هنوز امکان مهار گرمایش زمین وجود دارد
به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، آژانس بینالمللی انرژی مستقر در پاریس نقشه راه جدید و اصلاح شده دستیابی به تولید کربن صفر ۲۰۲۳ خود را منتشر کرده و خواستار همکاری بین المللی قوی تر برای محدود کردن گرمایش جهانی شد. در این نقشه در مورد خطرات جدی پیش روی زمین هشدار داده شده و اعلام شد اگر دولت ها تلاش های اقلیمی خود را از هم اکنون تا سال ۲۰۳۰ افزایش دهند، می توان گرمایش زمین را مهار کرد.
هدف راهبردی ساده پیشنهاد شده در این نقشه راه، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از طریق بهبود همکاری جهانی در مورد اهداف دمایی تعیین شده در سال ۲۰۱۵ تحت توافقنامه آب و هوای پاریس است که در آن صدها کشور موافقت کردند که گرمایش جهانی را 1.5 درجه سانتیگراد بالاتر از سطح پیش از صنعتی شدن در دهه آینده محدود کنند.
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین المللی انرژی در این رابطه گفت: زنده نگه داشتن هدف محدود کردن گرمایش زمین به 1.5 درجه مستلزم این است که همه جهان با یکدیگر همکاری کنند. خبر خوب این است که ما می دانیم چه کاری باید انجام داده و چگونه در این مسیر پیش رویم.
این نقشه راه که در ابتدا در سال ۲۰۲۱ به عنوان کتاب راهنما برای صنایع و سیاست گذاران منتشر شد، امسال به دلیل تغییرات عمده در واکنش آب و هوای جهانی طی دو سال گذشته به روز شد، زیرا انتشار سوخت های فسیلی روند نزولی را نشان می دهد اما همچنان در بسیاری از نقاط جهان شاهد دماهای بالاتر و بلایای آب و هوایی هستیم.
به گفته آژانس، اکنون به دلیل اجرای سریع فناوری های انرژی پاک در سراسر جهان، هدف 1.5 درجه سانتیگراد در دسترس است، اما بسیاری از مناطق هنوز از ایجاد اقدامات فوری آب و هوایی عقب تر هستند.
این گزارش به رشد قابل توجهی در توسعه صنایع انرژی خورشیدی و خودروهای الکتریکی طی دو سال گذشته اشاره کرد.
این دستورالعمل جدید یک روز پس از آن منتشر شد که شرکت خودروسازی نیسان اعلام کرد تا سال ۲۰۳۰ فقط خودروهای برقی را در اروپا می فروشد هر چند ه ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا هفته گذشته گفت که کشورش ممنوعیت فروش خودروهای جدید غیر الکتریکی را از سال ۲۰۳۵ اجرایی می کند.
به گزارش آنا، خوشبختانه انتظار می رود که میزان فناوری های مبتنی بر انرژی های تجدید پذیر تا سال ۲۰۳۰ سه برابر شود در حالی که بهبود بهره وری انرژی در جهان طی این بازه زمانی می تواند دو برابر شود. به گفته آژانس بین المللی انرژی، انتظار می رود طی این مدت فروش خودروهای الکتریکی نیز افزایش یابد که این موضوع نیز به نوبه خود به کاهش انتشار گاز متان تا نقطه ۷۵ درصد قبل از پایان دهه کمک میکند.
این نقشه راه جدید همچنین خواستار افزایش ظرفیت انرژی پاک از سوی کشورهای مختلف جهان است که بر اساس آن تقاضای سوخت های فسیلی را تا قبل از پایان دهه ۲۵ درصد کاهش داده و می تواند انتشار گازهای گلخانه ای را تا ۳۵ درصد کم کند.
در خاتمه گفتنی است این گزارش پیش بینی می کند که تقاضای سوخت های فسیلی تا سال ۲۰۵۰ حدود ۵۰ درصد کاهش می یابد که این امر به شدت پروژه های نفت و گاز در سراسر جهان را محدود می کند.
انتهای پیام/