دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 ارديبهشت 1395 - 15:30
یک جراح کلیه و مجاری ادرار:

دفع پروتئین از کلیه‌ها باعث تورم بدن می‌شود

یک جراح کلیه و مجاری ادرار، عنوان کرد: افرادی که دچار دفع پروتئین از ادرار شده‌اند نباید خودسرانه مصرف پروتئین را افزایش دهند.
کد خبر : 85077

دکتر عباس بصیری در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا درباره علائم دفع پروتئین از ادرار، گفت: به صورت کلی تعادلی بین فضای داخل و خارج رگ‌ها وجود دارد که این تعادل بین فشار خون (مایع درون رگ‌ها) و فشار داخل خون برقرار است. در این میان مایع درون رگ‌ها سعی بر خارج شدن از فضای درون رگ دارد که فشار داخل خون که حاوی پروتئین است مانع خروج مایع می‌شوند.


وی افزود: زمانی‌که پروتئین از کلیه‌ها به مقدار زیادی دفع شود عوامل غلبه کننده بر مایع درون رگ‌ها کاهش می‌یابد و در نتیجه مایع به فضای بین رگ‌ها افزایش و بدن تورم می‌کند.


این جراح کلیه و مجاری ادرار تصریح کرد: همه افراد به طور طبیعی روزانه 150 میلی گرم پروتئین دفع می‌کنند که اگر این میزان تا 500 میلی گرم نیز افزایش یابد هم‌چنان دفع به صورت طبیعی بوده اما بیش از این مقدار موجب تورم بدن و یا تنگی نفس می‌شود.


بصیری با بیان اینکه دفع پروتئین هیچگونه تغییری در وضعیت ادرار ایجاد نمی‌کند، گفت: در اکثر مواقع بیمار به علت دیگری به پزشک مراجعه می‌‌کند و پزشک پس از بررسی‌های لازم متوجه دفع پروتئین از ادرار می‌شود که بر اساس علت بروز، درمان‌های دارویی متفاوتی به بیمار ارائه می‌شود.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: برخی افراد بر این باور هستند که با مصرف پروتئین می‌توانند، دفع پروتئین از کلیه‌ها را جبران کنند اما توصیه می‌شود تنها پروتئین را با تجویز پزشک مصرف کنند زیرا دفع این ماده از کلیه می‌تواند موجب اختلال در عملکرد کلیه‌ها شود که در این صورت مصرف پروتئین درست نیست.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب