دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

توافق چهارجانبه برای تأسیس و توسعه ناحیه نوآوری دانشگاه تهران

توافق چهارجانبه برای تأسیس و توسعه ناحیه نوآوری دانشگاه تهران
توافق‌نامه همکاری مشترک چهارجانبه برای تأسیس و توسعه ناحیه نوآوری دانشگاه تهران منعقد شد.
کد خبر : 858963

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، توافق‌نامه همکاری مشترک برای تأسیس و توسعه ناحیه نوآوری دانشگاه تهران به امضای روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، علیرضا زاکانی شهردار تهران و سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران رسید. این توافق‌نامه به‌منظور ایجاد اکوسیستم جامع فناوری، نوآوری و کارآفرینی کشور و در راستای توسعه سخت‌افزار و نرم‌افزار ناحیه نوآوری دانشگاه تهران امضا و مبادله شد.

این ناحیه به‌منظور ایجاد توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور از طریق ارتباط بین صنایع پیشرفته و صنایع سنتی در قلب شهر تهران در محدوده جغرافیایی مشخص‌شده حدفاصل خیابان ملاصدرا و بزرگراه شهید همت در شمال، بزرگراه یادگار امام، خیابان آذربایجان و بزرگراه شهید نواب صفوی در غرب، خیابان میر فتاح فاطمی در جنوب و خیابان شهید وفایی، بلوار دشت آزادگان، شوش، وحدت اسلامی، امام خمینی، ولیعصر و سید جمال‌الدین اسدآبادی در شرق که در محدوده منطقه ۶، ۱۱ و ۱۶ شهرداری تهران قرارگرفته است.

با توجه به مطالعات صورت گرفته و شناسایی ظرفیت‌های موجود در هر منطقه، ناحیه نوآوری دانشگاه تهران در چهار زیرمجموعه به شرح زیر با موضوعات مشخص بر اساس حوزه‌های فعالیت مزیت ساز اقدام به فعالیت خواهند کرد.

مقرر است نواحی ایجاد شده با حمایت و پشتیبانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شهرداری تهران و مدیریت دانشگاه تهران به‌عنوان محل استقرار، فعالیت و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها، واحد‌های فناوری و نوآوری، پارک علم و فناوری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، کلینیک‌های صنعتی، مراکز نوآوری، شتاب‌دهنده‌ها و مراکز رشد، کارآفرینی و اشتغال‌زائی به ترتیب در حوزه اینترنت اشیا، هوشمند سازی، مدیریت سبز، شهر هوشمند و اقتصاد چرخشی باشد.

ایجاد ناحیه نوآوری اینترنت اشیا در محدوده جغرافیایی مشخص‌شده حدفاصل بزرگراه حکیم در شمال، بزرگراه شهید چمران در غرب، بزرگراه جلال آل احمد در جنوب و بزرگراه کردستان در شرق که در محدوده منطقه ۶ شهرداری تهران و ناحیه نوآوری شهر دانش در محدوده جغرافیایی مشخص‌شده حدفاصل بلوار کشاورز در شمال، خیابان کارگر در غرب، خیابان انقلاب در جنوب و خیابان وصال در شرق که در محدوده منطقه ۶ شهرداری تهران دو ناحیه‌ای بوده که در این همکاری مشترک مدنظر است.

ناحیه نوآوری کسب‌وکار‌های خرد و کوچک در محدوده جغرافیایی مشخص‌شده حدفاصل خیابان جمهوری در شمال، بزرگراه نواب صفوی در غرب، خیابان دشت آزادگان و شوش در جنوب، وحدت اسلامی و ولیعصر در شرق که در محدوده منطقه ۱۱ شهرداری تهران و ناحیه نوآوری شهید علی‌محمدی در محدوده جغرافیایی مشخص‌شده حدفاصل بزرگراه تندگویان در غرب و شمال، خیابان شهید وفایی در غرب، خیابان میر فتاح فاطمی در جنوب که در محدوده منطقه ۱۶ شهرداری تهران مقرر شده که در این توافق‌نامه شکل گیرد.

معاونت علمی در این توافق‌نامه متعهد شده تا در زمینه «مساعدت در تصویب قوانین، مقررات، آئین‌نامه‌ها و سازوکار‌های حقوقی جدید مورد نیاز ناحیه نوآوری در نهاد‌های بالادستی»، «ترغیب و تشویق سرمایه‌گذاران خطرپذیر، واقفین و خیرین فناوری، سرمایه‌گذاران فرشته، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، شتاب‌دهنده‌ها، مراکز نوآوری، ساختار‌های فناوری وابسته به دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های عمومی غیردولتی و سایر فعالان زیست‌بوم نوآوری و فناوری به حضور، سرمایه‌گذاری و استقرار در ناحیه نوآوری»، «حمایت مادی و معنوی از استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان، شتاب‌دهنده‌ها، مراکز نوآوری و سایر نهاد‌های حوزه فناوری و نوآوری مستقر در ناحیه در حد مقدورات»، «رایزنی در راستای جذب اعتبارات و تسهیلات حاکمیتی مرتبط در حد مقدورات»، «حمایت از برنامه‌های مشارکتی مرتبط مانند رویداد کارآفرینی، دوره آموزشی و... در حد مقدورات»، «رایزنی با دستگاه‌های اجرایی در راستای تسهیل در صدور مجوز و یا تخصیص حمایت‌های ویژه» و «حمایت از ترویج و اطلاع‌رسانی فعالیت‌های ناحیه نوآوری دانشگاه تهران» گام بردارد.

برای عملیاتی شدن توافق‌نامه و نظارت بر پیشرفت مفاد آن شورای مرکزی متشکل از یک نفر نماینده تام‌الاختیار از هر طرف و یک نفر نماینده تام‌الاختیار از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران (به‌عنوان رئیس شورا) تشکیل می‌شود. وظیفه این شورا نظارت بر حسن اجرای مفاد توافق‌نامه و تصویب برنامه‌های سالانه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب