بزرگترین نقطه ضعف هوش مصنوعی از دیدگاه مدیرعامل گوگل
به گزارش خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حال حاضر منصفانه به نظر میرسد که بگوییم هوش مصنوعی چیزی است که تا مدتها در مورد آن صحبت خواهیم کرد. اگر خوششانس باشیم، در مورد اینکه چگونه راههای عملی برای ساخت آن در محصولاتی که به زندگی ما ارزش میبخشند، پیداکردهایم، صحبت خواهیم کرد. از سوی دیگر اگر ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل درست بگوید اوضاع میتواند بسیار متفاوت شود.
پیچای در مصاحبه اخیر خود با شبکه خبری سیبیاس در مورد پتانسیلها و خطرات هوش مصنوعی گفت: من همیشه هوش مصنوعی را عمیقترین فناوری میدانم که بشریت روی آن کار میکند؛ عمیقتر از آتش یا الکتریسیته یا هر کاری که درگذشته انجام دادهایم.
جالب است که پیچای از مثالهای آتش و الکتریسیته استفاده کرده است. هر دو از این نظر تحولآفرین هستند که جهان قبل از کشف آنها بهطور چشمگیری با جهان بعدازآن متفاوت بود.
و بااینحال، با تمام ارزشی که به زندگی ما اضافه میکنند، آتش و الکتریسیته اگر کنترل نشوند دونیروی خطرناک و مخرب در جهان هستند ومی توانند به همهچیز آسیب برسانند.
همین آخر هفته، یک افرای ۳۰ فوتی که برای دههها ایستاده بود، در طول طوفان رعدوبرق در حیاط ما پایین آورده شد که درواقع یک میلیارد ولت برق است. در طول همین طوفان، ما حدود ۲۰ ساعت برق را از دست دادیم. این تجربه بهاندازه یک نمایش واقعی از اهمیت و همچنین میزان مخرب بودن آن بود.
به همین دلیل فکر میکنم مقایسه پیچای ارزش بررسی را دارد، زیرا بیشتر ما با پیچای موافق باشیم، حداقل با این بخش که هوش مصنوعی یک فناوری عمیق است. در بسیاری از روشها، کامپیوترها را قادر به انجام کارهایی میکند که در غیر این صورت نمیتوانستند انجام دهند، که به این معنی است که انسانها قادر به انجام کارهایی هستند که ما نمیتوانیم انجام دهیم.
اما به گفته پیچای خطرناک هم هست. پیچای در پاسخ به این سؤال که چه چیزی او را در شببیدار نگه میدارد، گفت: منظورم این است که در برخی مواقع، بشریت کنترل فناوری درحالتوسعه خود را از دست میدهد.
این یک جمله حرفهای زیادی میزند اگر این اتفاق بیفتد، مانند آتشسوزی یا برق، هوش مصنوعی میتواند اثرات مخربی داشته باشد. منظورم این نیست که فکر میکنم کامپیوترها و رباتها دنیا را تسخیر خواهند کرد همچنین فکر نمیکنم این همان چیزی باشد که پیچای به آن اشاره میکند.
راههای زیادی وجود دارد که بشریت کنترل فناوری درحالتوسعه خود را از دستمی دهد. ما فقط نمیدانیم وقتی از کنترل خارج میشود چه اتفاقی میافتد.
پیچای گفت: ضرورت کار کردن و بهکارگیری آن به روشی سودمند است؛ اما درعینحال اگر بهاشتباه به کار گرفته شود، میتواند بسیار مضر باشد، و ما هنوز همه پاسخها را در آنجا نداریم. و این فناوری بهسرعت در حال حرکت است.
درسی که در اینجا میگیریم این است که چیزهایی که برای کمک یا سرگرم کردن ما طراحیشدهاند، پیامدهای ناخواستهای دارند. تکنولوژی میتواند زندگی را از بسیاری جهات آسانتر کند، اما معمولاً به روشهایی که ما هرگز در نظر نگرفتهایم پتانسیل آسیب رساندن نیز دارد.
هوش مصنوعی درعینحال، خطرات ناشناخته دارند و میتوانند جامعه را تغییر دهد هشدار پیچای اگر غیرازاین باشد، باید باعث شود که همه دست از کار بکشند و درسهای آموختهشده از نیروهای قبلی را با همان پتانسیل خوب و تخریب در نظر بگیرند.
انتهای پیام/