دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 اسفند 1393 - 09:50
سیروس ناصری دیپلمات پیشین هسته‌ای:

احتمال نرسیدن به توافق اندک است/ اگر مذاکرات شکست هم بخورد، آمریکا به میز مذاکره بازخواهد گشت

دیپلمات پیشین هسته‌ای کشورمان گفت: در صورتی که به احتمال بسیار کم مذاکرات به شکست برسد، سناریویی که بنده بیشتر از هر گزینه دیگری متحمل می‌بینم، این است که در دوره‌ای بحران موقت پیش خواهد آمد اما آمریکایی‌ها به مذاکره بازخواهند گشت.
کد خبر : 8458

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، این هفته، هفته‌ای سرنوشت ساز برای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان است، زمانی که همه طرف‌های مذاکره‌کننده از پیشرفت مذاکرات خبر می‌دهند و از احتمال حصول توافق می‌گویند.


قرار است مذاکرات از امروز تا٢٩ اسفند در لوزان، انجام شود. دور پیش‌روی مذاکره از آن‌رو اهمیت دارد که مهلت تعیین‌شده طرفین برای دستیابی به تفاهم سیاسی یا توافق بر سر کلیات، تا پایان مارس بوده‌ است. اگرچه مذاکره‌کنندگان یادآوری کرده‌اند که فرصت مذاکرات تا پایان ژوئن (١٠تیرماه) است.


درباره سناریوهای گفت‌وگوهای هسته‌ای با «سیروس ناصری» عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و نماینده پیشین ایران در سازمان ملل گفت‌وگو کردیم. او عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در زمان دبیری‌ حسن روحانی در شورای عالی امنیت ملی و همچنین مدتی سخنگوی تیم هسته‌ای روحانی بود. علاوه بر این او نایب‌رئیس هیات‌مدیره شرکت نفتی کیش اورینتال نیز بود.


ناصری در طول هشت سال ریاست‌جمهوری احمدی‌‌نژاد، فعالیت رسانه‌ای نداشت اما بعد از رویت او در مراسم ختم مادرمحمدجواد ظریف، مجددا به عرصه رسانه‌ای بازگشت. در طول این سالها اگر چه گفته می شد که ایران نبوده است اما وی این موضوع را رد کرده و گفته است که در ایران اقامت داشته و فقط برای برخی سفرها و فعالیت های اقتصادی به خارج از کشور رفت‌وآمد می‌کرده است. اما هر قدر که در آن هشت سال از او خبری نبود، در همین چند هفته گذشته حجم زیادی از خبرها و گفت‌وگوها با او منتشر شده است.


سیروس ناصری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا درباره سرانجام مذاکرات هسته‌ای گفت: احتمال شکست مذاکرات بسیار کم است چرا که بسیاری از مسائل عمده با رایزنی‌های انجام‌شده، حل شده و آنچه باقی مانده است در سطح و حدی نیست که بتواند باعث شکست مذکرات شود.








در این دور از مذاکرات هسته‌ای، ایران با طرف اصلی دعوا مذاکره می‌کند و تمامی موارد بسیار روشن است درحالی که در مذاکرات سعدآباد و زمانی که من در مذاکرات حضور داشتم ایران با واسطه صحبت می‌کرد و همه موارد در ابهام بود.

او ادامه داد: فکر می‌کنم که به خصوص آمریکایی‌ها در بسیاری از مواردی که موضع سرسختانه داشتند، کوتاه آمده‌اند و پیشرفت‌های خوبی در مذاکرات انجام شده است.


وی با تاکید بر اینکه هیچ احتمالی به‌طور کامل منتفی نیست، اضافه کرد: در صورتی که به احتمال بسیار کم مذاکرات به شکست برسد، سناریویی که بنده بیشتر از هر گزینه دیگری متحمل می‌بینم، این است که در دوره‌ای بحران موقت پیش خواهد آمد اما آمریکایی‌ها دوباره به مذاکره بازخواهند گشت.


ناصری با اشاره به حمایت‌های گسترده از تیم مذاکره‌کننده گفت: در این دور از مذاکرات هسته‌ای، ایران با طرف اصلی دعوا مذاکره می‌کند و تمامی موارد بسیار روشن است. درحالی که در مذاکرات سعدآباد و زمانی که من در مذاکرات حضور داشتم ایران با واسطه صحبت می‌کرد و همه موارد در ابهام بود.



وی یادآور شد: ابهام در آن دوران بسیار زیاد بود و کسانی که از بیرون به مذاکرات نگاه می‌کردند، بیشتر ظاهر قضیه را می‌دیدند چرا که ما نه می‌توانستیم و نه می‌شد که از طرح‌ها، پیشنهاد و رایزنی‌ها به افکار عمومی اطلاع دهیم اما مسیر فعلی گفت‌وگوهای هسته‌ای به گونه‌ای است که افکار عمومی دنیا در جریان آن قرار دارند.


این دیپلمات پیشین هسته‌ای تاکید کرد: بنابراین اگر به هر دلیلی مذاکرات به شکست برسد احتمالا کارزار سنگینی خواهد بود بین ما و آمریکا که هر کدام طرف مقابل را سرزنش خواهد کرد.


ناصری درباره برخورد با تیم مذاکره‌کننده در داخل کشور در صورت احتمال شکست مذاکرات، تصریح کرد: تیم ایرانی نهایت تلاش خود را کرده است و سعی می‌کند اهداف خود را دقیق و منطقی اجرا کند بنابراین گر مذاکرات به شکست برسد اشکال از طرف مقابل است.


وی افزود: تیم مذاکره‌کننده ما با اشراف کامل، تمام مسائل را رصد می‌کند و به دنبال این است که توافق هسته‌ای که منافع ملی کشور را به دنبال خواهد داشت را به سرانجام برسانند.


ناصری تصریح کرد: طرف مذاکره‌کننده ما دولت آمریکا است که به طور تمام‌قد و سطح بالا در مذاکرات حضور دارد و این مهم‌ترین نکته است و تاکنون نیز آنها همواره برای حصول توافق آمادگی داشته‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب