نقش برجسته دانشگاهها در ارتقای امنیت غذایی/تولید یک میلیارد نهال برای حفاظت از محیطزیست
عبدالله قاسمی پیربلوطی، دبیر علمی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای شهر قدس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس با مشارکت معاونت علوم، فنیمهندسی و کشاورزی و همچنین معاونت تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی درصدد هستیم تا دو رویداد فناورانه در راستای باغبانی اجرا کنیم.
وی با بیان اینکه اولین رویداد به نام ریورسپیچ در هفت خرداد برگزار میشود، مطرح کرد: رویداد ریورسپیچ، چالش معکوس یا رویداد کارآفرینی مسئلهمحور با هدف ایجاد پلتفرم مدیریت شبکهای باغبانی هوشمند یا مدیریت هوشمند باغبانی در هفت خرداد با حضور چهار گروه برگزار میشود.
پیربلوطی بیان کرد: چهار گروه با شرکت در این رویدادها چالشهای خود را مطرح میکنند و درنهایت توسط استارتآپها، پلتفرمهایی برای آنها در خصوص مدیریت هوشمند ایجاد میشود.
تبدیل پلتفرم به مباحث اقتصادی؛ از اهداف برگزاری رویداد ریورسپیچ
وی با اشاره به گروههایی که در این رویداد حضور پیدا میکنند، اظهار کرد: گروه اول، باغدارهای پیشرو و برجسته کشور، گروه دوم، متخصصان دانشگاهی، گروه سوم، کارشناسان حوزه کشاورزی و حاکمیت، گروه چهارم، استارتآپها و گروه پنجم، گروه بازار و مباحث اقتصادی است. این پلتفرم، مدیریت هوشمند فرآیند تشکیل نهال تا محصول را پیگیری میکند و ما درصدد هستیم تا این پلتفرم به بازار و مصرف مردم نیز ختم شود. به بیان سادهتر، فردی بتواند وضعیت باغ را رصد کند و در نهایت فرد به عنوان مصرفکننده وارد اپلیکیشن شده و محصول را بدون واسطه سفارش دهد.
دبیر علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس بیان کرد: خروجی رویداد ریورسپیچ در فنبازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه که نهم برگزار خواهد شد، ارائه دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان و پیشرو و پلتفرمها در عرصه تولید نهال است. در این رویداد از نهالستانهای برجسته کشور که در حوزه فناوری و نوآوری نهال در زمینه کشت بافت و توسعه روشهای قدیمی فعالیت میکنند، دعوت به عمل آوردیم تا دستاوردهای جدید خود را در حوزه نهال و کشت بافت درختان میوه ارائه دهند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری رویداد ریورسپیچ و فنبازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه ارتقای امنیت غذایی است. ریاست دانشگاه آزاد اسلامی تاکید بر این دارند که دانشگاه باید به صورت مسئلهمحور به بخش امنیت غذایی ورود پیدا کند. هدف بعدی دانشگاه آزاد اسلامی ورود در پروژه ملی دولت، تولید یک میلیارد نهال برای حفاظت از محیطزیست، جلوگیری از جنگلزدایی و خشکسالی است. باید کمک کنیم تا فناوری، نوآوری، دانش پایه و دانشبنیان در عرصه تولید نهال با مشارکت بخشهای خصوصی، سازمانها و مجموعههای دولتی به ارتقای امنیتغذایی کشور کمک کند.
استفاده از ۵ هکتار اراضی دانشگاه آزاد اسلامی برای تولید نهال
پیربلوطی با اشاره به اینکه پنلها و پوسترها توسط چه کسانی اجرایی میشود، بیان کرد: معاونتهای دانشگاه، معاونت مهندسی علوم پایه و کشاورزی، معاونت تحقیقات و نوآوری، ریاست عالی دانشگاه، صندوق توسعه نهال مجموعه معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و بیش از ۱۰ شرکت دانشبنیان در برگزاری این رویدادها مشارکت ویژهای دارند.
وی از حضور مسئول وزارت جهاد کشاورزی و مسئول تراز اول کشور در این رویداد خبر داد و افزود: یکی از اهداف برگزاری این رویداد کمک به مجموعههای دولتی و بخش خصوصی در بحث نوآوری، فناوری، دانشپایه و دانشبنیان بودن تولید نهال، باغبانی و در نهایت ارتقای امنیت غذایی است.
دبیر علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس با بیان اینکه در حاشیه نمایشگاه تفاهمنامههایی با وزارت جهاد کشاورزی منعقد میشود، خاطرنشان کرد: ۵ هزار هکتار اراضی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که تلاش میکنیم تا بخشی از تولید نهال را در اراضی واحدهای دانشگاه آزاد به عنوان باغها و نهالستانهای الگو با وجود تجهیزات و افراد متخصص اجرایی کنیم.
انتهای پیام/