دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با درخواست قانون‌گذاران چینی؛

اپل ۱۰۰ اپلیکیشن شبیه به چت جی‌پی‌تی را در چین حذف کرد

اپل ۱۰۰ اپلیکیشن شبیه به چت جی‌پی‌تی را در چین حذف کرد
اپل به درخواست ۱۰۰ برنامه هوش مصنوعی شبیه به چت جی‌پی‌تی را از فروشگاه اپلیکیشن چین حذف کرد.
کد خبر : 861188

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، اپل بیش از ۱۰۰ اپلیکیشن ارائه دهنده خدمات شبیه به چت جی‌پی‌تی را از فروشگاه خود در چین حذف کرده است، چرا که قرار است مقررات مربوط به هوش مصنوعی مولد‌ تا دو هفته دیگر در این کشور اجرایی شود.

براساس داده‌های پلتفرم تحلیل اپلیکیشن‌های موبایل چینی «آیما» (imai)، این اپلیکیشن‌ها همگی روز سه شنبه از فروشگاه اپلیکیشن «آی‌اواس» (iOS) چین حذف شدند. اسپارک، اپلیکیشن توسعه یافته توسط iFlyTek که سرویسی به سبک چت جی پی تی ارائه می‌دهد، باوجود اینکه در تاریخ ۲۹ ژوئن عرضه شد، از جمله اپلیکیشن‌های حذف شده بود.


از جمله دیگر اپلیکیشن‌های حذف شده می‌توان به اپلیکیشن محبوب «چت جی‌ای‌آی پلاس» (ChatGAi Plus) اشاره کرد که خدمات چت بات، ترجمه و نوشتن هوش مصنوعی ارائه می‌دهد و پیش از حذف شدن در بعد از ظهر سه شنبه، در رتبه نهم جدول اپلیکیشن‌های پولی فروشگاه اپ استور آی‌او‌اس چین قرار داشت.

براساس تصویری که ژنلو زو، توسعه دهنده یکی از اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی حذف شده «اپن کت» در «X»  که قبلا توییتر نامیده می‌شد به اشتراک گذاشته است، اپل در اطلاعیه‌ای به توسعه دهندگان گفت: این اپلیکیشن‌ها شامل محتوایی هستند که در چین غیرقانونی بوده و این دلیل حذف می‌شوند.

این تصویر نشان می‌دهد که اپل همچنین از توسعه دهندگان خواسته است تا با پیش بینی‌های اجرایی در مورد سنتز عمیق برای خدمات اطلاعات اینترنتی که در ماه ژانویه اجرایی شد، از جمله گرفتن مجوز از وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین که به آن‌ها اجازه می‌دهد چنین خدماتی را ارائه دهند، موافقت کنند. اپل بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

این حرکت در حالی صورت می‌گیرد که اشتیاق برای هوش مصنوعی مولد در چین همچنان بالا است در حالی که پکن به دنبال افزایش نظارت بر این بخش است.

ماه گذشته، چین اولین و دقیق‌ترین مقررات جهان در مورد مدل‌های هوش مصنوعی مولد را منتشر کرد که به طور مشترک توسط هفت رگولاتور چینی از جمله اداره فضای مجازی چین (CAC) و (MIIT) تنظیم شده بود.

این مقررات که قرار است از ۱۵ آگوست اجرایی شود، تمام سرویس‌های محتوای هوش مصنوعی مولد از جمله متن، تصویر، صوت و ویدیو را هدف قرار می‌دهد. این قانون شرکت‌هایی را ملزم می‌کند که به منظور ترویج محتوای سالم و پایبندی به ارزش‌های اصلی جامعه و عدم تولید اطلاعات غلط یا هر محتوایی که امنیت ملی را به خطر می‌اندازد، محصولات خود را به عموم مردم عرضه کنند.

براساس قوانین جدید، بسیاری از ارائه دهندگان نیز باید پیش از خدمت رسانی به مردم، ارزیابی امنیتی را با CAC بگذرانند؛ این قوانین همچنین شرکت‌ها را ملزم می‌کند تا از هرگونه تبعیض براساس قومیت، ایمان، کشور، منطقه، جنسیت، سن، شغل و سلامت، از نظر طراحی الگوریتم‌ها و انتخاب داده‌های آموزشی جلوگیری کنند.

شرکت‌های چینی در میان شور و هیجان سرمایه‌گذاری در حال تلاش برای ارائه پاسخ‌های خود به استارت‌آپ اپن ای‌آی تحت حمایت مایکروسافت هستند.

یک شرکت تحقیقاتی متمرکز بر هوش مصنوعی ماه گذشته در گزارشی اعلام کرد که در نیمه اول سال جاری میلادی، ۲۲ استارت آپ هوش مصنوعی مولد در چین سرمایه دریافت کرده اند که بیش‌ترین تعداد در جهان است. آمریکا با ۲۱ استارت‌آپ فاصله زیادی داشت، هرچند استارت‌آپ‌های آمریکایی سرمایه‌گذاری بهتری نسبت به همتایان چینی خود دارند.

اما تاکنون هیچ شرکت داخلی سرویس اصلی و عمومی به سبک چت جی‌پی‌تی  را در چین راه اندازی نکرده است.

برخی از مهم‌ترین تلاش‌های شرکت‌های بزرگ فناوری چین، از جمله  از بایدو و ... از هولدینگ گروه علی بابا، یا هنوز در حالت آزمایشی هستند یا تنها شرکت‌ها را هدف قرار می‌دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته