دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ژاپن «تک‌تیرانداز ماه» را با موفقیت به فضا پرتاب کرد

ژاپن «تک‌تیرانداز ماه» را با موفقیت به فضا پرتاب کرد
ژاپن یک فضاپیمای اکتشافی قمری را برای کاوش در قطب جنوبی ماه به فضا پرتاب کرد.
کد خبر : 867041

به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، ژاپن روز پنجشنبه یک فضاپیمای اکتشافی قمری را سوار بر راکت اچ_۲‌ای به فضا پرتاب کرد، با این امید که در اوایل سال آینده به پنجمین کشور جهان تبدیل شود که روی ماه فرود می‌آید.

جاکسا، آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن (JAXA) اعلام کرد که این راکت طبق برنامه‌ریزی قبلی از مرکز فضایی تانگاشیما در جنوب ژاپن به فضا پرتاب شده و فرودگر هوشمند «اسلیم» را برای کاوش ماه با موفقیت انجام داده است. هوای نامساعد ماه گذشته منجر به سه بار تعویق این پرتاب در یک هفته شد.

فضاپیمای ژاپن با نام تک‌تیرانداز ماه قصد دارد اسلیم را در فاصله ۱۰۰ متری از محل هدف خود روی سطح ماه فرود آورد. انتظار می‌رود که این مأموریت ۱۰۰ میلیون دلاری، فرود را پس از یک مسیر طولانی و کارآمد، تا ماه فوریه آغاز کند.

هیروشی یاماکاوا، رئیس جاکسا در یک کنفرانس خبری گفت: هدف بزرگ «اسلیم» اثبات فرود با دقت بالا، برای دستیابی به فرود در جایی است که می‌خواهیم نه فرود در جایی که می‌توانیم .

ساعاتی پس از پرتاب در روز پنج شنبه، جاکسا گفت سیگنال‌هایی را از اسلیم دریافت کرده که نشان می‌دهد به طور عادی کار می‌کند.

این پرتاب دو هفته پس از آن انجام می‌شود که هند به چهارمین کشوری تبدیل شد که با مأموریت چاندرایان ۳ خود به قطب جنوبی و ناشناخته ماه، یک فضاپیما را با موفقیت فرود می‌آورد. در همان زمان، فرودگر لونا - ۲۵ روسیه هنگام نزدیک شدن به ماه سقوط کرد.

دو تلاش قبلی فرود روی ماه توسط ژاپن در سال گذشته با شکست مواجه شد. جاکسا ارتباط خود را با فرودگر اوموتناشی از دست داد و تلاش برای فرود در ماه نوامبر را از بین برد. فرودگر هاکوتو_آر که توسط استارتاپ ژاپنی آی اسپیس ساخته شده بود، در ماه آوریل هنگام تلاش برای فرود به سطح ماه سقوط کرد.

موشک اچ_۲‌ای ماهواره مأموریت تصویربرداری و طیف‌سنجی اشعه ایکس «کریسم» (XRISM)، پروژه مشترک جاکسا، ناسا و آژانس فضایی اروپا را نیز حمل می‌کرد. هدف این ماهواره مشاهده باد‌های پلاسمایی جاری در جهان است که دانشمندان آن را کلیدی برای کمک به درک تکامل ستاره‌ها و کهکشان‌ها می‌دانند.

به گفته جاکسا، ایستگاه‌های زمینی در هاوایی و ژاپن بلافاصله پس از پرتاب سیگنال‌هایی را از کریسم دریافت کردند که تایید می‌کند پنل‌های خورشیدی این ماهواره با موفقیت مستقر شده‌اند.

صنایع سنگین میتسوبیشی موشک اچ_۲‌ای را تولید کرد و این پرتاب را انجام داد که چهل و هفتمین پرتاب این موشک از سال ۲۰۰۱ بود و میزان موفقیت آن را به ۹۸ درصد رساند.

فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن پس از پرتاب در یک پست رسانه اجتماعی گفت که توسعه موشک‌های پرچمدار برای فعالیت‌های فضایی مستقل ژاپن ضروری است.

کیشیدا در شبکه اجتماعی ایکس که پیش‌تر با نام توییتر شناخته می‌شد، اعلام کرد: ما حرکت به سمت پرتاب مجدد موفقیت آمیز راکت اچ ۳ را آغاز خواهیم کرد.

ماموریت‌های فضایی ژاپن با شکست پرتاب یک موشک کوچک اپسیلون در اکتبر ۲۰۲۲ و پس از آن انفجار موتور در جریان یک آزمایش در ماه ژوئیه مواجه شده است.

جاکسا قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ یک ماموریت مشترک اکتشاف قطبی قمری (LUPEX) را با سازمان تحقیقات فضایی هند انجام دهد که در آن راکت اچ ۳ ژاپن ماه نورد بعدی هند را به فضا خواهد برد.

این کشور همچنین قصد دارد در نیمه دوم دهه ۲۰۲۰ به عنوان بخشی از برنامه آرتمیس ناسا، یک فضانورد را به سطح ماه بفرستد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب