دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس:

عدم اجرای درست استانداردسازی پلتفرمی در کشاورزی/ ضرورت رفع نقص های این حوزه

عدم اجرای درست استانداردسازی پلتفرمی در کشاورزی  ضرورت رفع نقص های این حوزه
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس با بیان اینکه استانداردسازی در شکل پلتفرم هنوز در کشاورزی اجرا نشده است، گفت: پلتفرم‌هایی که کمک حال کشاورز است در کشور وجود دارد، اما نقص‌های زیادی دارد.
کد خبر : 851227

تورج رحیمی استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: فن‌بازار به معنای بازار فناوری است که با فن‌بازار‌های تکنولوژی تفاوت دارد. محور این فن‌بازار بر پایه تولید نهال درختان میوه شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه تولید درختان میوه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، مطرح کرد: تولید نهال‌های سالم و استاندارد مهم‌ترین عامل در داشتن باغ سالم است. زمانی‌که بخواهیم تولید پایدار داشته باشیم، ابتدا باید یک نهال استاندارد از نظر کیفیت و سلامت تولید کنیم.

رحیمی در ادامه با اشاره به هدف اولین رویداد فن‌بازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه در دانشگاه آزاد واحد شهر قدس، توضیح داد: باغدار پس از کاشت نهال باید مطمئن شود که پس از چند سال یک درخت سالم و در نهایت محصول با کیفیت دارد. حال در این فن‌بازار بین تولید سنتی نهال و روش‌های جدید و مکانیزه با بستر هوشمند‌سازی باغداری ارتباط برقرار کنیم.

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس با کمک معاونت مهندسی کشاورزی سازمان مرکزی، معاونت فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، وزرات جهاد کشاورزی، معاونت باغبانی رویداد فن‌بازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه را برگزار کرد که متشکل از حوزه‌های دانشگاهی، باغداران پیشرو، تولیدکنندگان نهال پیشرو، شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های فعال در هوش مصنوعی است که در مکانیزه کردن باغ‌ها به باغدار‌ها کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه بخشی از تولید نهال عاری از آفت به نگهداری نهالستان‌های تولیدکننده مرتبط است، افزود: محور‌هایی که در رویداد فن‌بازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه مدنظر است، تولید نهال‌های سالم و استاندارد است. محور بعدی روش‌های جدید زیست‌فناورانه مانند کشت بافت می‌تواند تولیدکننده نهال عاری از ویروس، بیماری و آفت باشد. ابزار‌های هوشمند در مدیریت نهال‌های عاری از ویروس بسیار مهم است.

به گفته وی، تولید دانش بومی با استفاده از هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و فناوری‌های نوین مکانیزه می‌شود.

رحیمی در ادامه با اشاره به محور دیگر رویداد فن‌بازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه، عنوان کرد: معرفی ارقام و پایه‌های جدید و مناسب هر اقلیم از محور‌های دیگر این رویداد بوده است. 

وی با بیان اینکه استانداردسازی در شکل پلتفرم هنوز در کشاورزی اجرا نشده است، اظهار کرد: پلتفرم‌هایی که کمک حال کشاورز است در کشور وجود دارد، اما نقص‌های زیادی دارد. پنج محور از جمله باغدار، حاکمیت، اصناف، متخصصان، استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان باید در پلتفرم‌ها در نظر گرفته و به چالش‌های آن‌ها نگاه ویژه‌ای شود. رویداد کارآفرینی چالش معکوس بستری فراهم می‌کند که باغدار مشکلاتش را مطرح، حاکمیت استاندارد‌ها را مشخص، اصناف بخش بازار را عرضه و در نهایت بخش دانش برای رفع چالش‌ها اقدام کرده و استارت‌آپ به‌راحتی چهار حوزه را به یکدیگر متصل می‌کند.

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس مطرح کرد: این پلتفرم داده‌هایی مانند هواشناسی، سنسور‌های آفات، آب، آنالیز خاک و شرایط محیطی خاک را می‌تواند رصد و به باغدار عرضه کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب