مجلس چوب لای چرخ دولت نمیگذارد اما نظارت میکند
حجت الاسلام سیدرضا تقوی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا،با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر همکاری و هم افزایی سه قوه،گفت: مقام معظم رهبری از جایگاه رهبری، همیشه مسئولان را توصیه به همکاری میکنند و این حرف جدیدی نیست.
وی با بیان اینکه این همکاری مربوط به دیروز، امروز و فردا نیست،افزود: این همکاری همیشه باید وجود داشته باشد و برای اداره کشور، قوای سه گانه باید همکار و همیار باشند.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: سه قوه باید کارها را با هم تکمیل کنند. یعنی مجلس، قانون تصویب میکند، قوه مجریه قانون را اجرا و قوه قضائیه از قانون پاسداری میکند. اگر این همکاری وجود داشته باشد کارها بهتر پیش میرود.
تقوی با بیان اینکه همکاری همیشه یک ضرورت است،گفت: در بعضی از شرایط، جامعه حساسیتهایی پیدا میکند که باید وحدت، یکپارچگی، همکاری، همیاری و همگرایی را بیشتر کرد.
تحقق شعار سال نیاز به همکاری سه قوه دارد
وی افزود: در شرایط فعلی ما در وضعیت تحریم قرار داریم، از سویی امسال نیز به عنوان سال «تولید رشد و مهارم تورم» نامگذاری شده است، اگر میخواهیم به خوبی پیش رویم و خروجی مناسبی برای«شعار سال» داشته باشیم باید در سایه وحدت، یکپارچگی، همکاری و همیاری حرکت کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه مجلس همیشه خواستار کمک به دولت است، اظهار کرد: طبیعی است که بر نماینده تکلیف شده، اعمال نظارت کند و در این نظارت به نقصهایی برخورد میکنند و از این رو تذکر میدهند.
تقوی افزود: این موضوع به این معنا نیست که مجلس نمیخواهد دولت را همراهی کند، تذکرات مجلس، خیرخواهانه و برای کمک و حمایت از دولت است.
وی با بیان اینکه وقتی مجلس تذکر می دهد، نباید بگوییم چوب لای چرخ دولت میگذارد،تصریح کرد: اگر چوب لای چرخ دولت گذاشته شود به مجلس هم لطمه وارد میشود. ما معتقدیم اگر دولت خوب پیش رود و با قوت و قدرت کارها را دنبال کند، قدرت مجلس هم قوی خواهد شد.
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در عین حال به تفکیک قوا پرداخت و تاکید کرد: تفکیک قوا، یعنی تفکیک مسئولیتها و به این معنی نیست که کارهایمان را جدا انجام میدهیم. ما در یک کشور زندگی میکنیم و دارای یک قانون به نام قانون اساسی و یک رهبری به نام، ولی فقیه هستیم.
مجلس دلسوز دولت است اما از ضعفها عبور نمیکند
تقوی با بیان اینکه اکثریت قریب به اتفاق مجلس، دلسوز دولت هستند،گفت: اگر لایحهای از سمت دولت آمد و رد شد به این معنا نیست که نمیخواهند کارهای دولت پیش رود.
وی خاطرنشان کرد: مجلس ۲۹۰ نماینده دارد و آنها بر روی طرحها و لوایح نظر میدهند، قرار نیست هر چیزی از دولت میآید به تصویب برسد. فلسفه مجلس این است که طرحهای خود مجلس و لوایح دولت را مورد بررسی قرار دهد و ضعفها و نقصها را بیان کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: بیان ضعفها و نقصها دلیل بر عدم همکاری با دولت نیست و یک نظر کارشناسی است. همان طور که در جلسه دولت پیشنهاد وزارتخانهها مورد بررسی قرار میگیرند، در مجلس هم همین روند مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد.
تقوی با بیان اینکه مجلس میخواهد که اعضای دولت موفق شوند،تاکید کرد: البته این موضوع منافاتی ندارد که اگر در دولت ضعفی وجود داشت مجلس انتقادی نکند. البته نمایندگان هم باید در بیان شیوه انتقال ضعفهای دولت دقت کنند و با اخلاق، منطق و دقت نقدها را مطرح کنند. دولت هم بارها اعلام کرده است از انتقاد سازنده حمایت میکند.
همراه و رفیق مجلس هستیم؛ آروزی رقبا برآورده نمیشود
وی با بیان اینکه هم اکنون فضای بسیار خوبی در سطح قوا حاکم شده است،گفت: برخی افراد نمیخواهند این فضا وجود داشته باشد و همیشه دنبال این هستند که بگویند مجلس و دولت با هم مخالف هستند. رابطه این دو بسیار صمیمی و خوب است. دولت و مجلس به وظایف خود عمل میکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: آنهایی که در کنار نشستند و منتظر هستند بین دولت و مجلس جنگ پیش آید تا بتوانند از آب گلآلود، ماهی سیاست خود را بگیرند، این آرزو را نداشته باشند. مجلس یازدهم با دولت سیزدهم همراه و رفیق است.
تقوی با بیان اینکه همه ما به دنبال رهبری حرکت میکنیم و مقام معظم رهبری، پیشوای ما است و نصایح ایشان را با جان و دل میخریم،اظهار کرد: رهبری همیشه نصیحت میکنند،گفت: رهبر انقلاب در خطبههای عید فطر همه قوا و مردم را موعظه کردند که با هم همکاری داشته باشند و دشمن با فشارهای مختلف میخواهد درگیری وجود داشته باشد، اما باید این آرزو را به گور ببرد که بین مردم اختلاف و درگیری ایجاد کند.
انتهای پیام/