افزایش سرعت فرآیندهای وارداتی و صادراتی دانشبنیانها با گمرک تخصصی فاوا
اکبر قنبرپور، مشاور وزیر، رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت خدمات هوایی پیام در گفتوگو با خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار داشت: ما تحت نام حقوقی شرکت خدمات هوایی، پست و مخابرات پیام فعالیت میکنیم که در سال ۶۹ تأسیس شده و در سال ۷۴، اساسنامه آن در مجلس به تصویب رسیده است. هدف از شکلگیری این مکان، ایجاد هاب پستی در منطقه بود. جایی که ارسال مرسولات و تجزیه پستی در آن صورت گیرد و محل ارسال و دریافت بستههای پستی در این منطقه باشد. با پیشرفت تکنولوژی و ظهور اینترنت، اهداف این مکان نیز تغییر کرد. پیشرفت تکنولوژی سبب شد این اهداف از اولویت خارج شده و در سال ۸۰ منطقه ویژه اقتصادی پیام ایجاد شد.
وی در ادامه افزود: حدود ۵۰ درصد فعالان اقتصادی منطقه ویژه در حوزههای آیتی، آیسیتی و الکترونیک فعالیت میکنند و باقی آنها در حوزههای صنایع غذایی، قطعهسازی و… فعال هستند که این بخش چندان با مأموریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همخوانی ندارد. تصمیم داریم تا سال ۱۴۰۴ به نحوی سهم شرکتهای آیتی، آیسیتی و الکترونیک را تا ۷۰ درصد افزایش دهیم و بخشی را هم برای صنعت قطعهسازی فرودگاهی و صنایع هوایی در نظر بگیریم. در نهایت سعی داریم بخشهایی را که ارتباط چندانی با مأموریتهای این منطقه و وزارتخانه ندارد، تا حدود ۲۰ درصد کاهش دهیم.
مدیرعامل شرکت خدمات هوایی پیام در پاسخ به این پرسش که منطقه ویژه اقتصادی پیام چه اقداماتی در زمینه حمایت از دانشبنیانها در حوزه پست و لجستیک در نظر دارد، خاطرنشان کرد: ایجاد گمرک تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات فاوا اواخر سال گذشته در هیئت دولت مصوب شد. در این راستا توافقی میان منطقه ویژه اقتصادی پیام و معاونت علمی و فناوری برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان صورت گرفت تا بتوانیم این گمرک تخصصی برای همه دانش بنیانها قابل استفاده باشد. آنها با بهره از این گمرک تخصصی میتوانند فرآیندهای واردات و صادرات خود را با سرعت بالاتری انجام دهند. در حال حاضر واردات کالای ICT، چه قطعات و چه محصول ساخته شده، از طریق گمرکها انجام میشود.
انتهای پیام/