دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط محققان ایرانی؛

ویلچرهای فوق سبک ساخته شد/ استفاده‌ از الیاف کربن و سازگار با ارگونومی بدن بیمار

ویلچرهای فوق سبک ساخته شد  استفاده‌ از الیاف کربن و سازگار با ارگونومی بدن بیمار
محققان ایرانی موفق به طراحی ویلچری سبک و مقاوم از الیاف کربن شدند که با ارگونومی بدن بیمار سازگار هستند.
کد خبر : 864588

مسعود نعمتی، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه در حوزه تجهیزات پزشکی پیشرفته توانبخشی سالمندی فعال هستیم، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: ویلچر‌های فوق سبک به دلیل راحتی در استفاده یک انتخاب عالی برای بیماران هستند. این ویلچر از مواد بسیار سبک و مقاوم ساخته شده که از ویژگی‌های شاخص و برجسته آن محسوب می‌شود.

به گفته وی؛ تا به امروز تصور عموم مردم جامعه از ویلچرها، آن‌هایی است که در بیمارستان‌ها به عنوان ویلچر موقت یا ارتوپدی دیده می‌شود؛ اما شناخت جامعه و بازار باید نسبت به این ابزار کاربردی تغییر پیدا کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: زمانی‌که بیماران به عارضه‌ای مانند کمر درد مبتلا می‌شوند، از ویلچر‌های موقت استفاده می‌کنند؛ اما این ویلچر‌ها در طولانی‌مدت افراد را آزار می‌دهد.

نعمتی عنوان کرد: متأسفانه استفاده از ویلچر‌های ارتوپدی در کشور رایج است و مردم شناختی از انواع سبک این ابزار ندارند. این شرکت دانش‌بنیان برای اولین بار موفق به طراحی چنین ویلچر سبک و مقاومی شده است که برای شناخت بیشتر در بازار نیاز به اطلاع‌رسانی دارد.

دانشجو دکتری مهندسی مواد و متالورژی با بیان اینکه ویلچر‌های فوق سبک با استفاده از تکنولوژی الیاف کربن به یک ویلچر مناسب تبدیل شده است، اظهار کرد: استفاده از این تکنولوژی علاوه‌بر ویلچر‌ها در صنایع های‌تک (فناوری‌های پیشرفته)، هوافضا، خودروسازی و پزشکی نیز مرسوم است.

نعمتی عنوان کرد: ویلچر‌های فوق سبک برای افرادی تعبیه شده است که می‌خواهند مدت طولانی‌ای از آن استفاده کنند؛ لذا این ویلچر باید شاخصه‌های ویژه‌ای داشته باشد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به مزیت‌های ویلچر فوق سبک، تصریح کرد: این ویلچر‌ها علاوه‌بر سبک بودن، کم‌صدا نیز هستند. همچنین قابلیت تاشدگی، جمع شدن آسان، سیستم ترمز قوی و قابل دسترس، صندلی راحت و قابل تنظیم و امکان استفاده در فضا‌های بدون مانع، این ویلچر را از سایر ویلچر‌ها متمایز می‌کند.

وی ادامه داد: برخی از بیماران به دلیل آسیب نخاع کمری قادر به راه رفتن نیستند؛ اما دست آن‌ها حرکت می‌کند؛ بنابراین طراحی ویلچر باید متناسب با فیزیک و ارگونومی بدن فرد باشد، زیرا اگر این مورد نادیده گرفته شود، سایر ارگان‌ها به مرور زمان از کار می‌افتد.

نعمتی اضافه کرد: اگر ویلچر با فیزیک بدن بیمار هماهنگ نباشد، آسیب به‌صورت چشمگیری پیشرفت می‌کند و همچنین مشکلات جانبی دیگر از جمله بیماری‌های گوارشی و زخم بستر در فرد رخ می‌دهد.

بایستی ویلچر توسط پزشک تجویز شود

دانشجو دکتری مهندسی مواد و متالورژی با اشاره به عواقب ویلچر‌های نامتناسب، عنوان کرد: ویلچر‌های نامتناسب نه‌تن‌ها مشکل بیمار را برطرف نمی‌کنند، بلکه موجب بروز مشکلات عدیده می‌شود.

نعمتی ویلچر را یک محصول تجویزی دانست، و افزود: متأسفانه برخی از افراد فکر می‌کنند ویلچر محصول سوپرماکتی است، در صورتی‌که پزشک متخصص باید با توجه به نوع بیماری ویلچر متناسب را برای هر فردی به‌صورت جداگانه تجویز کند. در این زمینه نیاز به فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی داریم تا عموم مردم جامعه نسبت به این موضوع شناخت کافی پیدا کنند.

ویلچر‌های فوق سبک از الیاف کربن فقط ۸ کیلو وزن دارند

وی با بیان اینکه ویلچر‌های موقت در بازار ۳۰ کیلو وزن دارند، مطرح کرد: ویلچر‌های موجود در بازار تحت عنوان ویلچر ارتوپدی بسیار سنگین وزن هستند؛ اما ویلچر‌های طراحی‌شده در این شرکت دانش‌بنیان ۸ کیلو وزن دارند و با وجود وزن سبک، بسیار مستحکم است.

دانشجو دکتری مهندسی مواد و متالورژی با بیان اینکه به کشور‌های مختلف صادرات داشتیم، ادامه داد: همچنین ۶۰ ویلچر ایران‌ساخت به کشور‌های اروپایی، ایتالیا، انگلیس، آفریقا، رومانی و آمریکای جنوبی صادر شده است.

نعمتی عنوان کرد: دانش فنی و ثبت طرح صنعتی این محصول از صفر تا صد توسط خودمان انجام شده و قیمت ویلچر‌های فوق سبک در دنیا از ۶ هزار یورو به بالاست؛ اما در داخل کشور با هزینه بسیار کم یعنی ۵۰ میلیون تومان به بیماران عرضه می‌شود. به جرئت می‌توان گفت قیمت ویلچر‌های ساخت ایران یک‌سوم قیمت روز امروز اروپاست.َ

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب