جذب استارتآپها به حوزه کشاورزی دیجیتال با سرمایهگذاری مناسب
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمید بهنگار، رئیس کارگروه تحول دیجیتال کشاورزی سازمان نصر تهران درباره ترکیب کارگروه دیجیتال کشاورزی گفت: ما تلاش کردیم تا چهار بازیگر اصلی حوزه تحول کشاورزی را در این کارگروه دور یک میز داشته باشیم؛ بخش اول افراد دولتی هستند که نمایندگانی از وزارت ارتباطات، سازمان غذایی، وزارت جهاد کشاورزی و دیگر ارگانهای مرتبط را دعوت کردیم. بخش دوم از جامعه دانشگاهی و استادان شناخته شده و بخش سوم شامل شرکتهای فعال یا علاقهمند به حوزه تحول کشاورزی یا زنجیره تامین ارزش هستند که در این کارگروه حضور دارند و دست آخر از تعدادی از بهرهبرداران به این کارگروه دعوت به عمل آمده است.
وی درباره هدف ایجاد این کارگروه توضیح داد: هدف از این گروه، تبادل نظر بین بخشهای عرضه، تقاضا، تکنولوژی، صنعت و دیگر عوامل تعیین کننده اقتصاد حوزه تحول دیجیتال کشاورزی است تا بتوانیم آنها را دور یک میز جمع کنیم و مسائل مرتبط را به صورت مشترک به بحث بگذاریم.
بهنگار درباره جایگاه ایران در بحث دیجیتال کشاورزی و چالشهای پیشرو در این زمینه بیان کرد: بخش کشاورزی در زمینه پذیرش تکنولوژی، رتبه پایینی در دنیا دارد و جزو ردههای هفتم تا نهم محسوب میشود؛ کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست. در ایران هم تقاضا برای تحول دیجیتال بسیار پایین است. از طرف دیگر بازیگران اصلی و ذینفعان این بخش هم نقش خود را به درستی و به صورت هوشمند ایفا نکردهاند و تحریکی برای تقاضا صورت نگرفته است؛ بنابراین کشور ما از این لحاظ در وضعیت نامطلوبی قرار دارد.
رئیس کارگروه تحول دیجیتال کشاورزی سازمان نصر تهران با اشاره به چالشهای کشاورزی در ایران اظهار کرد: کشاورزی ما از ۴ موضوع اصلی رنج میبرد؛ نخست خشکسالی جهانی است که شامل ایران هم میشود. دوم سوء مدیریت و سوم روشهای سنتی کشاورزی است و چهارم به موضوع تحریمها باز میگردد. این موارد اقتصاد کشاورزی ما را تهدید میکنند.
وی در همین ارتباط افزود: هنگامی که از اقتصاد کشاورزی حرف میزنیم بحث امنیت غذایی هم مطرح است؛ به باور کارشناسان مسئله امنیت غذایی اگر به اندازه امنیت ملی نباشد، دست کم هم عَرضِ آن است و سپس سلامت غذایی در ردیف این دو قرار دارد؛ یعنی یک همبستگی میان امنیت ملی، امنیت غذایی و سلامت غذایی وجود دارد که اهمیت این موارد هم در کشور ما بسیار بالا است. با توجه به اهمیت بالای این مسئله، نیاز جدی به پرداخت موضوع تحول دیجیتال کشاورزی وجود دارد. ما باید درجه اهمیت آن را بالا ببریم و سرمایهگذاری مناسب روی آن انجام دهیم. کمک کنیم تا استارتاپها و شرکتها برای ورود به این موضوع تمایل پیدا کنند.
بهنگار در تببین اهمیت ورود بازیگران اصلی به این موضوع، عنوان کرد: به دلیل این که دوره بازدهی یا پاسخ اثبات فناوری در حوزه کشاورزی هوشمند در شرکتهای استارتآپی طولانیتر از سایر حوزههای فناوری است، معمولا شرکتهای فناوری به این بخش ورود نمیکنند؛ مگر این که بازیگران واقعی در اینجا کار کاتالیزوری انجام دهند؛ مانند معاونت علمی ریاست جمهوری، انجیاوها، سازمان نظام صنفی و وزارتخانههای مرتبط. اگر این اتفاق رخ دهد میتوانیم این چرخ را به گردش درآوریم.
رئیس کارگروه تحول دیجیتال کشاورزی سازمان نصر تهران درباره چشمانداز دیجیتال کشاورزی توضیح داد: بنده با توجه به این شرایط امیدوار هستم که در بدنه حاکمیت یک نوع هوشیاری به وجود بیاید و بتوانیم حساسیت لازم را در این زمینه ایجاد کنیم تا به این عرصه ورود منصفانه کنند. ورود منصفانه یعنی این که شرکتهای واقعی بخش خصوصی که دانش علمی لازم را دارند به بازی بگیرند. از طرف دیگر باید با انجام اقدامات زیرساختی، یک همکاری میان علوم مرتبط به وجود بیاوریم تا این همگرایی فناوری را انجام دهیم، اگر این اقدام انجام نشود با توجه به این که ایران جزو کشورهایی است که در بحران آبی قرار دارد، اگر از چرخه بازی دانشی این حوزه خارج شویم، امنیت غذایی ما به مخاطره میافتد.
وی در ادامه افزود: بنابراین با درک این موضوع، باید به اندازه کافی روی آن سرمایهگذاری کنیم تا بتوانیم نتیجه لازم را بگیریم. اگر هر کدام از این موارد رخ ندهد، با خطر از دست دادن سرمایههای انسانی در حوزههای فناوری و همچنین تهدید امنیت غذایی روبرو میشویم؛ هر کدام از این موارد دارای اهمیت بسیار بالایی است.
انتهای پیام/