دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

استخراج فلزات گران‌بها از زباله‌های الکترونیکی با استفاده از دی‌اکسیدکربن

استخراج فلزات گران‌بها از زباله‌های الکترونیکی با استفاده از دی‌اکسیدکربن
در یک تحقیق، روشی برای استفاده از CO۲ جذب‌شده برای استخراج فلزات گران‌بها از بازیافت زباله‌های الکترونیکی ارائه شد.
کد خبر : 857913

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، جیزل عزیمی (Gisele Azimi) یکی از محققان دانشگاه تورنتو، روشی را با استفاده از دی‌اکسیدکربن جذب‌شده، طراحی کرده که به واسطه آن، فلزات گران‌بها را از زباله‌های الکترونیکی مانند باتری‌ها و مواد توربین بادی استخراج می‌کند.

عزیمی استاد دانشگاه تورنتو و کرسی تحقیقات کانادا در نوآوری‌های معدنی شهری می گوید: این‌یک فرآیند عالی برای فعال کردن بازیافت بوده که هدف آن فعال کردن پایداری زیست‌محیطی است. 

این فرآیند جدید برای بازیافت، استخراج سیال فوق بحرانی نامیده می‌شود. در این روش بازیافتی از دی‌اکسید کربن (CO۲) استفاده می‌شود که می‌توان آن را مستقیماً از هوا یا از فرآیندی که دی‌اکسید کربن ساطع می‌کند مانند صنعت سیمان و ساخت آهن گرفت.

محققان از این به‌عنوان یک فناوری جداسازی برای استخراج فلزات از زباله‌های الکترونیکی استفاده می‌کنند.

فرایند این روش، شامل حرارت دادن و تحت‌فشار قرار دادن CO۲ و تبدیل آن به سیال فوق بحرانی (هر ماده‌ای که بالاتر از فشار و دما‌ی آن در نقطه بحرانی باشد) است.

در این حالت می‌توان از آن برای حل کردن و استخراج فلزات حیاتی از محیط اطراف استفاده کرد. یکی از بهترین موارد در مورد CO۲ این است که نیازی به گرم کردن آن تا دمای بالا نیست فقط حدود ۳۰ درجه سانتی‌گراد برای شروع این تبدیل کافی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب