لزوم توسعه امنیت سایبری با کشورهای عضو در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات
به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در آستانه اجلاس آتی وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورهای عضو اکو به میزبانی جمهوری اسلامی ایران، عصر امروز در دفتر کار خود میزبان خسرو ناظری، دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی، اکو بود.
وزیر ارتباطات در این دیدار با تأکید بر اینکه ارتباطات و فناوری اطلاعات حوزه مهمی برای بسیاری از کشورها ازجمله کشورهای عضو اکو محسوب میشود، گفت: جای خوشبختی دارد که کشورهای عضو در این حوزه پیشرفتهای خوبی داشتهاند. با اینوجود در این حوزه کشورهای عضو هنوز همکاریهای مشترک زیادی نداشتهاند، هرچند زمینه همکاریهای مشترک بسیاری در این حوزه وجود دارد.
زارع پور با اشاره به زمینههای همکاریهای مشترک کشورهای عضو در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: شکلگیری بازارهای مشترک دیجیتال، با توجه به نزدیکی کشورهای عضو، راهاندازی پلتفرمهای مشترک با توجه به زمینههای فرهنگی مشترک، توسعه زیرساختهای ارتباطی و امنیت سایبری ازجمله زمینههای است که کشورهای عضو میتوانند با یکدیگر همکاری داشته باشند و روابط خود را توسعه دهند.
وی افزود: در حوزه مواجه با پلتفرمهای بینالمللی و مسئولیتپذیر کردن آنها که به یک خواسته جهانی تبدیلشده است و یا موضوع حفاظت از کودکان و خانوادهها در فضای مجازی که این نیز به یک نگرانی جهانی بهویژه در میان کشورهای اسلامی و کشورهایی که خانواده در آن محوریت دارد تبدیلشده از دیگر موضوعاتی است که کشورهای عضو اکو میتوانند در کنار هم اقدام به تدوین راهکارهای مشترک کنند.
وزیر ارتباطات ادامه داد: حتی در مجامع بینالمللی هم میتوانیم موضوعات موردعلاقه کشورهای عضو را در اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) و یا سایر نهادهای بینالمللی مرتبط دنبال کنیم. البته این نیازمند طرح مشترک و همکاریهای مشترک است که تاکنون به این شکل وجود نداشته است.
زارع پور با تأکید دوباره بر وجود ظرفیتهای همکاری مناسب در موضوعات مختلف مرتبط با ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برای دستیابی به نقشه راه مناسب همکاری در این رابطه میتوانیم برنامهریزی کنیم. بر این اساس علاقهمند هستیم که این موضوعات را در نشست آتی وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورهای عضو اکو مطرح و متعاقب آن با تشکیل گروههای کاری مشترک تا حصول نتیجه آنها را پیگیری کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: بنابراین من اجلاس آتی را فرصت خوبی میبینم که بتوانیم این مسیر را دنبال کنیم اگرچه لازمه آن حضور فعال کشورهای عضو در بالاترین سطح در این اجلاس است.
وی تأکید کرد: همکاری مشترک کشورهای عضو در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات میتواند منجر به تقویت اکو و تبدیلشدن این سازمان به یک بلوک قدرتمند در مجامع بینالمللی برای تأمین منافع کشورهای عضو شود.
خسرو ناظری دبیر کل تاجیکستانی سازمان همکاری اقتصادی، اکو نیز در این دیدار با تقدیر از ابتکار جمهوری اسلامی ایران برای میزبانی از سومین اجلاس وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورهای عضو اکو تأکید کرد که این اجلاس میتواند زمینههای همکاری مشترک کشورهای عضو را تقویت کند.
وی با اشاره به موضوعات مورداشاره وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی برای همکاریهای مشترک گفت: موضوعات مورداشاره برای همکاری مشترک نشان از اهمیت حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد و امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند تعاملات گسترده در این حوزه هستیم.
دبیر کل اکو در خاتمه ابراز امیدواری کرد که برگزاری موفق اجلاس آتی وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورهای عضو اکو، این حوزه اولویتدار را نزد کشورهای عضو برای توسعه روابط و تعاملات برجستهتر کند.
انتهای پیام/