دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک:

دانش‌بنیان‌های کوچک ۲ هفته‌ای ضمانت نامه بانکی دریافت می‌کنند

دانش‌بنیان‌های کوچک ۲ هفته‌ای ضمانت نامه بانکی دریافت می‌کنند
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک درباره شرایط دریافت ضمانت‌نامه بانکی گفت: این شرکت‌ها می‌توانند در زمانی کوتاه ضمانت نامه بانکی دریافت کنند.
کد خبر : 841903

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک  از صدور ضمانت‌نامه‌ها برای دانش‌بنیان‌های کوچک با اسناد تجاری از جمله چک و سفته و حداکثر طی ۱۴ روز خبر داد.

به دنبال مشکل دریافت تسهیلات دانش بنیان‌ها از نظام بانکی کشور به خصوص کسب و کار‌های کوچک که به گفته روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری همچنان این معضل به قوت خود باقی است، ۲۰ فروردین ماه امسال آیین تبادل تفاهم نامه همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با صندوق‌های ضمانت سرمایه گذاری تعاون و همچنین صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک به امضای مدیران این دو صندوق و رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری رسید.

تفاهم‌نامه‌ای که به گفته علی وحدت رییس صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان متولی حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در حوزه مالی در جهت استفاده و بهره گیری از همه ظرفیت‌های مالی کشور به منظور حمایت از شرکت‌های دانش بنیان انجام شد.

به گفته وی، با این تفاهم‌نامه که با حضور دهقانی فیروزآبادی به امضا رسید، دسترسی شرکت‌های کوچک به تضامین ۵ تا ۱۰ میلیارد تومانی فراهم شده است و شرکت‌های دانش بنیان و فناور می‌توانند از تضامین این ۲ صندوق بهره‌مند شوند.

محمدحسین مقیسه مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک با بیان اینکه این صندوق با هدف حمایت از فعالان صنایع کوچک تأسیس شده است افزود: در واقع فعالیت این صندوق کمک به توسعه صنایع کوچک از طریق تضمین اصل و سود تسهیلات اعطایی بانک‌ها یا مؤسسات مالی و اعتباری به این صنایع است.

وی با اعتقاد به اینکه فضای حاکم بر کسب و کار‌ها در شرکت‌های دانش بنیان از لحاظ تاثیرگذاری در اقتصاد و اشتغال و شاخص‌های کلان اقتصادی بسیار با اهمیت است تاکید کرد: در شرایط فعلی کشور به شدت نیازمند اقدامات نوآورانه و فناورانه دانش بنیان‌ها به منظور شتابدهی در بهبود شاخص‌های اقتصادی و تولید هستیم.

مقیسه با بیان اینکه اطلاعات مربوط به مدیریت ریسک بیانگر آن است که شرکت‌های دانش بنیان از نرخ نکول (ناکامی در پرداخت سود یا اصل بدهی در زمان مقرر شده). پایینی برخوردارند، افزود: این مهم در کنار تاثیرگذاری فناوران در حوزه اقتصاد کشور، حمایت از دانش بنیان‌ها را در اولویت‌های ضمانت صندوق سرمایه گذاری صنایع کوچک قرار داده است.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک در ادامه با اشاره به اینکه، این صندوق اقدامات مهمی برای خدمات رسانی به دانش بنیان‌ها در نظر گرفته است، ارتقای سیستماتیک اعتباری یک رتبه‌ای را از آن جمله نام برد و افزود: بر این اساس در نظام اعتبارسنجی صندوق، شرکت‌های دانش بنیان با هر رتبه‌ای که داشته باشند، به طور سیستماتیک یک رتبه ارتقا خواهند یافت.

وی اضافه کرد: این به معنای آن است که فعالان حوزه دانش بنیان با شرایط سهل تر، وثائق آسان‌تر و نرخ کارمزد پایین‌تر ضمانت می‌شوند تا آن‌ها بتوانند از منابع مالی و اعتباری نهاد‌های پولی تسهیلات دریافت کنند.

مقیسه همچنین با بیان اینکه صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک برای دانش بنیان‌ها به جهت اهمیت و تاثیرگذاری این حوزه یک خط مستقل ضمانتی طراحی کرده است گفت: این کار با هدف تسریع در انجام کار فناوران و پیشبرد سریع‌تر امور آن‌ها انجام می‌شود.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک در ادامه و در پاسخ به این سوال که این ضمانت نامه‌ها برای چه شرکت‌هایی صادر می‌شود گفت: در واقع این ضمانت نامه با هدف تسهیل تضامین مورد نیاز شرکت‌های دانش بنیان تولیدی دارای مجوز فعالیت تولیدی با تعداد کارکنان کمتر از ۵۰ نفر و فروش کمتر از ۲۰ میلیارد تومان برای دریافت تسهیلات از شبکه بانکی امضا شده است.

مقیسه در خصوص رقم ضمانت نامه صادره توسط این صندوق به بانک‌ها و موسسات مالی کشور برای دانش بنیان‌ها نیز تصریح کرد: ضمانت نامه ما برای اعطای تسهیلات حداکثر پنج میلیارد تومان و برای ضمانت نامه‌های اعتباری با کارکرد پیمانکاری اعم از مزایده، مناقصه، حسن انجام کار و ضمانت نامه پیش پرداخت حداکثر ۱۰ میلیارد تومان است.

وی در پاسخ به این سؤال که این ضمانت نامه‌ها چند روزه برای دانش بنیان‌ها صادر می‌شود گفت: از روزی که پرونده کامل و برای ما ارسال می‌شود تا روزی که مصوبه به تایید هیات مدیره صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک می‌رسد حداکثر ۱۵ روز زمان خواهد برد.

مقیسه با بیان اینکه قرار است این ضمانت نامه با اسناد تجاری از جمله چک و سفته صادر شود، اظهار کرد: بخشی از ودیعه مورد نیاز برای صدور ضمانت‌نامه نیز توسط صندوق نوآوری و شکوفایی تامین می‌شود و هر شرکت دانش بنیان واجد شرایط می‌تواند تا سقف ۱۰ میلیارد تومان از این خدمت بهره‌مند شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب