دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بزرگترین مجموعه تلسکوپ‌های خورشیدی زمین چه ویژگی‌هایی دارد؟

بزرگترین مجموعه تلسکوپ‌های خورشیدی زمین چه ویژگی‌هایی دارد؟
روز گذشته به طور رسمی تلسکوپ رادیویی خورشیدی «دائوچنگ» که یک آرایه تلسکوپی خورشیدی در جنوب غربی چین، محسوب می‌شود، آزمایش‌های کلیدی را پشت سر گذاشت. این تلسکوپ، بزرگترین تلسکوپ رادیویی روزنه سنتز جهان محسوب می‌شود.
کد خبر : 870314

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، آکادمی علوم چین به طور رسمی خبر داد که آزمایش‌های تلسکوپ رادیویی خورشیدی دائوچنگ در جنوب غربی چین با موفقیت انجام شده و بزرگترین تلسکوپ رادیویی روزنه سنتز جهان آغاز به کار کرد.

در این بیانیه اعلام شده است که مجموعه فوق با عنوان آرایه تلسکوپی، شامل تجهیزات برجسته‌ای از شبکه نظارت جامع زمینی بر محیط فضایی محسوب شده و با نام پروژه مریدین فاز ۲ شناخته می‌شود. این مرکز، داده‌های رصدی با کیفیت بالا را برای تحقیقات فیزیک خورشیدی و آب و هوای فضایی در چین ارائه خواهد کرد.

گفتنی است مجموعه فوق الذکر در یک منطقه باز در ارتفاع ۳۸۲۰ متری در شهرستان دائوچنگ، استان سی چوان قرار دارد. در این آرایه ۳۱۳ آنتن با قطر ۶ متر چیده شده اند که حلقه بزرگی به قطر یک کیلومتر را تشکیل می‌دهند که شبیه رشته‌ای از مروارید است.

آزمایش‌های انجام شده نشان داد که آرایه تلسکوپ به قابلیت‌های تصویربرداری مستمر و پایدار رادیویی خورشیدی و رصد طیف با حداکثر میدان دید ده برابری شعاع خورشیدی دست یافته است و همه شاخص‌های فنی الزامات طراحی را برآورده کرده یا از آن‌ها فراتر رفته است.

لازم به ذکر است که شعاع خورشیدی واحد فاصله در نجوم برابر با شعاع فعلی خورشید یعنی حدود ۶۹۵۰ هزار و ۵۰۰ کیلومتر است.

به گزارش آنا، یان جینگ ژیه (Yan Jingye)، مدیر این پروژه ادر آکادمی علوم چین در رابطه با تلسکوپ فوق گفت: هر تغییری در شرایط خورشید می‌تواند تاثیرات مستقیمی روی زمین داشته باشد. در حقیقت در علم نجوم، تغییرات محیط فضایی ناشی از فعالیت‌های خورشیدی در مقیاس زمانی کوتاه را آب و هوای فضایی می‌نامند. نظارت و پیش‌بینی آب و هوای فضا با کیفیت بالا برای عملکرد روان سیستم‌های پیشرفته مانند پروژه‌های فضایی و ارتباطات ماهواره‌ای اهمیت زیادی دارد.

به گفته یان، آرایه تلسکوپ خورشیدی چین می‌تواند طوفان‌های مختلف خورشیدی و روند فوران‌های خورشیدی که وارد فضای بین ستاره‌ای می‌شوند را رصد کند. با درک مکانیسم فوران‌های خورشیدی و قوانین انتشار طوفان‌های خورشیدی از زمین، می‌توانیم به پیش بینی و ارزیابی تأثیر فعالیت خورشیدی بر روی زمین بپردازیم.

علاوه بر نظارت بر فعالیت‌های خورشیدی، آرایه تلسکوپ مشاهدات مشترکی را با دیگر زیرساخت‌های علمی و فناوری مهم این کشور از جمله تلسکوپ FAST یا چشم آسمان چین در استان گوئیژو، تأسیسات راداری رصدی در اعماق فضای چین (چشم مرکب چین) در شهر چونگ کینگ انجام خواهد داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب