دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 ارديبهشت 1395 - 16:57

طرح هر خانه یک موزه به تصویب رسید

مدیر کل موزه‌های کشور در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی به رشد 50 درصدی موزه های خصوصی در کشور اشاره کرد و گفت: موزه های خصوصی با تدابیر دولت تدبیر و امید برای نخستین بار از موزه های دولت پیشی گرفتند به طوری که در دو سال گذشته 40 موزه توسط افراد حقیقی افتتاح شده است.
کد خبر : 86320

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی، صبح امروز مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی با حضور مسئولان حوزه میراث فرهنگی و موزه داران و کارشناسان برگزار شد.


محمد رضا کارگر مدیرکل موزه های کشور با بیان این مطلب که در سال گذشته اقدامات مثبتی در حوزه موزه ها رخ داده است گفت: دردو سال گذشته رشد موزه های بخش خصوصی و افتتاح 40 موزه توسط افراد حقیقی سبب شد که برای نخستین بار در طول تاریخ موزه داری کشور بخش خصوصی از دولت پیشی بگیرد.


وی افزود: از آنجایی که وظیفه موزه حفظ فرهنگ و میراث یک سرزمین است، بنابراین لازم است که موزه‌ها توسط فرهنگ آفرینان حفاظت و پژوهش شوند و تا زمانی که دولت متصدی این مسئله باشد ما به هدف و آرمان خود نمی رسیم.


مدیرکل موزه های کشور بیان کرد: باتوجه به اینکه رویکرد بخش خصوصی در ایجاد موزه نسبت به گذشته 50 درصد افزایش پیدا کرده است. امیدواریم در سال جاری هر 10 روز شاهد افتتاح یک موزه باشیم و در سال آینده هر هفته به ایجاد یک موزه و در سال های آینده هر روز به افتتاح یک موزه بپردازیم.


کارگر افزود: این سوال نخ نمای قدیمی که چرا موزه ها مخاطب ندارند دارد برای همیشه از اذهان پاک می شود. سال گذشته بیش از 20 میلیون بازدید کننده از موزه ها و بناهای تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی وجود داشت. به طوری که اگر این آمار را به دیگر موزه های سطح کشور اضافه کنیم قطعا به رقم 25 میلیون بازدید کننده خواهیم رسید.


وی گفت: در کشوری که 80 میلیون جمعیت دارد آمار 20 میلیون بازدید کننده آمارامیدوار کننده ای است. امسال برای نخستین بار نزدیک به 12 هزار بازدید کننده تنها از مجموعه فرهنگی کاخ سعدآباد در ایام نوروز داشتیم.


مدیر کل موزه های کشور به بزرگترین ساماندهی اشیاء تاریخی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: در بخش ساماندهی کالبدی فقط در یک مورد 50 هزار ساماندهی درموزه ملی ایران صورت گرفته است به طوری که تعداد زیادی از اشیایی که چند دهه در موزه ملی رها شده بودند ساماندهی و با ضابطه های قانونی و حقوقی به یک مخزن امن منتقل شد.


کارگر همچنین به بزرگترین ساماندهی علمی اشیاء تاریخی برای نخستین بار در تاریخ موزه داری تاکید کرد و از اهداء یک مجموعه با بیش از 10 هزار شی تاریخی از یک شخص حقیقی به موزه ملی ایران خبر داد.
او گفت:تمام این اتفاقات در شرایطی رخ داده است که کشور بدترین سال اقتصادی خود را پشت سر گذاشت.


به گفته وی، با توجه به اقدامات صورت گرفته در حوزه میراث فرهنگی و موزه داری عشق و علاقه است که حرف اول را می زند و اعتبارات و مسائل مالی تنها هموار کننده راه است.درغیراینصورت تنها اگر به اعتبارات اکتفا کنیم اتفاقی جز فساد رخ نخواهد داد اتفاقی که در سالهای گذشته در همین مجموعه مدیریتی شاهد آن بودیم.


کارگر بیان کرد: درحال حاضر موزه داران کشور بیش از گذشته به رسالت خود می پردازند و با عشق و علاقه و دستانی خالی اما متحد در مسیر حفاظت و توسعه میراث فرهنگی و گسترش دیپلماسی فرهنگی گام بر می‌دارند.


مدیر کل موزه های کشور حمایت مسئولان میراث فرهنگی و موزه داران را در سال جدید عامل مهم برای برداشتن گام های سترگ عنوان کرد.


وی گفت: هم اکنون وقت آن رسیده که درهای موزه ها به روی مردم باز شود و سنت حفاظت از موزه ها به مثابه یک جایگاه نظامی را از میان برداشته شود. چراکه موزه مکانی برای مردم است و درحال حاضر نیز سعی داریم نبض فرهنگی جامعه از این پس بیشتر در موزه ها به صدا در آید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب