دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با حضور ۲ دانشمند ایرانی‌تبار انجام شد؛

روشی جدید برای درمان بیماری‌های قلبی به کمک سلول‌های بنیادی

روشی جدید برای درمان بیماری‌های قلبی به کمک سلول‌های بنیادی
تیمی از پژوهشگران دانشگاه لس آنجلس در کالیفرنیا در مطالعات اخیر خود یک مکانیسم کنترل داخلی ضروری را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند عملکرد سلول‌های عضله قلب مشتق از سلول‌های بنیادی انسان را ارتقا دهد.
کد خبر : 873859

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، یافته‌های جدید تیمی از متخصصان سلول‌های بنیادی که دو دانشمند ایرانی تبار نیز در آن حضور دارند، منجر به شناسایی روش درمانی جدیدی شده است که از افراد در برابر بیماری‌های قلبی و آسیب‌های ناشی از آن محافظت کند.

طی این پژوهش، محققان موفق شدند یک تنظیم کننده اتصال آر ان‌ای به نام RBFox۱ را شناسایی کنند که بر اساس یک مدل پیش بالینی در سلول‌های قلب بزرگسالان بسیار شایع‌تر از نوزادان است. در ادامه این تحقیقات، افزایش شدید RBFox۱ در طول بلوغ سلول‌های قلب نیز از طریق تجزیه و تحلیل داده‌های تک سلولی موجود تأیید شد.

جی جون هوانگ (Jijun Huang)، سرپرست این تیم پژوهشی در رابطه با موضوع فوق گفت: این اولین شواهدی است که نشان می‌دهد کنترل پیوند آر ان‌ای نقشی حیاتی در بلوغ سلول‌های قلب پس از تولد دارد.

اگرچه RBFox۱ به تنهایی ممکن است برای تغییر دادن سلول‌های ماهیچه قلب جنین به سلول‌های بالغ کافی نباشد، اما یافته‌های ما یک شبکه داخلی جدید مبتنی بر آر انی شناسایی کرده است که می‌تواند به طور قابل توجهی این فرآیند بلوغ را فراتر از سایر رویکرد‌های موجود هدایت کند.

 تغییر شکل سلول‌های ماهیچه قلب از بدو تولد تا رسیدن به بلوغ کامل شامل تغییرات قابل توجهی در ساختار، عملکرد و خواص فیزیولوژیکی آن‌ها می‌شود. در این شرایطی مکانیسم‌های نظارت بر این بلوغ جامع تا کنون به خوبی درک نشده است.

به گزارش آنا، پژوهش‌های جدید، اثبات این مفهوم را ارائه می‌دهد که تعدیل کردن پیرایش آر ان‌ای می‌تواند عمیقاً بر بلوغ کاردیومیوسیت تأثیر بگذارد. این دانش جدید به کاربرد‌های درمانی بالقوه‌ای اشاره می‌کند و محققان امیدوارند با توسعه این روش، از بسیاری از مشکلات و نارسایی‌های قلبی جلوگیری کنند.

یبین وانگ (Yibin Wang)، از پژوهشگران ارشد این تیم مطالعاتی و مدیر برنامه اختلالات قلبی عروقی و متابولیک در دانشگاه دوک در این رابطه گفت: برای اولین بار، ما نشان دادیم که صرفاً با تغییر پیوند آر ان ای، می‌توانیم بلوغ قابل توجه سلول‌های قلبی مشتق شده از سلول‌های بنیادی انسانی را ایجاد کنیم.

این یافته‌ها یک رویکرد مولکولی بالقوه برای افزایش بلوغ سلول‌های قلب ارائه می‌کنند که می‌تواند چالش بزرگی را در حوزه‌های درمان بازسازی کننده قلب و مدل سازی بیماری برطرف کند.

آرش پژومان (Arash Pezhouman) و رضا اردهالی دو دانشمند ایرانی الاصل حاضر در این مطالعه بودند که نام آن‌ها در مقاله پایانی منتشر شده در این رابطه ذکر شده است.

شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی Circulation منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته