دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 ارديبهشت 1402 - 11:16
قنادباشی در گفتگو با آنا:

راهبرد دولت گسترش روابط با آفریقا است/ موانع فعالیت بخش خصوصی برداشته می‌شود

راهبرد دولت گسترش روابط با آفریقا است  موانع فعالیت بخش خصوصی برداشته می‌شود
کارشناس مسائل آفریقا گفت: دولت سیزدهم در صدد است که بخش خصوصی را با آفریقا آشنا کند و موانع موجود بر سر راه فعالیت‌های آنها را در عرصه تجارت و صنعت آفریقا بر دارد.
کد خبر : 846807

جعفر قنادباشی کارشناس مسائل آفریقا در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، با اشاره به برنامه‌ریزی برای سفر رئیس‌جمهور به چند کشور آفریقایی در آینده، گفت: قاره آفریقا با دارا بودن ۵۴ کشور و با جمعیت حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر دارای قابلیت‌های معدنی، کشاورزی، صنعتی و تجاری است که همه دنیا در حال حاضر بر سر بهره برداری از این قاره رقابت دارند.

وی افزود: بهره‌برداری‌هایی که از یک طرف به نفع آفریقا و از طرف دیگر به نفع کشور‌هایی که در قاره آفریقا کار می‌کنند است.

کارشناس مسائل آفریقا بیان کرد: متاسفانه ایران به دلیل یکسری اعمال بندها و راهبرد‌های نادرست، نتوانست جایگاه خود را در این قاره به دست آورد. 

قنادباشی با بیان اینکه از نظر افکار عمومی مردم آفریقا، ایران در جایگاه بسیار بالایی قرار دارد، اظهار کرد: زیرا ایران مبارزه با استعمار را به طور جدی انجام می‌دهد و در دوران مبارزات سیاه پوستی، حامی سیاه پوستان بوده است. این دلایل باعث شده که ایران از محبوبیت بسیار بالایی در نزد افکار عمومی مردم آفریقا به خصوص مسلمانان برخوردار باشد.

وی اضافه کرد: اما ما از این ظرفیت و جایگاه بسیار خوب که بسیاری از کشور‌ها مشتاق دارا بودن آن هستند، استفاده نکردیم.

کارشناس مسائل آفریقا با بیان اینکه دولت سیزدهم سعی کرده است که در عرصه سیاست خارجی، تغییرات راهبردی را صورت دهد که در عمل کرد هم نتایج آن یکی پس از دیگری در حال آشکار شدن است، گفت: یکی از راهبردها، گسترش روابط و رونق بخشیدن به تجارت با همسایگان است که در حال حاضر نشانه‌های اولیه آن دارد آشکار می‌شود.

قنادباشی با بیان اینکه دولت سیزدهم بنا دارد، سیاست اولویت دادن به روابط اقتصادی را دنبال کند، بیان کرد: یکی از راهبرد‌ها این است که با دسته‌بندی کشور‌های آفریقایی، همکاری خود را با آن دسته از کشور‌های آفریقایی که قابلیت بیشتری نسبت به دیگر کشور‌ها برای استفاده از کالا‌های صادراتی ما و توانایی بازپرداخت آن‌ها را داشته باشند گسترش دهند.

وی گفت: دولت سیزدهم در سفری که در دستور کار دارد، در صدد است که با رونق بخشیدن روابط خود با آفریقا برخی از نیازمندی‌هایی که ما داریم و در آفریقا تولید می‌شود را از آن کشور‌ها بهره برداری کند و از طرف دیگر زمینه‌ای را برای صادرات ایجاد کند.

کارشناس مسائل آفریقا با تاکید بر اینکه یکی دیگر از راهبرد‌هایی که در دولت‌های قبلی دنبال شد، اما به جدی گرفته نشد، فعال کردن بخش خصوصی در آفریقا است، اظهار کرد: دولت سیزدهم در صدد است که بخش خصوصی را با آفریقا آشنا کند و موانع موجود بر سر راه فعالیت‌های بخش خصوصی را در عرصه تجارت و صنعت آفریقا بر دارد.

قنادباشی افزود: همچنین باید یک تمهیدات و تسهیلاتی برای افرادی که با آفریقا کار می‌کنند در نظر گرفته شود تا روابط ما با آفریقا در حد قابل قبول قرار گیرد.

وی تصریح کرد: کشور‌های صنعتی و نیمه صنعتی بسیار کوشش می‌کنند که روابط خود را با آفریقا توسعه دهند به دلیل آنکه روابط بسیار سودآوری دارد و ما نباید در این زمینه عقب بمانیم.

کارشناس مسائل آفریقا در پایان خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم، مانند سایر کشورها، اقتصاد بدون اتکا به نفت داشته باشیم، طبیعتاً یکی از راه‌های این نوع اقتصاد، کار کردن با مجموعه بزرگی از کشور‌های آفریقایی است که مجموع آن ۵۴ کشور آفریقایی [یک سوم از جمعیت جهان] محسوب می‌شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب