دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1395 - 18:01

یک تئوری قدیمی درباره آغاز زمین، مردود شد

زمین‌شناسان با بررسی حباب‌های داخل گدازه‌های جاری که متعلق به 2/7 میلیون سال قبل بود، تئوری قدیمی و معروف درباره وزن اتمسفر زمین در دوران نخستین به‌ وجود آمدنش را مردود دانستند.
کد خبر : 84875

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Science Bulletin، سنگ‌ها و صخره‌ها برای زمین‌‌شناسان صفحات نوشته تاریخ زمین در دوران تشکیل آن هستند و از روی آنچه لابه‌لای لایه‌های زمین یافت می‌شود، وقایع و شرایط میلیون‌ها سال تاریخ این سیاره را بررسی می‌کنند.


یکی از نظریه‌های قدیمی و جا افتاده زمین‌شناسی، مربوط به وضعیت آب‌ و هوا و اجزاء تشکیل‌دهنده اتمسفر بود که وزن جو زمین در بیش از یک میلیون سال قبل را برآورد می‌کرد. براساس این نظریه با توجه به ضعیف بودن تابش خورشید در آن زمان و وضعیت جوی زمین، برآورد می‌شد که هوا در میلیون‌ها سال قبل بسیار سنگین‌تر از امروز بوده است.


تحقیقات تازه دانشگاه واشنگتن که روی حباب‌های موجود در گدازه‌های جاری در 2/7 میلیون سال قبل انجام شده نشان داده است که وزن هوای زمین در آن زمان در واقع کمتر از نصف وزن فعلی آن است و به‌این ترتیب نظریه اتمسفر سنگین مردود شناخته می‌شود.


این تحقیقات نشان داده‌اند که ترکیبات هوای زمین در آن زمان نیتروژن کمتری دارد و در مقابل میزان گازهای گلخانه‌ای مانند دی‌اکسید کربن و متان در هوا بیشتر بوده است.


یافته‌های جدید همچنین اثباتی بر این فرضیه است که آب در آن دوران وجود داشته و احتمال وجود حیات نیز تأیید شده است. به این ترتیب مدارک لازم برای اینکه در سیاره‌های دیگری که اتمسفر نازک‌تری دارند نیز آب و حیات وجود داشته باشد، به دست آمده است. این یافته‌ها در شرایطی است که پیش از این اثبات شده بود برخی میکروب‌ها می‌توانند در شرایط سختی مانند دمای بالا، محیط سمی و جو رقیق نیز به حیات خود ادامه دهند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب