تفاوت فارکس و ارزدیجیتال
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاوت فارکس و ارزدیجیتال؟ کدام بازار مطمئن تر است و کدام بازار سود بیشتری دارد؟ مقایسه درآمد فارکس و ارز دیجیتال تریدر فارکس و ارز دیجیتال چیست
کسب درآمد دلاری از فارکس و ارزدیجیتال:
با توجه به کم ارزش شدن ریال در ایران و تمایل مردم برای حفظ ارزش پول و همچنین کسب درآمد دلاری ، روش های متعددی پیش روی ما وجود دارد.
شاید از برجسته ترین و شناخته ترین روش های کسب سود و درآمد در این بازارها، فارکس و ارزدیجیتال باشد.
اما سؤال اینجاست در کدام بازار فعالیت کنیم؟
بازار فارکس بهتر است یا ارزهای دیجیتال؟
چه تفاوت هایی بین فارکس و ارزدیجیتال وجود دارد؟
امکان کسب سود در کدام بازار بیشتر است؟
کدام بازار برای سرمایه گذاری مطمئن تر است؟
و ...
در این مقاله به بررسی تفاوت های بازار فارکس و ارزدیجیتال می پردازیم تا با نگاهی روشن به یکی از این دو بازار اقتصادی ورود پیدا کنیم.
در ابتدا نگاهی بیندازیم به تعریف فارکس و ارزدیجیتال:
فارکس چیست؟
فارکس (به انگلیسی FOREX: Foreign Exchange) یک بازار بینالمللی است که در آن ارزِ رایجِ کشورهایِ مختلف در برابر هم معامله میشوند.
کشورها برای تعامل با یکدیگر احتیاج دارند که ارزِ کشورِ مقابل را داشته باشند یا تُجار هنگام دادوستد نیاز دارند با ارز رایج کشوری که در آن هستند، تبادل انجام دهند.
بدین ترتیب برای رفع این نیازها بازار فارکس راهاندازی شد. در بازار فارکس بیشتر ارزهای کشورهای توسعهیافته در مقابل هم معامله میشوند. مثلاً یورو اروپا در مقابل دلار آمریکا که بهاختصار EUR/USD نشان داده میشود.
می توان گفت اگر تا به حال به صرافیهای محل زندگیتان مراجعه کرده و یک ارز را با ارز دیگر مبادله کرده باشید پس قبلاً در بازار فارکس معامله کردهاید.
ارز دیجیتال چیست؟
ارز دیجیتال (Digital currency) نوعی پول دیجیتال با ماهیت صفر و یک است که از طریق اینترنت میتوان به آن دسترسی داشت.
ارز رمزنگاریشده (به انگلیسی Cryptocurrency که (crypto) به معنای رمزنگاری و (currency) به معنای ارز) نوعی ارز دیجیتال است که ماهیت فیزیکی ندارند.
از معروفترین ارزهای دیجیتال میتوان بیتکوین (BTC)، اتریوم (ETH)، تتر (USDT) اشاره نمود.
بسیاری ارزهای دیجیتال را پول آینده میدانند.
مقایسه فارکس و ارزدیجیتال:
ارز دیجیتال یا کریپتوکارنسی به معنی ارز الکترونیکی است که بر اساس رمزنگاری و تکنولوژی بلاکچین ساخته شده است.
ارزهای دیجیتال مستقل از بانکها و دولتها هستند و تحت کنترل کاربران قرار دارند.
برای انتقال این نوع ارز، اطلاعات بر روی بلاکچین ثبت میشوند که در آن همه تراکنشها به صورت عمومی و شفاف در دسترس همه قرار دارند.
فارکس به معنای بازار ارز است که در آن ارزهای مختلف جهان با یکدیگر تعویض میشوند. در این بازار، نرخ تبدیل یک ارز به ارز دیگر توسط بازار تعیین میشود و تحت کنترل بانکها و سازمانهای مالی قرار دارد.
در فارکس، تراکنشها به صورت الکترونیکی انجام میشوند اما تفاوت آن با ارزهای دیجیتال این است که در فارکس ارزها با استفاده از نرخ تعیین شده توسط بازار و بانکها معامله میشوند و در بعضی از کشورها برای تبدیل به ارز ملی میبایست از سیستم بانکی عبور کنند.
برای انجام معاملات فارکس همچون بازار بورس نیاز به شرکت های کارگزاری است.
اما در بازار ارز دیجیتال،هیچ نهاد و یا گروهی بر روی این بازار نظارت ندارد و این بدان معناست که تمامی ارزهای دیجیتال را می توان بدون هیچ واسطه ای و به صورت مستقیم بین خریدار و فروشنده معامله کرد.
برای ورود به بازارهای ارز دیجیتال کافیست در صرافی های معتبری ثبت نام کرده و از طریق این صرافی ها، ارز مورد نظر را خریداری کنید. اما باید قبل از خرید ارز دیجیتال مورد نظر خود، کیف پول مخصوص ایجاد کنید.
قدمت فارکس و ارزدیجیتال
بازار فارکس قدمت طولانیتری نسبت به ارزدیجیتال دارد و ارزش آن تریلیونها دلار است و از این جهت با بازار ارزهای دیجیتال در تفاوت است.
در سوی مقابل بازار ارزدیجیتال بازاری نوپاتر نسبت به فارکس می باشد.
این بازار با معرفی بیت کوین در سال ۲۰۰۹ و به عنوان راهی جایگزین برای انجام معاملات بانکی بدون نیاز به بانک ها و دولت ها ایجاد شد.
اما با رشد چشمگیری که در این مدت داشته است توانسته نظر بسیاری را به خود جلب کند.
تعداد نمادهای فارکس و ارزدیجیتال:
در بازار ارز دیجیتال در حال حاضر، بیش از دوازده هزار ارز دیجیتال وجود دارد و تعداد آنها هنوز در حال افزایش است.
برخی از ارزهای دیجیتال شناختهشده مانند بیتکوین و اتریوم عمق بازار زیادی دارند و بهطور فعال معامله میشوند.
در فارکس، معاملهگران معمولاً روی جفت ارزهای اصلی (EUR/USD، USD/JPY، GBP/USD، USD/CHF، USD/CAD، AUD/USD، NZD/USD) تمرکز میکنند.
معاملهگرانی هم هستند که ترجیح میدهند با جفت ارزهای اگزوتیک کار کنند (شامل یک ارز اصلی و یک ارز اقتصادی درحالتوسعه).
یکی از دلایل این انتخاب، نوسانِ زیاد این جفت ارزها است البته کارمزدِ معاملاتی بالایی هم دارند.
نقدینگی (حجم معاملات) در فارکس و ارزدیجیتال
فارکس، بازاری با نقدینگی بسیار بالاست. با توجه به حجم روزانه معاملات این بازار که بیش از ۶.۶ تریلیون دلار است، عملاً سرمایه ما در فارکس هیچ به شمار میرود که این موضوع یک مزیت بزرگ است زیرا همیشه میتوانیم باقیمتی برابر یا بسیار نزدیک به قیمتی که روی صفحهنمایش میبینیم، وارد معاملهشده یا از آن خارج شویم. البته در زمانهای خاصی مثل نیمهشب بهوقتایران یا در جفت ارزهای خاصی این نقدینگی وجود ندارد بنابراین بهتر است در جفت ارزهای شناختهشده و در ساعتهایی که بازار آمریکا و لندن باز است معاملات خود را انجام دهید.
در مقابل بازار ارز دیجیتال این نقدینگی را ندارد. ارزش کل بازار ارز دیجیتال کمتر از ۱ تریلیون دلار است.
ساعت کار فارکس و ارزدیجیتال
بازار ارز دیجیتال ۷ روز هفته بهصورت ۲۴ ساعته باز و قابل معامله است.
در مقابل بازار فارکس ۵ روز در هفته بهصورت ۲۴ ساعته باز و قابل معامله است. (این 5 روز بهوقتایران ساعت ۱.۳۰ بامداد روز دوشنبه الی ۱.۳۰ روز جمعه است.)
البته ساعت کاری فارکس ۶ ماهه اول سال با ۶ ماهه دوم سال ۱ ساعت اختلاف دارد.
نوسان در کدام بازار بیشتر است؟ فارکس یا ارزدیجیتال؟
بازار فارکس در مقایسه با ارز دیجیتال نوسان کمتری دارد.
مثلاً معاملات در بیتکوین، در سال ۲۰۲۱ باقیمت ۲۸۹۲۳ تتر شروع شد، در آپریل به بالاترین قیمت خود که ۶۴۸۵۴ رسید در ماه ژوئن به ۲۸۸۰۵ رسید و نهایتاً آخرین معامله سال ۲۰۲۱ در ۴۶۲۱۶ انجام شد. به بیانی دیگر در یک سال ۱۲۴ درصد تا اوج قیمتی رشد کرده و از آنجا به بعد ۳۵ درصد ریزش داشته نهایتاً مجدد قیمت کمی به سمت بالا برگشت. همانطور که دیدید نوسان در این بازار بسیار زیاد است.
نوسان زیاد یعنی سیگنالهای معاملات زیاد و ریسک معاملاتی بالا، بنابراین شما بهعنوان معاملهگر ارزهای دیجیتال، باید آمادگی پذیرش ریسکهای بزرگتری را داشته باشید.
چنین تحرکاتی در بازارهای فارکس نادر است و بیشتر در جفتهای اگزوتیک رخ میدهد. در این منظر، کنترل ریسک در فارکس آسانتر است، اما پتانسیل سود در بازارهای ارز دیجیتال بیشتر است.
معاملات اهرمدار
معاملات فارکس معمولاً با اهرم یا لِورِج انجام میشود.
از آنجا که این بازار به طور معمول نوسان چندان زیادی ندارد بیشتر معاملهگران برای افزایش سود معاملات خود از اهرم یا مارجین استفاده میکنند.
معاملهگران به کمک اهرم میتوانند با سرمایه کم وارد معاملات بزرگتر شوند.
در سوی مقابل بازار رمزارزها معمولاً اهرمدار نیست. اگرچه در حال حاضر صرافیهای بیشتر و بیشتری امکان استفاده از اهرم و معاملات مارجین را فراهم کردهاند. معاملهگران میتوانند در صرافیهایی مانند بایننس، بیتمکس، و بسیاری از صرافیهای بزرگ جهان معاملات اهرمدار انجام دهند.
اگرچه اهرم ابزار مفیدی برای افزایش سود معاملات است اما استفاده از اهرمهای زیاد در معاملات رمزارزها به دلیل نوسانات بالای این بازار بسیار خطرناک است.
کارمزدهای معاملاتی در فارکس و ارزدیجیتال
کارمزد معاملات به نحوی در بازار فارکس بسیار کمتر از بازارارز دیجیتال است.
تفاوت اصلی بین این دو بازار این است که کارمزد انجام معاملات در بازار ارزدیجیتال ثابت است اما کارمزد معاملات فارکس با توجه به زمان انجام معاملات و بروکر بهصورت پویا تغییر میکند.
عوامل اصلی تاثیرگذار بر قیمت در فارکس و ارزدیجیتال
بازار فارکس در بیشتر موارد تحت تأثیر عوامل اقتصادی کلان مانند نرخ بهره، تورم و بیکاری است. در مقابل بازار ارزدیجیتال عمدتاً تحت تأثیر متغیرهای اقتصاد خرد و همچنین محبوبیت ارزهای دیجیتال مختلف قرار دارد.
روش های موجود برای کسب سود در هر بازار:
در بازار فارکس تنها امکان پیشبینی جهت بازار و معامله کردن در آن جهت وجود دارد.
یعنی میتوانیم برای کسب سود در روندهای صعودی Buy بگیریم و در روندهای نزولی Sell بگیریم تا به سود برسیم.
اما در بازار ارز دیجیتال روشهای کسب سود متفاوتی وجود دارد که در ادامه به توضیح چند روش میپردازیم.
- معاملههای فیوچرز (آتی): این حالت مانند بازار فارکس است. شما در این حالت دارایی ندارید و صرفاً قرارداد آتی یک ارز دیجیتال را معامله میکنید. در این روش میتوانید از رشد و ریزش قیمت ارز دیجیتال در صورت پیشبینی صحیح روند آتی سود کسب کنید.
- معاملههای اسپات: این روش مانند خرید سهام است؛ یعنی شما یک ارز دیجیتال را تحلیل میکنید و به این نتیجه میرسید که امکان رشد قیمت بیشتر از ریزش قیمت است بنابراین آن ارز دیجیتال را خرید میکنید اگر قیمت رشد کند ارزش دارایی شما افزایشیافته و شما سود میکنید، اگر قیمت کاهش یابد شما ضرر میکنید چراکه ارزش دارایی شما کم شده است.
همچنین در بازار ارزهای دیجیتال میتوان از روشهای دیگری همچون ایردراپها، ماینینگ، متاورس و NFT نیز کسب درآمد دلاری داشت. برای کسب اطلاعات تخصصی و توضیحات جامع به سایت همیار کریپتو مراجعه کنید.
مزایا و معایب ارزدیجیتال در یک نگاه:
مزایای ارز دیجیتال:
- پتانسیل رشد زیاد
- ورود راحتتر به بازار
- مقبولیت روزافزون در جامعه
معایب ارزدیجیتال:
- نبود تضمین دولتی در مورد حسابها
- امنیت کمتر بازار
- احتمال تاثیر خطاهای فناوری رمزارزها بر روی بازار
- احتمال از دست رفتن ارزش کامل یک رمزارز
مزایا و معایب فارکس در یک نگاه:
مزایای فارکس:
- ثبات
- نقدینگی بالا
- تمهیدات مناسب در مقابل کلاهبرداری و دزدی
- احتمال ضررهای هنگفت کمتر
- مصونیت معاملهگران و بروکرها در مقابل کلاهبرداری به کمک استاندارهای احراز هویت
معایب فارکس:
- پتانسیل سودآوری زیاد و کوتاه مدت کمتر
- ردیابی راحت سودها و اعمال مالیت از سوی دولتها
- کارمزدها و هزینههای بالای واسطهها بسته به بروکر انتخابی
- امکان تاثیرگذاری اتفاقات سیاسی غیرمترقبه بر بازار و تحمیل ضرر
پتانسیل سود بازار فارکس و ارز دیجیتال | مقایسه درآمد فارکس و ارز دیجیتال
همانطور که پیشتر بیان شد راههای کسب درآمد در بازار ارزهای دیجیتال زیاد است؛ بنابراین میتوان گفت پتانسیل سوددهی ارز دیجیتال بیشتر از فارکس است. از دیدگاه معاملهگری، بهشرط رعایت اصول و استراتژی معاملاتی امکان کسب سود در هر دو بازار وجود دارد.
در بازار فارکس نوسانهای جفت ارزها بسیار کم بوده و روند تغییر قیمتها منطقیتر است. معاملهگران همیشه میتوانند با استفاده از اهرم حجم معامله خود را افزایش دهند. اهرم یک شمشیر دو لبه است و پتانسیل سود و زیان را باهم افزایش میدهد؛ بنابراین توصیه میشود با انتخاب مقدار مناسب اهرم برای معاملات خود، ریسکهایتان را مدیریت کنید.
در این مقاله به تفاوت فارکس و ارز دیجیتال پرداختیم.
برای ورود به فارکس و ارزدیجیتال مسلما نیاز به آموزش می باشد.
برای آموزش در هر دو بازار مالی فارکس و ارزدیجیتال می توانید از طریق دو لینک زیر اقدام به دریافت آموزش های حرفه ای نمایید.
امکان آموزش به هر دو صورت آنلاین و حضوری و همچنین استفاده از دوره های فارکس و ارزدیجیتال در سایت همیارکریپتو برای شما فراهم است.
سایت همیارکریپتو: hamyarcrypto.com
اینستاگرام: hasanzade.crypto
مشاهده ویدیوهای آموزشی در صفحه آپارات همیارکریپتو: hamyarcrypto
انتهای پیام/