مزرعهداری هوشمند در اروپا
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از UPI، این محققان طرح اروپایی مزرعههای هوشمند برای اروپا میگویند که این دستگاهها برای رفاه بیشتر دامداران و بالا بردن باروری حیوانات و افزایش تولیدات مزرعه نصب شده است.
دوربینها و میکروفونهایی که در مرغداریها وجود دارد کوچکترین حرکات این حیوانات را زیر نظر دارد و به محض اینکه رفتار غیرمعمولی از مرغها سر بزند، هشدار میدهد.
توان کولبر، یکی از کشاورزان این منطقه، میگوید: «وقتی حیوان به هر دلیلی دچار استرس شود، با کمک این دوربینها و میکروفونها در زمان واقعی متوجه میشویم. در نتیجه میتوانیم بدون اینکه نیاز باشد به طور مداوم در مزرعه باشیم و تک تک حیوانات را زیر نظر داشته باشیم، راه حل سریع و موثر را پیدا کنیم».
حرکات خیلی سریع و بینظم یک حیوان ممکن است به خاطر دمای نامناسب محیط یا اشکالی در خورد و خوراک آنها باشد.
لوک رویاکرز، مسئول هماهنگکننده این طرح با کمک دوربینها و این ابزار، میگوید: «اگر یکی از خطوط تغذیه قطع شود، همه پرندگان از آن خط غذا به سمت خط دیگری میروند».
برخی از الگوریتمهای این مجموعه نرمافزاری و ابزارهای کامپیوتری لازم این طرح، با همکاری 20 مؤسسه دیگر در دانشگاه لوون در بلژیک ساخته شده است. محققان ادعا میکنند که این سیستم ۹۵ درصد مواقع میتواند مشکل را به درستی تشخیص و در صورت لزوم به کشاورزان هشدار دهد.
متخصص زیستشناسی دانشگاه لوون میگوید: «نحوه رفتار حیوانات در محیط به عوامل متعددی بستگی دارد؛ مثلا وضعیت آب و هوا، میزان نور خورشید و دما. با دادههایی که داریم میدانیم در یک مزرعه خاص هر کدام از اینها به طور متوسط چه باید باشد. مجموع تمام اینها بر رفتار حیوان تاثیر دارد. در نتیجه وقتی این مقدارها را پیدا کردیم، خواهیم توانست به درستی مشکل واقعی حیوانات را با جزئیات بدانیم».
این مجموعه نرمافزارها سیستمی را هم برای گوش دادن به صداهای سرفه دامها در بردارد که به ویژه برای تشخیص سریع زودهنگام بیماریهای به شدت مسری سیستم تنفسی خوکها طراحی شده است.
الگوریتمهایی نوشته شده است که سرفههای مشکوک خوکها را از صداهای دیگر در خوکدانی تشخیص میدهد. مثلا در اینجا به صداهای حدود 300 خوک به دقت گوش داده میشود.
ژان ورهویزن مزرعهدار میگوید: «زمان متوسط سر زدن به هر کدام از این اتاقکها 10 دقیقه است. بیشتر از این وقت ندارم. هر حیوان را دو سه ثانیه میتوانم وارسی کنم. با سیستم خبرگیری از سرفهها سلامتی این حیوانات را میتوانیم ۲۴ ساعت هر روز هفته تحت نظر داشته باشیم. در نتیجه من میتوانم سریعتر عمل کنم و مانع از گسترش و سرایت بیماری شوم».
دوربینهای دیگر در مزرعه حیوانات امکان وزن کردن حیوانات را قبل و بعد از خوردن غذا فراهم میکند.
محققان امیدوارند این دادهها در نهایت هم به کشاورزان و دامداران امکان دهد تولیدشان را با رعایت بهداشت و ایمنی و به شکلی قابل ردگیری افزایش دهند و هم باعث افزایش ارزش افزوده در فعالیتهای کشاورزی شود.
دنیل برکسمن، مهندس علوم زیستی و استاد دانشگاه لوون میگوید: «یکی از بزرگترین گامهای بعدی آوردن اینترنت به تمام مزارع اروپاست. هنوز از این وضعیت دور هستیم. اگر چنین شود کشاورز علاوه بر فروش گوشت یا حیوان زنده، دادهها را هم به فروش میرساند، دادههایی که برای تمام مردم درگیر در زنجیره غذارسانی و مصرف کننده، اطلاعات جدید در بر خواهد داشت».
حدود ۲۰ مزرعه تجربی به این سیستمها مجهز شده اند و تاکنون 6 محصول دامی به دقت طراحی شده، به بار آمده است.
انتهای پیام/