دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مهر 1402 - 10:06

مودم فیبر نوری

مودم فیبر نوری
مودم‌ فیبر نوری سیگنال‌های نوری ورودی را از طریق کابل‌های فیبر نوری دریافت می‌کنند و آن‌ها را به شکل الکترونیکی اصلی خود برای انتقال کامل مضاعف تبدیل می‌کنند.
کد خبر : 874541

به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، یک مودم فیبر نوری (FOM) به عنوان یک رابط اتصال بین یک دستگاه الکترونیکی و یک شبکه اینترنتی عمل می کند. این مودم ها با مودم های DSL معمولی متفاوت هستند زیرا انتقال سیگنال از طریق کابل های مسی انجام نمی شود. از یک شبکه کابل فیبر نوری برای انتقال سیگنال استفاده می کند. سیگنال های ارتباطی الکترونیکی را از طریق یک شبکه فیبر نوری انتقال می دهد.

مودم‌ فیبر نوری (FOM) امروزه در کاربردهای متعددی مانند سیستم‌های شبکه ارتباطی داده، سیستم‌های ارتباط بین شبکه‌ای و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. از آنجایی که مودم‌های فیبر نوری در حال افزایش هستند، مهم است که قبل از استفاده بدون دانش از آنها اطلاعاتی در مورد آنها داشته باشیم. این مقاله اطلاعاتی در مورد مودم های فیبر نوری و عملکرد آنها به شما می دهد.

مودم فیبر نوری چگونه کار می کند

مودم‌ فیبر نوری سیگنال‌های نوری ورودی را از طریق کابل‌های فیبر نوری دریافت می‌کنند و آن‌ها را به شکل الکترونیکی اصلی خود برای انتقال کامل مضاعف تبدیل می‌کنند. همراه با کابل های فیبر نوری ،  FOM یک پیوند نوری قوی، ایمن وبا قابلیت استقرار آسان را فراهم می کند.

کار یک مودم فیبر نوری بسیار ساده است. نکات زیر به درک بیشتر شما کمک می کند.

- سیگنال اینترنت از طریق کابل های فیبر نوری به مودم های فیبر نوری منتقل می شود.

- مودم سیگنال های اینترنت را به داده های الکترونیکی تبدیل می کند.

- این انتقال یک انتقال کاملا مضاعف است. این بدان معناست که داده ها را می توان از منبع اینترنتی به دستگاه الکترونیکی و بالعکس منتقل کرد..

بیشتر بدانید: انواع فیبر نوری

حداکثر مسافتی که یک مودم فیبر نوری می تواند طی کند چقدر است؟

حداکثر فاصله ای که یک مودم می تواند طی کند، تفاوت بین حساسیت گیرنده و توان ارسال مودم فیبر نوری، تقسیم بر تلفات انتقال فیبر مورد استفاده است. به عنوان مثال، قدرت فرستنده یک سیستم ویدئویی دیجیتال OSD815 سینگل مود بیشتر از -10dBm و حساسیت گیرنده آن بهتر از -29dBm است. بنابراین تفاوت 19dBm در 1310nm اجازه می دهد تا طول حداقل 45 کیلومتر کار کند. توجه داشته باشید که این یک طراحی بسیار ضعیف خواهد بود زیرا هیچ محدودیتی برای حاشیه لینک وجود ندارد.

مودم فیبر نوری برای چه مواردی استفاده می شود؟

مودم های فیبر نوری اغلب در سیستم های ارتباطی داده برای پل زدن فواصل طولانی با سرعت داده بالا استفاده می شوند. سیستم های فیبر نوری به ویژه در برابر تداخل الکترومغناطیسی مصون هستند و بنابراین برای محیط های سخت صنعتی بسیار مناسب هستند. آنها می توانند داده ها را با سرعت 12 مگابیت بر ثانیه تا فواصل 80 کیلومتر بسته به نوع فیبر انتقال دهند.

آنها از دستگاه های ساده تنها با چند پورت تا مالتی پلکسرهایی که قادر به مدیریت شبکه های ارتباطی در مقیاس بزرگ هستند، متغیرند. به عنوان مثال، کابل های فیبر نوری توسط برخی از شبکه ها در راستای ایجاد سرور برای اتصالات استفاده می شود. در حالیکه کابل شبکه cat7 برای سیم کشی داخل ساختمان استفاده می شود. برای تبدیل این دو نوع کابل به یک مودم فیبر نوری نیاز دارید.

انواع مودم فیبر نوری

مودم فیبر نوری با توجه به پروتکل های انتقال داده، دسته بندی های مختلفی دارند. اجازه دهید به طور خلاصه در مورد انواع FOM صحبت کنیم.

مودم-فیبر-نوری-هواوی

E1 FOM: مودم فیبر نوری E1 برای ماژوله کردن سیگنال داده E1 با فریم یا بدون فریم، به طور مستقیم به فیبر نوری سینگل یا مالتی مد برای انتقال از طریق خط کابل فیبر نوری استفاده می شود. در انتهای دیگر کابل نوری، سیگنال نوری با فریم و یا بی فریم به سیگنال داده E1  تبدیل می‌شود. رابط E1 ممکن است مستقیماً با رابط های E1 مربوط به پایانه های تصویر و داده یا پورت های WAN، MUX، سوئیچ و روترها برای راه اندازی شبکه اختصاصی یا اتصال LAN متصل شود.

V35 FOM: V35 FOM برای تبدیل سینگل یا مالتی مد و انتقال سیگنال های الکتریکی-اپتیکی-الکتریکی استفاده می شود. این مودم V35 به عنوان مبدل داده های الکتریکی به نوری و بالعکس در انتهای کابل فیبر نوری عمل می کند. برد انتقال این مودم ها تا 100 کیلومتر است.

RS: RS FOM مخفف استانداردهای توصیه شده است. مودم هایی که طبق استانداردهای توصیه شده عمل می کنند مودم RS نامیده می شوند. این استانداردها توسط انجمن صنعت الکترونیک ایجاد شده است. RS FOM های مختلف موجود در بازار به شرح زیر است:

RS232: مبدل RS232، مبدل RS485 و مبدل RS422 (RS به معنای استاندارد توصیه شده) استانداردهایی هستند که توسط انجمن صنعت الکترونیک برای اطمینان از سازگاری انتقال داده بین تجهیزات ساخته شده توسط سازندگان مختلف معرفی شده اند. مودم RS232 برای انتقال داده های تک سر از یک فرستنده به یک گیرنده با سرعت داده نسبتاً پایین (تا 20K بیت در ثانیه) و فواصل کوتاه است. مبدل اترنت RS232 به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. می توانیم آنها را در کیس های رایانه رومیزی معمولی مشاهده کنیم. مبدل RS422 در مقایسه با RS232 استانداردی برای فواصل انتقال داده بیشتر و نرخ  در ثانیه بالاتر است. استاندارد مبدل R485 الزامات یک شبکه ارتباطی واقعاً چند نقطه ای را برآورده می کند و استاندارد حداکثر 32 درایور و 32 گیرنده را در یک گذرگاه تک (2 سیم) مشخص می کند.

RS422 FOM: RS422  های برای سرعت انتقال داده های سریع تر و فواصل انتقال طولانی تر طراحی شده اند. آنها می توانند تا 20 کیلومتر را با سرعت انتقال 10 مگابیت بر ثانیه ارسال کنند.

RS485 FOM: RS485  برای انتقال داده های مالتی مد طراحی شده است. برای انتقال فیبر نوری چند کاناله، از این مودم های فیبر نوری RS485 استفاده می شود. از انتقال همزمان بیش از 32 کانال پشتیبانی می کند.

ویژگی های مودم های سازگار با فیبر نوری

FOM ها به دلیل ویژگی های منحصر به فردشان نسبت به مودم های DSL و انتقال کابلی محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند. مودم های فیبر نوری مزایای زیر را ارائه می دهند:

- این نوع مودم در برابر تداخل الکترومغناطیسی مصون است.

- این سیستم در برابر از دست دادن اطلاعات مصون است. بنابراین، کاربران، انتقال داده را بدون وقفه دریافت می کند.

- این مودم ها با انتقال سینگل یا مالتی مد سازگار هستند.

- با توجه به انتقال بی وقفه اطلاعات، از این مودم ها می توان برای ارتباطات تلفنی راه دور استفاده کرد. از آنجایی که این مودم ها می توانند در برابر تداخل الکترومغناطیسی مقاومت کنند، بنابراین، انتقال سیگنال صوتی واضح است.

- با داشتن فیبر نوری به عنوان رسانه انتقال، سرعت انتقال بالاتر از شبکه کابلی عمومی است. همچنین در مقایسه با یک شبکه بی سیم، عملکرد مودم های فیبر نوری تحت تأثیر نوسانات شدید آب و هوا قرار نمی گیرد.

- آنها مبتنی بر ریزپردازنده هستند و استفاده از آنهایی که دارای گواهی ANSI هستند بسیار توصیه می شود.

- این مودم‌ها دارای رابط کاربری گرافیکی کاربرپسند و ویژگی‌های متعددی مانند حفاظت از مسیر فیبر، رابط و کنترل مبتنی بر منو، کنترل‌های مانیتورینگ سرتاسری هستند که امکان تماس دستگاه‌ها و مدیریت هوشمند را فراهم می‌کنند.

- آنها را می توان به عنوان یک دستگاه مستقل استفاده و یا روی یک رک در یک شبکه یکپارچه نصب کرد.

- آنها دارای ویژگی های خود عیب یابی مانند LoopBack از راه دور و همچنین قابلیت های محلی هستند.

- برای بررسی لینک ارتباطی این مودم ها می توانید از NDT یا تکنیک های تست غیر نفوذی مانند BERT استفاده کنید. این از بسته شدن سیستم ها در هنگام تست جلوگیری می کند.

- آنها از خطوط تولید رمزگذاری مختلف پشتیبانی می کنند.

- آنها می توانند نقض دوقطبی را پشت سر بگذارند و افزونگی کامل مودم را ارائه دهند.

- آنها به کاهش تأخیر شبکه های قدیمی کمک می کنند و پهنای باند زیادی را حتی برای تماس های VoIP، کنفرانس های ویدیویی، بایگانی فایل های حجیم و غیره ارائه می دهند.

- به طور کلی، فیبر نوری همراه با این مودم‌ها و سایر دستگاه‌های شبکه، مقیاس‌پذیری کافی را در شبکه کسب ‌و کار شما فراهم می‌کند. بنابراین فضا را برای توسعه‌های آینده، تغییرات پیکربندی و انعطاف‌پذیری برنامه‌ها باقی می‌گذارد.

کاربردهای پیشرفته مودم های فیبر نوری

مودم فیبر نوری (FOM) امروزه در کاربردهای متعددی مانند سیستم های شبکه ارتباطی داده، سیستم های ارتباطی بین شبکه ای و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. آنها می توانند برای گسترش شبکه ها در شهرها و استان ها استفاده شوند و به شما کمک کنند مسافت را تا حدود 100 کیلومتر افزایش دهید، بدون اینکه به سرعت و قدرت سیگنال آسیبی وارد شود. به همین دلیل است که آنها در شبکه های برنامه های کاربردی حیاتی مانند دفاع و دولت مفید هستند. در اینجا برخی از کاربردهای پیشرفته مودم های فیبر نوری آورده شده است:

- خانه های هوشمند

- اینترنت اشیا (loT)

- واقعیت افزوده و مجازی

- رمزنگاری

- اتصال و همگام سازی دستگاه با سرعت بالا

- پیوند افزودنی مایکروویو

- لینک های رو به پایین ماهواره

- یکپارچه سازی سیستم شبکه های عمومی و خصوصی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب