دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به همت یک شرکت دانش‌بنیان؛

فناوری واقعیت افزوده به پالایشگاه‌ها رسید/ گامی مؤثر در کاهش هزینه و افزایش بازدهی

فناوری واقعیت افزوده به پالایشگاه‌ها رسید  گامی مؤثر در کاهش هزینه و افزایش بازدهی
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی نرم‌افزار واقعیت افزوده برای پالایشگاه‌ها شده که یکی از بهترین گزینه‌ها در کاهش هزینه‌ و افزایش بهروه‌وری این صنعت است.
کد خبر : 859887

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، واقعیت افزوده یکی از جدیدترین فناوری‌های قابل استفاده روی تلفن‌های هوشمند است که با تلفیق نمای واقعی با عناصر تصویری مجازی دنیای جدیدی را به روی شما می‌گشاید.

واقعیت افزوده یک نمای فیزیکی زنده و در تعامل با کاربر است که عناصری مجازی را پیرامون دنیای واقعی افراد اضافه می‌کند، این عناصر بر اساس تولید کامپیوتری و از طریق دریافت و پردازش تصاویر دریافتی از دوربین تلفن‌های هوشمند و موقعیت جغرافیایی ایجاد می‌شوند و درحقیقت ابزاری در زندگی روزمره مانند تحصیل و آموزش، علم و تحیقیقات، تجارت و صنعت بسیار کاربردی به شمار می‌آید.

اکنون شرکت‌های بزرگ و کوچک در زمینه‌های مختلف برای تسهیل خدمات و فعالیت‌های خود به ارائه خدمات واقعیت افزوده می‌پردازند؛ چراکه باعث کاهش هزینه و افزایش بهره‌وری می‌شود. در همین راستا شرکت‌های دانش‌بنیان دست به ارائه خدمات واقعیت افزوده زدند که بتوانند به توسعه این فناوری در کشور کمک کنند. از این رو به سراغ مهدی اسدی، یکی از فناوران بخش طراحی سه‌بعدی یک شرکت پالایشگاهی رفتیم و درخصوص کاربرد‌های فناوری واقعیت افزوده با او گفت‌وگو کردیم. در ادامه متن کامل آن را می‌خوانید:

اسدی که در بخش یکپارچه‌سازی اطلاعات مهندسی و طراحی سه‌بعدی یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه فناوری واقعیت افزوده فعالیت می‌کند، گفت: یکی از فناوری‌هایی که شرکت‌های فعال در حوزه پالایشگاهی احتیاج دارند استفاده از واقعیت افزوده است چرا که باعث کاهش هزینه و افزایش بهره وری آن‌ها می‌شود.

وی درباره چگونگی کارکرد این نرم‌افزار ادامه داد: شرکت ما به‌عنوان بازوی مهندسی یکی از شرکت‌های بزرگ در زمینه ساخت نیروگاه، پالایشگاه‌ها و خطوط انتقال فعالیت می‌کند. ما در بخش طراحی مهندسی سه‌بعدی پلتفرم فعالیت می‌کنیم؛ به این صورت که قبل از ساخت پلتفرم واقعی یک شبیه‌سازی کامل و سه‌بعدی را طراحی می‌کنیم که بتوانیم ایرادات و اشکالات آن را برطرف کنیم و در نهایت پالایشگاهی بی‌نقص ساخته شود.

اسدی با اشاره به دسترسی ساده و آسان این فناوری یادآور شد: کاربر با استفاده از این نرم‌افزار و نصب آن روی گوشی و یا تبلت می‌تواند به‌راحتی به اطلاعات نیروگاه دسترسی داشته باشد و توضیحات آن را مشاهده کنند و یا از سوی دیگر به بازدید مجازی پالایشگاه که در نقاط دور کشور هستند بپردازند.

وی بیان کرد: با استفاده از این نرم‌افزار واقعیت افزوده سه‌بعدی بسیاری از هزینه‌های تعمیر نیز کاهش می‌یابد، زیرا می‌توان با استفاده از این نرم‌افزار به‌راحتی نقاط دچار مشکل نقص فنی را شناسایی کرد و رفع آن پرداخت. به این صورت هزینه‌های تعمیر و نگهداری کاهش می‌یابد.

این فناور ادامه داد: از این نرم‌افزار واقعیت افزوده برای بخش آموزش پالایشگاه استفاده می‌کنیم که مزایای بسیاری دارد چرا که باعث کاهش خطرات آموزش حضوری و کاهش هزینه آموزش می‌شود و افراد در فضای سه‌بعدی و واقعیت مجازی آموزش دیده و بعد از سپری کردن دوران لازم به فعالیت در پالایشگاه واقعی می‌پردازند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب