دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۲

برنامه کاهش میزان پرداخت بیماران بستری در بیمارستان‌های دولتی

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بهره‌مندی بیش از سه میلیون و ۵۶۰ هزار نفر از برنامه کاهش میزان پرداخت تحول نظام سلامت در ۷ ماه اجرای برنامه تحول نظام سلامت خبر داد.
کد خبر : ۸۷۴۹

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر محمد آقاجانی با بیان اینکه اهداف اصلی برنامه نظام تحول سلامت حفاظت مالی از شهروندان در برابر هزینه‌های سلامت، ساماندهی خدمات بیمارستانی و ارتقاء کیفیت آن و دسترسی عادلانه مردم به خدمات درمانی است، گفت: حفاظت مالی شهروندان در برابر هزینه‌های سلامت با محوریت اقشار آسیب‌پذیر، از طریق ساماندهی تامین خدمات بیمارستانی و کاهش پرداخت سهم بیماران در بیمارستان‌های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ۱۵ اردیبهشت ماه در کشور اجرا شد که در این مدت میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستان‌های دولتی در خدمات مشمول برنامه از ۳۷درصد به ۸ درصد رسیده است.


رئیس دبیرخانه تحول نظام سلامت کشوری، افزود: هموطنان بستری واجد بیمه پایه سلامت تنها ۶درصد از مبلغ صورتحساب تنظیمی مشمول این برنامه را بر اساس تعرفه و قیمت مصوب پرداخت می‌کنند. از سوی دیگر روستائیان، عشایر و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر (دارای دفترچه بیمه روستایی) و سایر افرادی که از طریق نظام ارجاع به بیمارستان‌های مشمول برنامه مراجعه می‌کنند، ۳ درصد از هزینه خدمات را پرداخت می‌کنند.


به گفته وی؛ بر اساس برآوردهای صورت گرفته طی اجرای این برنامه نزدیک به ۵ میلیون نفر از این خدمات بهره‌مند شده‌اند.


آقاجانی ادامه داد: بیمارستان‌های مشمول از ابتدای اجرای برنامه به ارائه تمامی خدمات تشخیصی و درمانی، دارو، تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی به تمامی بیماران بستری در همان بیمارستان و یا در زنجیره تامین خدمات مکلف شده‌اند که ضوابط این امر به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است.


رئیس دبیرخانه تحول نظام سلامت کشوری، عنوان کرد: بر اساس این برنامه در صورتی که بیمارستانی امکان ارائه همه خدمات مورد نیاز بیمار را نداشته باشد براساس زنجیره ارجاع بین بیمارستانی مصوب ستاد اجرایی دانشگاه، عمل خواهد کرد و مسئولیت و هزینه‌های نقل و انتقال بیماران (آمبولانس) و هزینه خدمات ارائه شده به عهده بیمارستان ارجاع دهنده است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی افزود: همچنین ما به التفاوت تعرفه‌ها با تعهدات بیمه‌ای و خدمات ضروری و حیاتی خارج از بسته بیمه پایه مشمول این برنامه قرار می‌گیرند.


آقاجانی با بیان اینکه پیش از اجرای این برنامه تقریبا همه بیماران برای خرید تجهیزات و لوازم مصرفی به خارج بیمارستان ارجاع می‌شدند، گفت: این میزان در حال حاضر به ۳,۲ درصد و قیمت انواع لوازم و تجهیزات پزشکی پرمصرف، همچون لنز داخل چشمی و استنت‌های قلبی به‌طور متوسط ۴۲ درصد کاهش یافته است.


رئیس دبیرخانه تحول نظام سلامت کشوری در پایان خاطرنشان کرد: طی مطالعات و بررسی‌های انجام شده ۸۵ درصد بیماران از خدمات بستری خود پس از اجرای برنامه تحول ابراز رضایت کرده‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر