دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به همت محققان ایرانی؛

سلول‌های بنیادی القایی به کمک درمان کووید ۱۹ می‌آیند

سلول‌های بنیادی القایی به کمک درمان کووید ۱۹ می‌آیند
یکی از بیماری‌هایی که همچنان زندگی انسان‌ها را تهدید می‌کند و درمان قطعی ندارد، کووید ۱۹ است. به همین دلیل، محققان پژوهشگاه رویان به‌طور جدی تمام جنبه‌های این بیماری و روش‌های درمانی بالقوه کنترل و پیشگیری از آن را مورد مطالعه و بررسی قرار داده‌اند.
کد خبر : 844246

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سلول‌های بنیادی القایی انسان از توانایی نامحدودی در خود نوزایی و تمایز به رده‌های سلولی مختلف برخوردارند؛ به همین دلیل به عنوان ابزاری برای پژوهش‌های پایه و هم زمان ابزاری برای اهداف پزشکی بازساختی مورد توجه هستند. برای آنکه سلول‌های بنیادی القایی برای اهداف درمانی قابل استفاده باشند، لازم است در تولید آنان ایمنی و بازدهی مورد توجه قرار گیرد. روش‌های مختلفی برای تولید سلول‌های مذکور مورد استفاده قرار می‌گیرد که هر یک مزایا و معایب خود را دارد. برای ایجاد یک روش آسان، ایمن و کارآمد برای تولید سلول‌های بنیادی القایی انسان، مطالعه و بررسی روش‌های موجود الزامی است.

از آنجا که سلول‌های بنیادی القایی را می‌توان از سلول‌های بدنی تولید کرد، منبع سلولی ارزشمندی برای اهداف تحقیقاتی و نیاز‌های درمانی محسوب می‌شوند.

یکی از بیماری‌هایی که همچنان زندگی انسان‌ها را تهدید می‌کند و درمان قطعی ندارد، کووید ۱۹ است. به همین دلیل، محققان به‌طور جدی تمام جنبه‌های کووید ۱۹ و روش‌های درمانی بالقوه و دارو‌های مختلف را به منظور ارزیابی امکان درمان، کنترل و پیشگیری از آن مورد مطالعه و بررسی قرار داده‌اند.

در این شرایط سلول‌های بنیادی القایی انسان به دلیل ایجاد امکان مطالعه ویژگی‌های کووید ۱۹ و بررسی اثر بخشی دارو‌ها بر آن در شرایط آزمایشگاهی و خارج از بدن انسان به عنوان ابزاری کارآمد و امیدبخش مطرح است. با هدف بررسی روش‌های مختلف تولید سلول‌های بنیادی القایی و کاربرد‌های مختلف آنان در مطالعه کووید ۱۹، تعدادی از محققان در دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، پژوهشگاه رویان، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نگارش مقاله‌ای مروری پرداختند.

این مقاله که در نشریه بین المللی Frontiers in Cell and Developmental Biology منتشر شده است به بررسی مزایا و معایب روش‌های مختلف تولید سلول‌های بنیادی القایی انسان می‌پردازد و چنین نتیجه گیری می‌کند که این سلول‌ها امکان پژوهش‌های مختلف بر روی کووید ۱۹ را در شرایط آزمایشگاهی فراهم کرده‌اند و تاکنون در بسیاری از مطالعات از سلول‌های مذکور برای مدل‌سازی و بررسی مکانیسم‌های عفونت کووید ۱۹ استفاده شده است؛ اما با وجود تلاش‌های تحقیقاتی گسترده در این زمینه، همچنان تولید سلول‌های بنیادی القایی ایمن، بسیار کارآمد، مقرون‌به‌صرفه و در دسترس همگان، نیازمند پژوهش‌های بیشتر است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب