دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 ارديبهشت 1395 - 14:40

ربات پنج‌ انگشتی هم به بازار می‌آید + ویدئو

دانشمندان آمریکایی به تازگی رباتی را ابداع کرده‌اند که با دست‌های خود می‌تواند حرکاتی به پیچیدگی حرکات دست انسان انجام دهد.
کد خبر : 84595

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گیزمگ، اگرچه انسان‌ها حرکات پیچیده‌ای مانند چرخاندن، خم کردن و گرفتن اشیائی با شکل‌های مختلف را با دست‌های خود و بدون یک لحظه فکر کردن به آن انجام می‌دهند، این پیچیدگی و توانایی فراتر از قدرت ربات‌هاست.


اما گروهی از دانشمندان کامپیوتر دانشگاه واشنگتن چنین قابلیتی را روی دست یک ربات پنج‌ انگشتی پیاده کرده‌اند که قادر است حرکات دست انسان را تقلید کند و به خودی خود یاد بگیرد که این حرکات را به مرور بهتر انجام دهد.


طرح ساخت این ربات پنج‌ انگشتی حدود 300 هزار دلار هزینه دربرداشته و براساس اسکلت «دست سایه» طراحی شده است. «دست سایه» یک دست ربات انسان‌نماست که شباهت زیادی به دست انسان دارد و با توجه به سیستم بادی که در آن به کار رفته است، سرعت حرکت بالاتری نسبت به دست انسان دارد. البته قیمت این دست رباتیک بالاست و در مصارف تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


محققان آزمایش‌هایی را روی این ربات پنج انگشتی انجام داده‌اند تا نحوه صحیح حرکات انگشتان را مشخص کنند. به عنوان مثال، اگر حرکت انگشت کوچک دست درست نیست، قانون جدیدی برای حرکت دادن آن تعبیه کنند. یا چنانچه انگشت وسط دامنه حرکت بالایی دارد و هنگام گرفتن خودکار، آن را کج می‌کند، باید در شیوه حرکت آن تجدیدنظر کنند. این اتفاق دقیقا مانند ساخت یک فیلم انیمیشن است که در ظاهر واقعی به نظر می‌رسد اما گروهی از تهیه‌کنندگان فیلم‌های کارتون آن را تولید می‌کنند.



محققان در ساخت این دست رباتیک از الگوریتمی استفاده کرده‌اند که قادر است مجموعه رفتارهای پیچیده پنج انگشتی را مانند تایپ کردن با کیبورد یا گرفتن اشیاء در حال سقوط را نمونه‌برداری ‌کند و حرکات مورد نیاز را برای دستیابی به نتیجه مطلوب شبیه‌سازی کند.


محققان در حال حاضر از این مدل کامپیوتری در سخت‌افزار دست رباتیک استفاده می‌کنند تا نحوه کابرد آن را در دنیای واقعی مشاهده کنند. علاوه بر این، آنها قابلیتی در این دست ربات قرار داده‌اند که بتواند بدون نیاز انسان و به کمک برخی حسگرها و دوربین‌های ضبط حرکت که اطلاعات را به الگوریتم‌های یادگیری دستگاه می‌فرستند، نحوه بهبود عملکرد خود را بیاموزند.



این کار کمک می‌کند که دست ربات عملکردهای مورد نیاز برای رسیدن به هدف مورد نظر و حرکات اصلی را کسب کند. این عملکرد دقیقا برخلاف برنامه‌ریزی دستی هر کدام از حرکات دست رباتیک است.


در حال حاضر، محققان روی سیستم یادگیری خودکار این قبیل دست‌های رباتیک کار می‌کنند تا از این طریق، دست رباتیک با کمک 40 تاندون و 21 مفصل به کار رفته در آن بتواند اشیاء ناشناخته را نیز به طور ناگهانی به دست گیرد.


مترجم: ندا اظهری


دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب