دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان؛

دستگاه تراشکاری کاربردی در صنعت فولاد ساخته شد

دستگاه تراشکاری کاربردی در صنعت فولاد ساخته شد
محققان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت دستگاه تراشکاری با قابلیت باربرداری چهار میلی‌متر در یک پاس روتراشی و کف‌تراشی قطعات فولادی شدند.
کد خبر : 857380

مصطفی تورچی سرپرست یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره چگونگی و عملکرد ویژه دستگاه تراشکاری ساخته شده توسط این شرکت اظهار کرد: این دستگاه برای تراش انواع فلزات و نیز مواد پلاستیکی و تفلون مناسب بوده و قابلیت برشکاری توسط سیستم برش مکانیکی اتوماتیک را دارا بوده و به لحاظ نوع ساخت، برای اهداف آموزشی بسیار مناسب است. از دیگر قابلیت‌های این دستگاه می‌توان امکان باربرداری چهار میلی‌متر در یک پاس روتراشی و کف‌تراشی قطعات فولادی را نام برد.

وی افزود: در واقع این دستگاه، مشابه دستگاه تراشکاری مرسوم در بازار و صنعت بوده با این تفاوت که در این محصول چندین پارامتر ارتقا یافته و منجر به یکپارچگی در کاربرد دستگاه شده است. ارتقای کاربرد این نوع ماشین‌ابزار در صنعت با رویکرد استفاده آموزشی آن در دروس کارگاهی و آزمایشگاهی از اهداف ساخت این دستگاه بود.

سرپرست شرکت دانش‌بنیان درباره فناوری استفاده شده در دستگاه گفت: این دستگاه به صورت کامل با امکانات کارگاهی ساده ساخته و عدم به‌کارگیری تجهیزات پیشرفته در ساخت آن موجب کاهش هزینه‌های ساخت شده است.

تورچی بیان کرد: استفاده از روش‌های کنترل کیفی دقیق و ارتقای برخی مکانیزم‌ها باعث تولید دستگاه با دقت قابل قبول در صنعت و منجر به ارتقای کاربرد دستگاه شده است. دستگاه مذکور علاوه بر قابلیت‌های معمول ماشین‌های تراش دستی، امکاناتی ویژه نظیر قابلیت سوراخ‌کاری خارج از مرکز، برشکاری فلزات با استفاده از سیستم اره قیچی سرخود، طراحی کابین سه نظام چند منظوره و ... دارد.

وی با تشریح مزایا و تفاوت‌های این دستگاه با دستگاه‌های مشابه عنوان کرد: اساساً دستگاه‌های تراشکاری در دو نوع اصلی دستی و کامپیوتری (CNC) تولید می‌شوند. در نمونه کامپیوتری آن که البته قیمت بسیار بالایی دارد، قابلیت‌های اشاره شده در همه دستگاه‌ها مشترک هستند؛ اما در نمونه دستگاه‌های تراشکاری دستی، این قابلیت‌ها وجود ندارد و مزیت اصلی دستگاه ساخته شده توسط این شرکت نسبت به نمونه‌های مشابه و خارجی، امکانات عملیاتی و ماشین‌کاری بیشتر در کنار هزینه‌های کمتر تولید است.

سرپرست این شرکت دانش‌بنیان مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان با بیان اینکه در صورت حمایت از سوی مسئولان و ارگان‌های زیربط، امکان تولید انبوه و تجاری‌سازی دستگاه وجود دارد، اضافه کرد: اساساً ماشین‌های تراشکاری پیش از این ساخته و به صورت صنعتی تولید شده و در صنایع مختلف در حال استفاده هستند؛ دستگاه حاضر نسبت به دستگاه‌های موجود قابلیت و امکانات عملیاتی بیشتری دارد. ماشین‌های تراشکاری موجود در بازار با خصوصیات فیزیکی تقریباً مشابه، قیمتی در حدود ۱۸۰ میلیون تومان دارند؛ اما هزینه تمام شده این دستگاه حدود ۳۰ میلیون تومان است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب