایندگان مجلس در اصلاحیه ماده 6 آوردهاند که نهاد ملی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی به ریاست معاون اول رئیسجمهوری با هدف سیاستگذاری در چارچوب اسناد بالا دستی، برنامهریزی کلان، تنظیمگری، تضمین کیفیت، طراحی و نظارت بر اجرای نظام صلاحیت حرفهای و نظارت بر آموزش و تربیت در این نظام تشکیل میگردد دولت مکلف است تمهیدات قانونی لازم جهت تشکیل این نهاد را ظرف مدت 6 ماه از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون فراهم نماید.
همچنین در اصلاحیه ماده الحاقی ماده 7 این طرح تصریح شده است: اعتبارات اجرای آن بخش از وظایف نظام مصرح در ماده 4 این قانون که مستلزم بار مالی است، از محل بودجه دستگاههای ذیربط در چارچوب وظایف قانونی آنها تأمین میشود.
انتهای پیام/