خطر شکست اروپا در رقابت تولید باتری خودروهای برقی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز؛ گزارش دیوان حسابرسی اروپا (ECA) روز دوشنبه اعلام کرد که اروپا در خطر از دست دادن میدان رقابت برای تبدیل شدن به یک نیروگاه باتری جهانی است، زیرا دسترسی به مواد خام در کنار افزایش هزینهها و رقابت شدید همچنان یک مانع بزرگ برای این صنعت است.
این گزارش هشدار داد که اتحادیه اروپا ممکن است در دستیابی به اهداف اقلیمی شکست بخورد، زیرا این تلاشها به شدت به جذب خودروهای الکتریکی متکی است که با باتریهای ساخته شده از ترکیب فلزات کبالت، نیکل و لیتیوم کار میکنند.
حسابرس خارجی مستقل اتحادیه اروپا، گفت: تقریباً از هر پنج خودروی جدیدی که در سال ۲۰۲۱ در این اتحادیه ثبت شده است، یک خودرو برقی است و دوشاخه برق دارد. قرار است تقاضا با حدود ۳۰ میلیون وسیله نقلیه بدون آلایندگی در جادههای اروپا تا سال ۲۰۳۰ افزایش یابد و فروش خودروهای بنزینی و دیزلی جدید تا سال ۲۰۳۵ ممنوع خواهد شد.
با این حال، استراتژی اتحادیه اروپا توانایی این صنعت را برای پاسخگویی به تقاضای باتری جدید را در نظر نگرفته است.
آنمی تورتلبوم، که رهبری ممیزی دیوان حسابرسی اروپا را بر عهده داشت، به خبرنگاران گفت:اتحادیه اروپا آرزوی تبدیل شدن به یک نیروگاه باتری جهانی برای تضمین حاکمیت اقتصادی خود را دارد، اما آیا موفق خواهد شد؟ شانس آن خوب به نظر نمیرسد.
وی در ادامه افزود: ما با این خطر روبرو هستیم که یا اتحادیه اروپا اهداف انتشار گازهای گلخانهای خود را برای سال ۲۰۳۵ از دست بدهد یا اینکه از طریق باتریهای وارداتی به این هدف برسد که به صنعت اروپا آسیب میزند چرا که خرید باتری از کشورهای ثالث بسیار گران خواهد بود.»
تامین مواد خام اتحادیه اروپا به شدت در چند کشور با خطرات ژئوپلیتیکی متمرکز است که میتواند منجر به کمبود شود. دیوان حسابرسی اروپا گفت: برای پنج ماده کلیدی، وابستگی اتحادیه اروپا به واردات به طور متوسط ۷۸ ٪ بود.
تورتلبوم گفت: اتحادیه اروپا نباید با باتریها در موقعیتی مشابه قرار گیرد که با گاز طبیعی روسیه مواجه شد.
حدود دو سوم کبالت جهان از جمهوری دموکراتیک کنگو تامین میشود، ۴۰ درصد گرافیت طبیعی از چین است و اتحادیه اروپا به طور کامل به واردات لیتیوم تصفیه شده وابسته است. چین ۷۶ درصد از ظرفیت تولید باتری در جهان را به خود اختصاص داده است.
استخراج این مواد در اروپا بیش از حد طول خواهد کشید. پرتغال که بزرگترین ذخایر لیتیوم منطقه را در اختیار دارد، انتظار ندارد که تولید آن تا سال ۲۰۲۶ آغاز شود.
انتهای پیام/