رونق تولید محصولات شیمیایی و نفتی با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نجمه یزادن فر، رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی گفت: امیدواریم امسال در سال نامگذاری رونق تولید و مهار تورم، شاهد گشایشهای اقتصادی بسیار خوب و ملموسی در کشور باشیم. پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی نیز که از سال ۱۳۷۷ با موافقت وزارت عتف فعالیتش را آغاز کرده، امسال برای تحقق این شعار برنامههایی را در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: این پژوهشکده در چند حوزه شاخص فعالیت دارد. نخستین حوزه، پژوهش و تولید دانش فنی است. در این بخش دانش فنی مواد شیمیایی مورد نیاز صنایع «نفت و پتروشیمی» و «شیمیایی» را تولید کردهایم. از جمله این مواد میتوان به افزایههای سیمان در حوزه نفت، تعلیق شکن ها، مواد ضدخوردگی، انواع سیمان گوگردی، مواد اولیه ماده ضد شوره مو، کاتالیستها و سیلیکاژلها اشاره کرد. همچنین در حوزه محصولات گیاهی نیز موفق به تولید انواع طعمدهندهها، آنتیاکسیدانها و مواد موثره گیاهی شدهایم.
رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: برنامه امسال پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی در هر دو حوزه مواد شیمیایی و صنایع مورد مصرف نفت و پتروشیمی و همچنین عصارهها و محصولات گیاهی، تولید محصولات به معنای واقعی است.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون این پژوهشکده به دانش فنی تولید ۴۰ محصول رسیده است. برخی از این محصولات به مرحله نیمه صنعتی و بازاریابی رسیدهاند. برخی از این محصولات نیز منحصر به فرد بوده و تنها رقیب شان تولیدکنندگان خارجی هستند؛ این محصولات در شرایط تحریم و مشکلات عدیدهای که اکنون برای واردات این محصولات وجود دارد، در این پژوهشکده ساخته شدهاند.
یزادن فر گفت: امسال قصد داریم ظرفیت تولید محصولاتی که به صورت آزمایشی و پایین ایجاد میشوند را افزایش دهیم و چند قلم از این مواد را به خط تولید برسانیم. ما تلاش میکنیم که وابستگی مان به واردات این حوزهها را کمتر کنیم. قطعا اگر چنین مسالهای رخ دهد و ما اهداف مورد نظرمان را پیاده کنیم، به معنای واقعی شاهد جهش تولید در محصولات تولیدی مان خواهیم بود.
رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی در گفتگو با سیناپرس یادآور شد: در حال حاضر در زمینه افزایههای صنعت نفت ۶ محصول را در حال تولید داریم. امسال بنا داریم این سبد را به ۱۰ محصول برسانیم. ۴ محصول دیگر نیز موادی هستند که مراحل پایانی دانش فنی شان را در قالب آزمایشگاهی طی میکنند. امسال قصد داریم این ۴ مواد را نیز به سطح تولید نیمه صنعتی برسانیم و ظرفیت تولید آنها را به وجود آوریم.
یزدانفر در پاسخ به این سوال که با اجرای این طرحها چقدر ارزآوری خواهید داشت؟ گفت: اکنون ما در بحث تامین اعتبار لازم برای ساخت تجهیزات خط تولید صنعتی این محصولات محدودیت داریم، اما از جمله پژوهشکدههایی هستیم که مراکز آزمایشگاهی بسیار فعالی دارد. این مراکز، آزمایشگاهی معتمد برای سازمانهای نظارتی مانند وزارت بهداشت، سازمان استاندارد، ستاد قاچاق سوخت، ارگانهای مربوط به حوزه محصولات کشاورزی و صادراتی هستند و ما اکنون از این طریق درآمدزایی داریم. پیش بینی میکنیم با جذب سرمایه گذار و دریافت حمایت و تسهیلات لازم از آنها، حداقل با ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان، خط تولیدی برای محصولات مان راه اندازی کنیم. قطعا با راه اندازی این خط تولید و با توجه به نوع مواد شیمیایی که تولید میکنیم، ارز آوری خوب و برگشت سرمایه در ماههای انتهایی امسال یا سال آینده خواهیم داشت.
به گفته وی، پیش بینی کرده ایم با فروش محصولات مان امسال در حد یک میلیون یور ارز آوری داشته باشیم. سال آینده این میزان به دو برابر میرسد.
یزادن فر همچنین در پاسخ به این سوال که هم اکنون چه اقداماتی پیرامون صادرات این محصولات انجام داده اید گفت: تاکنون چند محصول این پژوهشکده به صورت محدود و برنامه ریزی نشده صادر شده اند، اما یکی از برنامهها برای امسال ایجاد و توسعه بخش بازرگانی و بازاریابی است. این کار را هم خودمان انجام داده ایم و هم از چند شرکت دانش بنیان جانبی در این حوزه دعوت به همکاری کرده ایم. قرار است با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی، بحث صادرات را نیز به صورت جدی دنبال کنیم.
رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی اظهار کرد: یکی از زمینههای اصلی کار ما در این پژوهشکده، پژوهش و ایجاد دانش است از این رو ما چند مدل از این دانشهای فنی را اجرایی کرده ایم. یکی از آنها در قالب شرکت دانش بنیان و در حوزه مواد شیمیایی است. قصد داریم امسال نیز در سه حوزه دیگر (دو حوزه در زمینه عصارههای گیاهی و یک حوزه در زمینه تولید مواد شیمیایی مواد مورد مصرف صنایع نفت) استارت شرکت دانش بنیان جدیدی را بزنیم. همچنین به دلیل اینکه این پژوهشکده در داخل مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی واقع شده و پارک علم و فناوری البرز نیز در آنجا مستقر است، ارتباط تنگاتنگی با شرکتهای دانش بنیان پارک علم و فناوری البرز داریم. اکنون ۱۰۰ شرکت در داخل این پارک مستقر هستند که تبادل اطلاعات، استفاده از تجربیات و امکانات آزمایشگاهی و نیمه صنعتی میان دو طرف وجود دارد.
انتهای پیام/