میخ دیگری بر تابوت گردشگری مصر
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، سانحه سقوط یک فروند هواپیمای خطوط هوایی ایجپت ایر در روز پنجشنبه صنعت گردشگری مصر را که نقشی حیاتی در اقتصاد آن کشور دارد و به واسطه حوادث و درگیریهای با گروههای تروریستی در ماههای اخیر به شدت آسیب دیده است، به مرز فروپاشی کامل رسانده است.
پرواز MS804 خطوط هوایی ایجپت ایر در مسیر به قاهره از پاریس با 66 نفر خدمه و سرنشین اوایل صبح پنجشنبه از صفحه رادار محو شد. این حادثه دومین تراژدی هواپیمایی اخیر آن کشور را پس از سرنگونی یک جت روسی با 224 خدمه و سرنشین در ماه اکتبر گذشته (مهر 94) که مدت کوتاهی پس از برخاستن از فرودگاه بینالمللی شرمالشیخ اتفاق افتاد، رقم زده است. همچنین یکی از پروازهای داخلی ایجپت ایر در ماه مارس 2015 (فروردین 94) ربوده شد.
شبکه خبری ABC صبح روز شنبه در گزارشی با عنوان « کارشناسان سفر میگویند سقوط پرواز ایجپت ایر میخهای دیگری بر تابوت مصر میافزاید» نوشته است: «سقوط یک جت ایجپت ایر در این هفته، ضربه دیگری به صنعت گردشگری مصیبت دیده مصر وارد آورد که همچنان در حال گذراندن دوران نقاهت بعد از اثر فاجعه قبلی است.»
طبق آمار ارائه شده از سوی شورای سفر و گردشگری جهانی، صنعت گردشگری 5/9 درصد تولید ناخالص داخلی مصر در سال 2014 را تشکیل داده است. این صنعت در سال 2014 بیش از 1/3 میلیون شغل ایجاد کرده است که 5/2 درصد از کل اشتغال آن کشور را تشکیل میداد.
به گزارش ABC کارشناسان میگویند علاوه بر این حوادث تراژیک، رویدادهای سیاسی مانند قیام 2011 که به عمر ریاست جمهوری 30 ساله حسنی مبارک پایان داد، نیز سبب ترس و نگرانی گردشگرانی شده که با توجه به جاذبههای فراوان تاریخی و فرهنگی کشور مصر قصد سفر به آن کشور را داشتهاند. در این گزارش به نقل از یکی از مسئولان فدراسیون گردشگری مصر به تبدیل منطقه شرمالشیخ سینا که دارای چندین هتل لوکس و استراحتگاه است، به یک «شهر اشباح» اشاره شده است.
همچنین شبکه خبری BBC صبح امروز در این مورد گزارش داد که احتمال دارد صنعت گردشگری مصر این بار نتواند از ضربهای که به آن وارد آمده است، جان به در ببرد. در این گزارش پس از اشاره به اینکه گردشگری برای مدتی طولانی نقش تکیه گاه اصلی اقتصاد این کشور را بر عهده داشته که دومین کشور بزرگ جهان عرب پس از عربستان سعودی است، وجود داعش در کشور همسایه مصر، لیبی را عامل بیمیلی گردشگران خارجی برای سفر به مصر دانسته است.
گزارشگر BBC از قول یک کارشناس مصری روابط بین الملل، ریسک و گردشگری در دانشگاه بورنموث نوشه است که اگر این حادثه ناشی از عامل تروریستی باشد، مصر «قربانی» این حادثه خواهد بود. وی همچنین گفته است که اگر حادثه ناشی از نقص فنی باشد « مردم و رسانهها تقصیر را به گردن بی کفایتی سران مصر خواهند انداخت، اما این برای اقتصاد مصر بهتر خواهد بود.»
فایننشال تایمز نیز در گزارشی که صبح امروز منتشر شد، به آمارهای حاکی از سقوط تعداد گردشگران در مصر اشاره کرده و اینکه تعداد گردشگران طبق آمار رسمی در ماه گذشته میلادی نسبت به مدت مشابه سال قبل 47/2 درصد کاهش داشته است. این گزارش به نقل از یکی از فعالان صنعت گردشگری مصر اشاره کرده که « اقصر و اسوان پیش از این حادثه هم به مکانهای متروکه بدل شدهاند» و به وضع فاجعهآمیز گردشگری مصر کنایه زده است که « اگر بدن یک مرده شلیک کنید، هیچ دردی احساس نخواهد کرد.»
انتهای پیام/