دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط فناوران ایرانی محقق شد؛

کانتینر‌های حمل بار با استفاده از پلمب‌های هوشمند ردیابی می‌شوند

کانتینر‌های حمل بار با استفاده از پلمب‌های هوشمند ردیابی می‌شوند
یک شرکت فناور فعال در حوزه اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی موفق به طراحی و ارائه نوعی پلمب هوشمند شده است که امکان رصد و ردیابی کانتیرهای حمل بارها را فراهم می‌کند.
کد خبر : 856373

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سرقت کانتینرهای حمل بار و محتوای گران قیمت و ارزشمند داخل آن و جلوگیری از ورود کالا‌های ممنوعه، مضر و حتی قاچاق انسان به داخل کشور از طریق اضافه یا کم کردن محتوای کانتینرها، یکی از دغدغه‌های اپراتور‌های ترمینال، صاحبان کالا، صاحبان خطوط کشتیرانی و نهاد‌های حاکمیتی، نظارتی و امنیتی است.

به همین منظور سالیانه، هزینه‌های بسیار زیادی صرف انجام رویه‌های کنترلی و امنیتی، سیستم‌های نظارت تصویری و محیطی، حصارکشی و ایجاد موانع امنیتی در یارد‌ها و اطراف کانتینر‌ها و بهره‌گیری از نیروی حفاظتی و امنیتی به منظور کنترل فیزیکی منظم وضعیت کانتینر‌ها می‌گردد. البته، با وجود درنظرگرفتن این نوع راهکار‌های سنتی امنیتی، بازهم حوادث امنیتی در رابطه با کانتینر‌ها و محتوای آن‌ها رخ می‌دهد و باعث ضرر و زیان مادی و معنوی زیادی برای ذی‌نفعان می‌گردد.

بدین منظور یک شرکت فعال در حوزه اینترنت اشیاء محصولی را با هدف ایجاد بستر مشترکی به منظور مانیتورینگ آنلاین و هوشمند وضعیت امنیتی کانتینر‌ها ارائه کرده است که می‌تواند چالش‌های این حوزه را به حداقل برساند. از این رو به سراغ مدیران این شرکت فناور رفتیم و با محمدامین مردانیان مدیر پروژه مانیتورینگ کانتینر‌ها گفت‌وگو کردیم.

مردانیان با اشاره به این محصول فناورانه و هوشمند توضیح داد: این دستگاه روی تمامی کانتینر‌هایی که وارد کشور می‌شود قابلیت نصب شدن دارد که از طریق آن رصد و رهگیری کانتینر‌ها به صورت برخط ممکن می‌شود؛ این پروژه از بندر رجایی شهر آغاز به کار کرد.

وی ادامه داد: پروژه ما با دو محصول مدیریت می‌شود یکی از آن‌ها ردیاب‌های ضد آب است که می‌تواند حرارت بالای ۵۵ درجه را تحمل کند و با جی‌پی‌اس‌های موجود در بازار متفاوت است، محصول دیگر پلمب‌های هوشمند است. پلمب‌هایی که در حال حاضر استفاده می‌شود پلاستیکی و سنتی هستند، اما این پلمب‌های هوشمند دارای قفل دیجیتال است و قابلیت نصب سیم کارت دارد و بر بستر شبکه اینترنت فعال است.

مدیر پروژه این محصول بیان کرد: علاوه بر پلتفرم اینترنت اشیاء که یکی از بخش‌های مهم لجستیک و حمل و نقل است، ما برنامه کاربردی دیگری طراحی کردیم که شهریور ماه نصب و بهره برداری می‌شود. این اپلیکیشن برای صاحبین کالا، شرکت‌های کشتیرانی و مالکین کانتینر‌ها قابل استفاده است. همچنین در فاز‌های بعد روی کانتینر‌های یخچالی و کالا‌های فله قابل استفاده می‌باشد.

مردانیان افزود: به منظور مانیتورینگ وضعیت امنیتی کانتینر و سایر پارامتر‌های مرتبط با آن و جمع‌آوری، تحلیل و نمایش داده‌های از راه‌دور، از این پلمب دیجیتال استفاده می‌شود.

وی در ادامه افزود: این پلمب دیجیتال درواقع یک قفل الکترونیکی هوشمند با تنوعی از قابلیت‌ها است که با استفاده از شبکه‌های ارتباطی مانند شبکه‌های تلفن همراه و شبکه‌های ماهواره‌ای داده‌های مرتبط با امنیت کانتینر را به سامانه مانیتورینگ آنلاین و هوشمند منتقل می‌کن. محل نصب این وسیله روی زبانه درب کانتر است که هرباز و بسته شدنی را به اطلاع صاحبین کالا و شرکت‌های ذینفع می‌رساند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته