دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

درمان لکه‌های پوستی به کمک نانوفناوری

درمان لکه‌های پوستی به کمک نانوفناوری
تیمی از محققان استرالیایی با استفاده از فناوری نانو درمانی بالقوه برای بیماری پوستی آکنه و لکه‌های پوستی ارائه کردند.
کد خبر : 868652

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، آکنه یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی در جهان محسوب می‌شود که در همه سنین و به ویژه نوجوانی ظاهر شده و بر زیبایی و اعتماد به نفس افراد تأثیر منفی دارد. متاسفانه بیشتر روش‌های درمانی موجود برای این بیماری، دارای عوارض جانبی متعددی هستند که از آن جمله می‌توان به مقاومت آنتی بیوتیکی اشاره کرد.

یافته‌های جدید پژوهشگران منجر به شناسایی روش درمانی جدیدی برای مبارزه با آکنه و لکه‌های پوستی شده و تیمی از محققان استرالیایی با استفاده از فناوری نانو یک درمان بالقوه برای این بیماری پوستی ارائه کرده اند.

فاطمه عبید (Fatima Abid)، پژوهشگر دوره دکتری در دانشگاه استرالیای جنوبی و سرپرست این تیم مطالعاتی در رابطه با روش فوق الذکر می‌گوید: آکنه علل و عوامل مختلفی دارد و در این میان درک و شناسایی دلیل بروز این بیماری بسار مهم است. در گام نخست ما باید بدانیم چرا یک فرد به آکنه دچار شده و در ادامه تلاش می‌کنیم با کمک فناوری‌های نانو به درمان آن بپردازیم.

شواهد نشان می‌دهد سن، رژیم غذایی و هورمون‌ها همگی از دلایل اصلی بروز آکنه هستند؛ اما یک دلیل دیگر نیز وجود باکتری در پوست است. فاطمه عبید در ادامه توضیحاتش می‌افزاید: درمان‌های کنونی معمولا به صورت ترکیبی استفاده شده و اغلب شامل تجویز دو نوع مختلف دارو با یک آنتی بیوتیک است.

در این میان؛ اما استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک‌ها دارای خطراتی بالقوه است، زیرا مصرف بیشتر این دارو‌ها به مقاومت آنتی بیوتیکی کمک می‌کنند. به همین دلیل پژوهشگران این تیم مطالعاتی یک درمان موضعی ساخته اند که روی باکتری‌های ایجاد کننده آکنه تاثیر مطلوبی داشته و در عین حال از بروز مقاومت آنتی بیوتیکی جلوگیری می‌کند.

عبید در این رابطه می‌گوید: در گام نخست چگونگی فعالیت باکتری‌های ایجاد کننده آکنه را کشف کردیم، و در ادامه از نانوذراتی استفاده کردیم که به ما اجازه می‌دهد مکان‌های مستعد آکنه روی پوست را هدف قرار دهیم.

این روش درمانی بر اساس دارویی به نام ناراسین ابداع شده که پیش از این برای درمان عفونت پرندگان استفاده می‌شد؛ اما اثر آن در برابر آکنه قبلاً آزمایش نشده است. این دارو به روشی متفاوت از نحوه عملکرد آنتی بیوتیک‌های موجود عمل می‌کند.

به گزارش آنا، در این مطالعات، محققان ناراسین را در یک نانو پلیمر محصور کردند تا ذرات ریز با ابعاد چند ده نانومتر و کوچکتر از طول موج نور، بسازند. در مرحله بعد محققان این ماده را روی پوست خوک آزمایش کرده و دریافتند نتایج قابل توجهی در پی دارد. در مرحله بعد این دارو باید روی نمونه‌های انسانی آزمایش شده و پس از تائید در مطالعات بالینی می‌تواند به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب