یافته جدید محققان؛ «ماده تاریک» عامل پیچوتابهای کهکشان راه شیری
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، محققان با استفاده از دادههای جدیدی که از مطالعه ستارگان کهکشان راه شیری دریافت کردهاند، به این نتیجه رسیدهاند که پیچوتابهای کهکشان راه شیری توسط ماده تاریک ایجاد شده است. ماده تاریک مادهای است که جرم موجود در جهان را تشکیل میدهد، اما به طور مستقیم قابل مشاهده نیست. در نتیجه این برخورد امواجی ایجاد میشود که روی ستارگان کهکشان راه شیری تأثیر میگذارد و باعث ایجاد شکل نواری در کهکشان راه شیری میشود.
تصویر رایج از کهکشان راه شیری شبیه یک دیسک صاف است و چیزی که ممکن است هرگز درباره آن تصور نشود ساختاری شبیه خمیدگیها و پیچوتابها در لبههای آن است. هنگامیکه دانشمندان شکل کهکشان راه شیری را با جزئیات زیاد مطالعه کردند، دریافتند که قرص کهکشان مارپیچی دارای پیچ و تاب است. این ویژگیها که به نظر موموز میآمدند توط ستارهشناسان مرکز اخترفیزیک هاروارد و اسمیتسونیان تحت بررسی قرار گرفتند و آنها محاسباتی انجام دادند که نشان میدهد هاله ماده تاریکی که راه شیری را در بر گرفته است، میتواند در اثر هاله ماده تاریک باشد.
قبل از اینکه از وجود ماده تاریک مطلع شویم، تصور میشد که شکل این کهکشان مانند یک دیسک مسطح است. اما بر اساس دادههای جدید، شکل کهکشان راه شیری خمیدگیها و انحرافهایی خیره کننده دارد. به طور خاص، کهکشان راه شیری در بخشهای بیرونی خمیدگیهایی را نشان میدهد که تا کنون قبل از این بررسی نشده بودند.
بررسیهای اولیه نشان میدهد که امواج به وجود آمده احتمالا به دلیل برخورد کهکشان راه شیری با هاله ماده تاریک ایجاد شدهاند. این برخورد همراه با فشار و گرانش موجب تغییر شکل کهکشان راه شیری و ایجاد خمیدگیها و تابهایی جدید در آن میشود. محققان امیدوارند با ادامه بررسیها بتوانند مدلهایی دقیقتر از کهکشان راه شیری و تأثیر ماده تاریک روی آن را ارائه کنند.
بسیاری از محققان به این نتیجه رسیدهاند که هاله کج شده ماده تاریک عامل مهمی در شکل دهی کهکشان راه شیری است.
انتهای پیام/