دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تسهیل مسیر اکتشاف ماه؛

«چاندرایان‌۳» میزان گوگرد تنها قمر زمین را اندازه‌گیری کرد

«چاندرایان‌۳» میزان گوگرد  تنها قمر زمین را اندازه‌گیری کرد
ماه‌نورد هند موفق به اندازه‌گیری گوگرد در سطح تنها قمر زمین شده است.
کد خبر : 872575

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، مأموریت چاندرایان‌۳ یکی از عملیات‌های فضایی مهمی است که توسط هند در راستای مطالعه و اکتشافات ماه انجام می‌شود و سومین پروژه فضایی ماهواره‌ای از سری مأموریت‌های چاندرایان است که تحت نظارت سازمان تحقیقاتی فضایی هند قرار دارد. 

یکی از جنبه‌های مهم این مأموریت، اندازه‌گیری گوگرد در سطح ماه است. گوگرد یکی از عناصر شیمیایی است که در سطح ماه وجود دارد و می‌تواند اطلاعات مهمی را در مورد تاریخچه ماه ارائه دهد. بررسی محتوای گوگرد در خاک و سنگ‌های ماه به محققان کمک می‌کند تا فرآیند‌های شیمیایی و فیزیکی که در گذشته در ماه رخ داده‌اند را درک کنند.

دانشمندان سیاره‌شناسی می‌دانستند که گوگرد در سنگ‌ها و خاک‌های ماه وجود دارد، اما احتمال می‌دادند که ابن منبع در غلظت بسیار پایین وجود داشته باشه که اندازه‌گیری‌های جدید نشان می‌دهد ممکن است غلظت گوگرد بالاتر از حد انتظار باشد.

ماه‌نورد پراگیان دو ابزار دارد که ترکیب عنصری خاک را تجزیه و تحلیل می‌کند - یک طیف‌سنج اشعه ایکس ذرات آلفا و یک طیف‌سنج شکست ناشی از لیزر که هر دوی این ابزار گوگرد را در خاک نزدیک محل فرود اندازه گیری کردند.

گوگرد در خاک نزدیک به قطب ماه ممکن است به فضانوردان کمک کند تا روزی امکان سکونت در این موقعیت را داشته باشند و این اندازه گیری‌ها را به بخشی از مراحل علمی تبدیل کند که اکتشاف را امکان پذیر می‌کند.

یافته‌های این بررسی می‌توانند به دانشمندان کمک کنند تا به مفاهیمی مانند تکامل ماه دست یابند. همچنین، اطلاعات به دست آمده می‌توانند در طراحی و اجرای مأموریت‌های فضایی آینده، اکتشافات بشری و استفاده از منابع تنها قمر زمین کمک کنند.

بررسی گوگرد درواقع در‌های جدیدی را برای اکتشافات ماه باز می‌کند. با استفاده از این اطلاعات، بهتر می‌توان نحوه شکل‌گیری ماه را درک کرد و بررسی کرد که چه اتفاقاتی در طول تاریخ ماه رخ داده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب