دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ساخت دارو‌های مسکن از ضایعات صنعت کاغذسازی

ساخت دارو‌های مسکن از ضایعات صنعت کاغذسازی
محققان توانستند ایبوپروفن (Ibuprofen) و سایر مسکن‌های رایج را از ضایعات صنعت کاغذسازی بسازند.
کد خبر : 857313

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، طبق مطالعه‌ای که در مجله (ChemSusChem) منتشر شد، گروهی از دانشمندان دانشگاه بات (University of Bath) در بریتانیا، فرآیندی را که برای تبدیل «بتا-پینن» (β-pinene) (جزء موجود در تربانتین)، به پیش‌ماده دارویی که آن را برای ترکیب استامینوفن و ایبوپروفن (داروی ضدالتهاب) استفاده کردند، توضیح دادند.

احتمالاً منصفانه است که بگوییم تصور اکثر مردم از صنعت داروسازی این است که ارتباطی بین تولید دارو و آسیب به محیط‌زیست وجود ندارد؛ اما طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ توسط نشریه «کانورسیشن» (The Conversation)، شرکت‌های دارویی نسبت به صنعت خودرو کربن دی‌اکسید بیشتری تولید می‌کنند. این نشریه درباره وضعیت صنعت داروسازی در سال ۲۰۱۵ گفت: «با محاسبات ما، بازار دارو ۲۸ درصد کوچک‌تر و درعین‌حال ۱۳ درصد آلاینده‌تر از بخش خودرو است. به‌عبارت‌دیگر، شرکت‌های دارویی باید انتشار کربن را برای سلامت سیاره و همه ساکنان آن کاهش دهند». خوشبختانه، دانشمندان دانشگاه بات (University of Bath) راه‌حلی را برای این صنعت پیدا کردند.

اکنون، اکثر شرکت‌ها این مسکن‌ها را از پیش‌ماده‌های شیمیایی گرفته‌شده از نفت خام، تولید می‌کنند. در این میان، «تربانتین» (روغنی که از تقطیر انگم انواع درختان کاج به دست می‌آید) از ضایعات محصولات صنعت کاغذ است که در مقیاسی بیش از ۳۵۰ هزار تن در سال تولید می‌شود.

پژوهشگران می‌گویند که با موفقیت از «تربانتین» برای ترکیب (۴-HAP)، پیش‌ماده «بتا بلاکرها» (گروهی از دارو‌ها که نقش آنتاگونیست رقابتی را برای اتصال به گیرنده‌های آدرنرژیک بتا ایفا می‌کنند.)، داروی استنشاقی آسم سالبوتامول و طیف وسیعی از پاک‌کننده‌های خانگی را تولید کردند.

علاوه بر پایداری بیشتر، فرآیند «پالایشگاه زیستی» این تیم می‌تواند هزینه‌های دارویی را برای مصرف‌کنندگان ثابت نگه دارد، زیرا تربانتین تحت‌فشار‌های ژئوپلیتیکی مشابهی که می‌تواند باعث افزایش سرسام‌آور قیمت انرژی و نفت شود، قرار نمی‌گیرد. بااین‌حال، یک مشکل مهم این فرآیند این است که هزینه تولید دارو با تربانتین بیشتر از نفت خام است. این تیم پیشنهاد می‌کند که مصرف‌کنندگان ممکن است حاضر باشند برای دارو‌هایی که کمتر به محیط‌زیست آسیب می‌زنند، کمی بیشتر هزینه پرداخت کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب