دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط محققان انجام شد؛

نجات جان زنبور‌های عسل با استفاده از کندو‌ی رباتیک

نجات جان زنبور‌های عسل با استفاده از کندو‌ی رباتیک
دانشمندان با استفاده از یک کندوی رباتیک به کلنی‌های زنبور عسل کمک کردند تا در برابر آب و هوای شدید زمستانی مقاومت کنند.
کد خبر : 839042

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، مطالعه زنبور‌های عسل بسیار دشوار است، چرا که زنبور‌ها در صورت مشاهده هر گونه تأثیر خارجی، رفتار‌های طبیعی خود را تغییر می‌دهند، آن‌ها همچنین به طور باورنکردنی در معرض فروپاشی کلنی به دلیل سرما هستند. اگر دمای کندو به کمتر از ۵۰ درجه فارنهایت (۱۰ درجه سانتیگراد) برسد، زنبور‌ها وزوز نمی‌کنند و گرمای خود را تولید نمی‌کنند و به حالت مرگبار کمای سرد می‌روند.

بنابراین در یک پیروزی برای زنبور‌ها و بوم شناسان، تیمی از محققات رباتیک و زیست شناسان از (EPFL)، در سوئیس، و دانشگاه گراتس، در اتریش، یک لانه زنبور رباتیک ساخته اند که کندوی زنبور‌ها را گرم نگه می‌دارد. با این روش امکان مطالعه روی زنبور‌های عسل فراهم می‌شود.

 دستگاه کندوی رباتیک به گونه‌ای طراحی شده است که بدون مزاحمت وارد کندو شود. در این دستگاه یک پردازنده مرکزی حسگر‌ها را هماهنگ می‌کند، دستورات را به محرک‌ها ارسال می‌کند و در نهایت داده‌ها را برای محققانی که از دور تماشا می‌کنند ارسال می‌کند. کندوی رباتیک با سنسور‌های حرارتی و محرک‌های خود می‌تواند رفتار زنبور عسل را با تغییر دمای موضعی اندازه‌گیری و هدایت کند.

رافائل بارمک، نویسنده اول این مطالعه و دانشجوی دکترا در EPFL توضیح می‌دهد: بسیاری از قوانین جامعه زنبور عسل - از تعاملات جمعی و فردی گرفته تا پرورش یک نوزاد سالم - توسط دما تنظیم می‌شود، بنابراین ما از آن برای این مطالعه استفاده کردیم. " حسگر‌های حرارتی تصویری از رفتار جمعی زنبور‌ها ایجاد می‌کنند، در حالی که محرک‌ها به ما اجازه می‌دهند با تعدیل میدان‌های حرارتی بر حرکت آن‌ها تأثیر بگذاریم.

گرما نیز به داخل لانه زنبوری متصل به رباتیک فرستاده می‌شود و به اندازه‌ای ملایم است که زنبور‌ها را آزار نمی‌دهد، اما به دانشمندان اجازه می‌دهد تا کلنی را تنظیم کنند. این تیم با آزمایش این سیستم روی ۴۰۰۰ زنبور که آن‌ها را تشویق به نقل مکان به این خانه با فناوری پیشرفته کردند، توانست این کلنی را در طی یک سرمای ۲۰۲۰-۲۰۲۱ زنده نگه دارد درحالی که کندو‌های اطراف از بین رفتند.

 مارتین استفانک، از دانشگاه گراتس، می‌گوید: مطالعات قبلی در مورد رفتار حرارتی زنبور‌های عسل در زمستان بر مشاهده زنبور‌ها یا دستکاری دمای بیرون تکیه کرده‌اند. درحالی که این سیستم رباتیک ما را قادر می‌سازد تا دما را از درون خوشه تغییر دهیم، رفتار گرمایی زنبور‌های هسته را در آنجا تقلید کرده و به ما امکان می‌دهد تا مطالعه کنیم که چگونه خوشه زمستانی به طور فعال دمای خود را تنظیم می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب