دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ارزش تحقیقات جهانی ریزمغذی‌های علوم دامی بررسی شد/ ایجاد زمینه تحقیق برای نسل آینده

ارزش تحقیقات جهانی ریزمغذی‌های علوم دامی بررسی شد  ایجاد زمینه تحقیق برای نسل آینده
عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در پژوهشی، ارزیابی کامل و عمیقی از ارزش تحقیقات جهانی ریزمغذی‌ها در علوم دامی در سه دهه گذشته ارائه کرد.
کد خبر : 865809

احسان سبحانی عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و مجری طرح (روندهای تحقیقاتی جهانی برای کیلاته‌ها در علوم دامی: تحلیل کتاب‌سنجی) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این طرح با عنوان مقاله‌( Worldwide Research Trends for Chelates in Animal Science: A Bibliometric Analysis ) در مجله animals منتشر شده است.

وی درباره این پروژه گفت: میکرومینرال‌ها نقش مهمی در فرآیند‌های متابولیک بدن دارند.

وی ادامه داد: اغلب این میکرومینرال ها در ساخت کاتالیزورها، آنزیم‌ها و هورمون‌ها نقش دارند و مصرف آن‌ها سلامت، رشد و باروری را تضمین می‌کند. تامین ناکافی این مواد بر بسیاری از فرآیند‌های متابولیک تأثیر می‌گذارد و باعث بروز علائم مختلفی مانند کاهش رشد، کاهش اشتها، نقص تولید مثل، کاهش ایمنی، بیماری‌های عمومی و کاهش ماندگاری گوشت و سایر فرآورده‌های دامی می‌شود.

سبحانی افزود: دام‌های پرمحصول به خوراک باکیفیت نیاز دارند و از این رو فراهمی زیستی مواد معدنی یک جزء ضروری در سیستم تولید را تشکیل می‌دهد. در دهه‌های پایانی قرن گذشته، ریزمغذی‌ها به شکل کیلاته‌های مواد آلی به نام‌های «مواد معدنی آلی»، یا «بیوپلکس‌ها» به بازار عرضه شدند که از برخی جهات بهتر از منابع معدنی هستند.

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: تجزیه و تحلیل این پژوهش ارزیابی کامل و عمیقی از ارزش تحقیقات جهانی ریزمغذی‌ها در علوم دامی در سه دهه گذشته ارائه کرده است.

به گفته وی، این مطالعه منبع مفیدی برای تحقیقات آینده در مورد اثرات کیلاته‌ها بر علوم حیوانی در سراسر جهان به شمار می رود.

وی توضیح داد: بر اساس این مطالعه، علاقه به کیلاته‌ها افزایش یافته است. تجزیه و تحلیل‌ها نشان دهنده تکرار مکرر کلمات کلیدی خاص مانند روی، عملکرد و مس است که اهمیت آن‌ها را در تحقیقات برجسته می‌کند.

سبحانی اضافه کرد: مطالعات آینده در مورد کیلاته‌ها ممکن است در یافته‌های ما به عنوان نقطه شروع الهام بگیرد.

وی ادامه داد: ما به‌طور خاص در صدد هستیم صنایع، دانشگاه‌ها و مؤسسات را تشویق کنیم تا تلاش‌های خود را روی کانون‌های تحقیقاتی یا حوزه‌های مورد علاقه تحقیقاتی قابل توجه متمرکز کنند.

وی گفت: نتایج حاصل از این پژوهش می‌تواند مورد استفادۀ سیاست‌گذاران دخیل در امر پژوهش، اساتید، پژوهشگران و سازمان‌های ذی‌نفع پژوهش در حوزۀ کیلاته‌ها و علوم دامی قرار گیرد.

این پژوهشگر گفت: با توجه به اینکه یکی از اهداف پژوهش حاضر شناسایی موضوع‌های نوظهور در حوزه کیلاته‌ها بود؛ بنابراین به متولیان امر، اساتید دانشگاه در این حوزه توصیه می‌شود، برای جلوگیری از تکرار مکررات، زمینه‌های پژوهشی پژوهشگران خود را به سمت موضوع‌های نوظهور شناسایی شده در این پژوهش سوق دهند. 

وی افزود: با توجه به اهمیت موضوع کیلات در علوم دامی و نقش راهبردی و پراهمیت آن در سایر حوزه‌ها، به ویژه دام، کشاورزی و .. و با عنایت به اهمیت آن در اولویت‌های علمی، لذا نتایج این پژوهش از یک سو، زمینۀ تصمیم‌‌گیری و سیاست‌گذاری بهتر برای توسعۀ این حوزه را در پی دارد و از سوی دیگر، زمینۀ شناخت موضوع‌هایی را فراهم می‌آورد که در کانون توجه علمی در این حوزه قرار دارند. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب