ساخت نوعی آبپاش برای آبیاری زمینهای کشاورزی توسط محققان کشور
وحید هاشمی، نماینده یک شرکت دانشبنیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شرکت در پارک علم و فناوری استان همدان مستقر و 20 سال است در حوزه تجهیزات آبیاری تحت فشار فعالیت میکند.
وی افزود: روشهای سنتی آبیاری در کشاورزی منجر به هدررفت آب میشود؛ بنابراین درصدد برآمدیم تا با تولید تجهیزات نوین آبیاری از این معضل جلوگیری کنیم. نمونههای تولید آبپاش پیش از این با قیمت بسیار گزاف از کشورهای آلمان و ایتالیا وارد میشد، اما این شرکت دانشبنیان با مهندسی معکوس و ثبت اختراع توانسته این محصول را با قیمت بسیار پایین به مصرفکنندگان عرضه کند.
وی با بیان اینکه قیمت دستگاههای بومی یکپنجم نمونههای خارجی است، اظهار کرد: ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم در این شرکت دانشبنیان و هزار و ۳۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم در حال فعالیت هستند. بهینهسازی آبهای زیرزمینی و کاهش مصرف آب از مزیتهای شاخص این دستگاه محسوب میشود.
هاشمی با اشاره به جدیدترین محصول دانشبنیان، تصریح کرد: این شرکت پس از ۲۰ سال سابقه در تولید آبپاش درصدد است تا به تجهیزات و خدمات خود فناوریهای جدید بیفزاید. جدیدترین دستگاه تولیدی آبپاش «گان» است که دانش فنی آن را به دست آوردهایم. نمونه خارجی این دستگاه چهار دبی آب، اما نمونه داخلی آن دو دبی آبی مصرف میکند.
نماینده فعال این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه دستگاه آبپاش «گان» قادر به آبیاری یک هکتار زمین است، مطرح کرد: شعاع پاشش این دستگاه ۶۰ متر است و از ۲ اینچ آب و با ۶ بار فشار فعالیت چرخشی خود را انجام میدهد.
هاشمی افزود: محصولات دیگر این شرکت در سیستم برقهای الکترونیکی برای سیستم آبیاری مورد استفاده قرار میگیرد و میتوانیم با قرار دادن گیتهای الکترونیکی تنظیم مصرف دبی آب را کنترل و از هدررفت آب جلوگیری کنیم.
انتهای پیام/