دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط معاون وزیر نیرو در مجلس؛

کاربرد‌های GIS در صنعت آب تشریح شد

کاربرد‌های GIS در صنعت آب تشریح شد
معاون وزیر نیرو در امور مجلس شورای اسلامی، کاربرد‌های GIS در صنعت آب را تشریح کرد و گفت: فناوری می تواند بسیاری از نیازهای این صنعت را رفع کند.
کد خبر : 849025

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، احمد حیدری معاون وزیر نیرو در امور مجلس امروزدر هفتمین کنفرانس ملی سیستم اطلاعات مکانی با بیان وظایف مجلس در حوزه GIS( سیستم هوشمند ) اظهار کرد: تهیه دستورالعمل‌ها در اجرای قوانین، مقررات و ایجاد وحدت رویه حقوقی و پاسخگویی به استعلام‌های در راستای مشکلات جغرافیایی و ارائه اطلاعات دقیق جغرافیایی به کمیسیون‌های تخصصی دولت و مرکز پژوهش‌های مجلس برای بهره برداری در زمان تدوین قوانین ازجمله وظایف مجلس در حوزه GIS است.

وی در تشریح روند تکاملی استفاده از GIS در شرکت‌ها عنوان کرد: شرکت‌ها با داشتن ابزار تولید نفشه، مکانیزاسیون، مدیریت دارایی‌های فیزیکی، GIS سازمانی، زیرساخت‌های یکپارچه سازی داده‌های مکان محور و شبکه‌های هوشمند اینترنت اشیا و تحلیل‌های پیشرفته مکان محور روند تکاملی GIS را انجام دهند.

حیدری استفاده از اطلاعات هواشناسی، ژئوفیزیک، اقلیم شناختی، اطلاعات سوانح صنعتی، حمل و نقل و حوادث تصادفات، زمین شناسی و حوادث طبیعی، جامعه‌شناسی و میزان جرائم از جمله کاربرد‌های GIS در صنعت آب، برق، مدیریت سوانح و آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد.

وی گفت: مدیریت دارایی‌های فیزیکی، تعمیرات، نگهداری و بازرسی از تجهیزات، مدیریت پوشش گیاهی، مدیریت خاموشی‌ها و شبکه توزیع، مکانیزه کردن فرایند‌های مکان محور و بهینه سازی فعالیت‌های گروه‌های اجرایی نمونه‌هایی از کاربرد GIS در صنعت برق جهان است.

وی ادامه داد: انجام پروژه‌های مانور شیرآلات و شبکه‌های آب و فاضلاب، استفاده از نقشه‌های ازبیلت در زمان رفع حوادث آب و فاضلاب و فروش انشعابات، تهیه نقشه تراکم حوادث آب، محاسبات مشترکان آب، دسترسی به مشترک حادثه دیده و پهنه بندی شاخص‌های کنترل کیفیت آب را می‌توان از کاربرد‌های GIS در صنعت آب نام برد.

وی مطرح کرد: استفاده از ابزار‌های همراه و موبایل، تجسم و تجزیه و تحلیل مکانی شبکه و مدلسازی شبکه نمونه‌ای کاربرد‌های GIS در مدیریت دارایی صنعت آبفا است.

حیدری توضیح داد: چالش عمده در صنعت آبفا برای برداشت اطلاعات این است که اکثر تاسیسات آبفا مدفون هستند و برای برداشت به سه ابزار دقیق (GNSS)، افراد مطلع از وضعیت شبکه و نقشه پایه شهری دقیق احتیاج است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته