جدیدترین پلتفرم آزمایشی مافوق صوت پرتاب شد
به گزارش خبرنگارخبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، شرکت راکت لب که یک شرکت هوافضای آمریکایی است، نخستین نسخه زیرمداری الکترون را راه اندازی کرد.
راکت لب که در سال ۲۰۰۶ تاسیس شده و تحت پوشش محرمانهای فعالیت میکند که تنها با احتراق موتورهای موشک سوراخ شده است، نخستین نوع زیرمداری وسیله نقلیه الکترونی خود را در ۱۷ ژوئن (شنبه) پرتاب کرد.
این وسیله نقلیه که «الکترون تست زیرمداری شتاب دهنده هایپرسونیک» (HASTE) نام دارد، در ساعت ۹: ۲۴ بعد از ظهر از مجتمع پرتاب ۲ در پایگاه فضایی منطقهای میدل آتلانتیک در جزیره والوپ در ویرجینیا بلند شد.
این شرکت هوافضای آمریکایی، تقریبا یک ساعت و نیم پس از پرتاب، در بیانیهای این پرتاب را موفقیت آمیز اعلام کرد.
پیتربک، مدیر اجرایی شرکت راکت لب، پس از این پرواز در توییتر خود نوشت: یک پرواز عالی از جدیدترین پلتفرم آزمایشی مافوق صوت این کشور انجام شد.»
شرکت راکت لب، بار روی الکترون تست زیرمداری شتاب دهنده مافوق صوت یا سایر جزئیات مربوط به پرواز از جمله ارتفاع اوج و سرعت را فاش نکرد.
این شرکت همچنین، راهاندازی محصول خود را از قبل اطلاعرسانی نکرده بود و برای پرتاب آن پخش اینترنتی در نظر نگرفت. تنها اطلاعیه قبلی مربوط به محدودیتهای حریم هوایی منتشر شده توسط اداره هوانوردی فدرال و همچنین توییتی از تاسیسات پرواز والوپ ناسا بود که زمان پرتاب راکت لب را فاش کرد، اما گفت که مرکز بازدیدکنندگان این تاسیسات برای بازدید عموم بسته خواهد شد.
این سطح از پنهان کاری، فاصله زیادی با پرتابهای قبلی الکترونهای مداری از مجموعه پرتاب والوپ و راکت لب ۱ در نیوزیلند دارد که از قبل به خوبی اطلاع رسانی شده بودند. حتی ماموریتهای مشتریان امنیت ملی آمریکا، مانند دفتر شناسایی ملی، از قبل اعلام و پخش شده بود.
شرکت راکت لب در ماه آوریل اعلام کرد که تنها تغییرات جزئی در استاندارد الکترون، مانند ساختارهای تقویت شده را اعمال کرده است؛ این خودرو برای حمل بار تا ۷۰۰ کیلوگرم برای آزمایشهای زیرمداری طراحی شده است.
بک، در مصاحبهای که درست پس از اعلام پرتاب الکترون تست زیرمداری شتاب دهنده مافوق صوت توسط این شرکت انجام شد، گفت که انتظار تقاضای زیاد از سوی وزارت دفاع برای آزمایش و اهداف مافوق صوت را دارد: ما میتوانیم مسیرهای دقیق را با هزینه و فرکانس دریافت کنیم، همچنین دقتی که قبلا هرگز در دسترس نبوده است.
شرکت راکت لب خاطرنشان میکند، از آنجایی که الکترون تست زیرمداری شتاب دهنده مافوق صوت شبیه به الکترون استاندارد است، میتواند صرفه جویی بیشتری در مقیاس خودرو داشته باشد.
دیوید پیرس، مدیر تاسیسات پرواز والوپز ناسا، در بیانیهای پس از پرتاب گفت: والوپز، در هسته خود، یک محدوده آزمایشی و تحقیقاتی است که برای این نوع ماموریتها کاملا مناسب است.
راکت لب در فراخوانی که اردیبهشت ماه منتشر کرد، در مجموع ۱۵ پرتاب الکترون را در سال ۲۰۲۳ پیش بینی کرد، رقمی که شامل هر دو ماموریت مداری و HASTE میشود. این شرکت فاصله بین این دو ماموریت را فاش نکرد؛ پرتاب اخیر ششمین پرتاب الکترون در سال جاری بود.
انتهای پیام/