دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 فروردين 1402 - 13:30
سیلوا:رساندن ستاره ها به 32 نفر اشتباه بود

ناکامی در جام‌ها در کنار مقام یازدهمی با بیشترین ریخت و پاش؛ چلسی چرا از لیگ قهرمانان اروپا حذف شد؟

ناکامی در جام‌ها در کنار مقام یازدهمی با بیشترین ریخت و پاش؛ چلسی چرا از لیگ قهرمانان اروپا حذف شد؟
کاپیتان چلسی می‌گوید حضور در رده یازدهم جدول لیگ برتر و حذف از جام‌های مختلف که آخرینش لیگ قهرمانان اروپا بود، دلایلی دارد که با وجود کلی هزینه بابت خرید ستاره، استراتژی مدیریتی مشخصی نداشتند.
کد خبر : 842869

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سه شنبه شب کام هواداران پرشمار تیم چلسی بار دیگر تلخ شد. آنها در پایان بازی برگشت مرحله یک چهارم نهایی شاهدبودند چطور تیم محبوب شان با وجود کلی ستاره گران قیمت، همانند بازی رفت 2 بر صفر مغلوب رئال مادرید شد و از صعود به دور نیمه نهایی معتبرترین جام فوتبال باشگاهی قاره سبز بازماند. دوستداران پرشور و هیجانی که به استمفورد بریج آمدند، امیدداشتند تا در بازی خانگی، چلسی بتواند باخت بازی هفته قبل در مادرید را جبران کرده و به دور بعدی برسد.

این انتظار البته که چیز غریبی نبود. زیرا باشگاه لندنی در فصل جاری ابتدا «توماس توخل»(مربی چند هفته اخیر بایرن مونیخ آلمان) را از کاربرکنارکرد و با صرف هزینه ایی گزاف، «گراهام پاتر» را به عنوان جانشین آورد اما وقتی «حال تیم» با این مربی هم خوب نشد، چند روز قبل حکم اخراج «پاتر» را صادرکرد و به سراغ «فرانک لمپارد» رفت تا به عنوان مربی موقت تا پایان فصل تیم را هدایت کند.

آنچه طرفداران برای «خلق شگفتی» در بازی برگشت، از آبی ها می خواستند، خارج از حد وتوان نبود. زیرا باشگاه میلیون ها  پوند« قبل و حین فصل»، خرج کرد تا حتی به «پرهزینه ترین تیم اروپا در فصل جاری» تبدیل شود اما نتیجه این شد که لندنی ها با داشتن  بزرگترین کادر بازیکن میان همه تیم ها(!) که هرکدام شان «ستاره ایی» به نام برای خود  هستند و هر تیمی آرزوی در اختیارداشتن هریک را دارد، از لیگ قهرمانان هم بیرون شدند تادست شان به عنوانی در فصل جاری نرسد.

ناکامی در جام ها در کنار مقام یازدهمی با بیشترین ریخت و پاش؛ چلسی چرا از لیگ قهرمانان اروپا حذف شد؟

**کلی هزینه و آخر هیچ

حادثه حذف از این جام، بر حاشیه های تیم متمول افزود. باشگاهی که از «در و دیوارش» بازیکن بزرگ می ریزد، آنقدر اسیر اتفاقات ناخوش شده که صدای «تیاگو سیلوا» ، مدافع میانی برزیلی 38 ساله در آورده است. کاپیتان ارزشمند که همیشه جلوی انتقادات رسانه ها، می ایستاد و از تیم،«محکم» حمایت می کرد، خود مدیریت باشگاه به خصوص «تاد بویلی»، مالک و مدیر چلسی را به دلیل نحوه مدیریتش، مورد انتقاد قرارداد. او گفت هیچ استراتژی مدیریتی در استمفورد بریج وجودندارد و باشگاه بدون برنامه خاصی اداره می شود.

این بازیکن که سال 2020 با ترک پاری سن ژرمن فرانسه به تیم انگلیسی آمد، درمدت حضورش با مدیریت رومان آبراموویچ(مالک سابق) و تاد بویلی(مالک کنونی) از نزدیک آشنا شد اما حالا از «رئیس همه کاره» ایراد می گیرد. این در حالی است که رئیس آمریکایی در فصل جاری(2023-2022) از نظر خرید ستاره برای تیمش هیچ«کم» نگذاشت.شاید هنوز هم باورنکردنی باشد اما این مقام در پنجره های نقل و انتقالاتی تابستانی و زمستانی، 600 میلیون پوند هزینه کرد تا چلسی در تاریخ حیاتش رکورد خرید بازیکن جدید را بشکند اما نتایجی که تیم در مستطیل سبز گرفته، کاملا هولناک بوده اند. وقتی به جدول لیگ برتر نگاه می کنیم، می بینیم چلسی با آن همه «ریخت و پاش» در رده نازل یازدهم است. حتی از تمامی رقابت های داخلی  و این آخری «لیگ قهرمانان» حذف شده و با وجود داشتن 3 سرمربی (توخل، پاتر و لمپارد )، نباید تیم «فاجعه باری» باشد؟

ناکامی در جام ها در کنار مقام یازدهمی با بیشترین ریخت و پاش؛ چلسی چرا از لیگ قهرمانان اروپا حذف شد؟
**انتقاد فرمانده از مدیریت

چلسی سه شنبه شب در ادامه فصلی تلخ، یک نتیجه منفی دیگر را متحمل شد .این نتیجه آنقدر ناراحت کننده بود که صدای «سیلوا»، فرمانده همیشه متعصب را نیز درآورد تا جایی که گفت:هر چند به آخر فصل نزدیک شده ایم اما برخی قدم های که برداشته شدند،  نادرست بودند.

او افزود:اگر مسئولیتی برعهده نگیریم، نمی توانیم ایرادها را دقیق شناسایی کنیم و حتی قادرنخواهیم بود بگوییم کجای کار مدیران اشتباه بوده است. به هرحال دوران سختی برای باشگاه رخ داده و سخت است بگوییم بلاتکلیفی هم زیاد است.

مدافع برزیلی تا قبل از آنکه سه سال قبل چالش همکاری با چلسی را آغازکند، سال ها در تیم های بیشماری بازی کرد. در کشورش برای  تیم های آراس فوتبول ، یوونتود و فلومیننسه به میدان رفت.

در اروپا هم از سال 2004 برای تیم های پورتو پرتغال، دینامومسکو روسیه، آث میلان ایتالیا و پاری سن ژرمن فرانسه توپ زده است. پس با این همه سابقه و تجربه اگر «نقد مدیریتی» کند، رفتاری از سر خامی نیست. از این رو است که می گوید: « دو اتفاق برای ما رخ داد که  تغییر مالکیت و ورود بازیکنان بیشمار و  جدید بودند. به این ترتیب مجبور شدیم فضای رختکن مان را افزایش دهیم. در حالیکه این مورد با استانداردهای تیم سازگاری نداشت.»

چنین بازیکن با تجربه ایی به نکات مهمی اشاره می کند. درست است که حضور بازیکنانی شگفت انگیز در کادر نفرات باشگاه، به هرحال نکته مثبتی می تواند جلوه کند اما در عین حال باید در نظرداشت در تیم های با تعداد نفرات کمتر، هم دیده می شود بازیکنان از این که نیمکت نشین باشند، ناراضی می شوند. حال در نظر بگیرید تعداد ستاره های چلسی به بیش از 30 نفر افزایش یافته  و آنوقت سرمربی چه کار سختی برای انتخاب 11 نفر از این جمع بزرگ خواهد داشت!

سیلوا افزود:مشخص است فشار برای بازیکن و مربی افزایش می یابد. به هرحال خیلی ها نمی توانند وارد چرخه ترکیب تیم شوند. در حالیکه باشگاه حتی 8 قرارداد جدید را هم امضاکرد. پس باید متوقف شد و یک استراتژی جدید را در پیش گرفت. در غیر این صورت فصل آینده نیز ممکن است مرتکب اشتباه  مشابهی شویم. 

ناکامی در جام ها در کنار مقام یازدهمی با بیشترین ریخت و پاش؛ چلسی چرا از لیگ قهرمانان اروپا حذف شد؟

**آیا چلسی اشتباهش را تکرار می کند؟

در آخرین پنجره نقل و انتقالاتی که در ساعت 11 شب 31 ژانویه (11 بهمن 1401) پایان گرفت، تیم قدیمی جزیره با خرید «انزو فرناندز» یکی از بزرگترین خریدهای زمستانی را انجام داد.هافبک 22 ساله آرژانتینی که در جام جهانی قطر به عنوان بهترین بازیکن جوان جام از سوی فیفا اعلام شده بود، بعد از کسب مقام نخست آن تورنمنت با ترک بنفیکا پرتغال به چلسی آمد. 
در عین حال استفموردبریجی ها برای تقویت دفاع خود «بنوا بادیاشیله » را از موناکو فرانسه به خدمت گرفتند. همچنین با کلی هیاهو میخایلو مودریک جذب شد. حتی ژائو فلیکس پرتغالی از اتلتیکومادرید تا پایان فصل قرض گرفته شد اما برای تحقق پروژه آینده تیم، بازیکنان خوش آتیه و جوانی مثل دیوید فوفونا ، متئو گوستو ، آندریی سانتوس و نونی مادوکه هم جذب  شدند. 
در نقطه مقابل این همه خرید زمستانه ، جودسونساپ بل به تاتنهام هاتسپر و جورجینیو به آرسنال داده شد.

به این ترتیب شمار بازیکنان کادر به 32 نفر رسید و همین باعث شد تا بازیکن سرد و گرم چشیده ای همانند سیلوا اینچنین از گستردگی بیش از حد کادر نفرات تیم، به مدیریت باشگاه انتقادکند.
این که بویلی و سایر روسای باشگاه به هشدار لژیونر برزیلی توجه می کنند یا  خیر، چیزی است که در آینده نتیجه اش مشخص می شود. باید منتظرماند و دید چند هفته دیگر که فصل جاری به پایان می رسد، آیا مدیریت باشگاه پی به اشتباهاتش برده یا این که همچنان خریدهای پرهیاهو را دنبال می کند؟

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب