طرز تهیه بامیه
به گزارش خبرگزاری آنا، نام بامیه که به گوش میرسد در کنارش تصور یک ظرف مملو از زولبیا و بامیه و سفره افطار و سبزی خوردن و نان و پنیر و خرما هم در ذهن تداعی میشود.
نوعی شیرینی جذاب و پرطرفدار که بعنوان شیرینی مناسبتی شناخته میشود و بیشتر آن را در ایام ماه مبارک رمضان میبینیم.
اما آیا میتوان این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنیم و دسپخت خودمان را بر سر سفره افطار بیاوریم؟
در پاسخ میتوان گفت که بله، چرا که نه، شما میتوانید به راحتی این شیرینی را که دارای بافتی نرم است و در شربت قرار میگیرد در منزل و به راحتی تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه بامیه
- آب:۱ لیوان
- روغن جامد یا کره:۱ قاشق غذا خوری
- شربت بار یا عسل رقیق شده:۱ قاشق غذا خوری
- آرد قنادی:۱ لیوان
- تخم مرغ بزرگ:۲ عدد
- وانیل: نوک قاشق چای خوری
مواد لازم برای شربت بار
- آب:۱ پیمانه
- شکر: ۲ پیمانه
- آبلیمو: ۱ قاشق سوپ خوری
- گلوکز:۱ قاشق سوپ خوری
- گلاب: یک هشتم پیمانه
- زعفران دم کرده غلیظ: یک پنجم قاشق سوپ خوری
دستورالعمل تهیه بامیه در منزل
برای تهیه بامیه ابتدا باید برای آن شربت درست کنیم، و برای این کار باید آب را به همراه شکر درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا حل شود و زمانی که شکر حل شد و شربت شروع به جوشیدن کرد، دیگر نباید با قاشق آن را هم زد.
حال باید آبلیمو را به آن اضافه کنیم و کمی صبر کنیم تا به غلظتی که میخواهیم برسد. سپس گلوکز یا عسل را به آن اضافه میکنیم و ۵ دقیقه دیگر میگذاریم روی حرارت ملایم بجوشد تا غلیظ شود. سپس حرارت را خاموش کرده و گلاب و زعفران را به آن اضافه میکنیم.
حال باید بگذاریم تا شربت به دمای محیط برسد و ما بتوانیم بامیهها را پس از پخت در آن غوطه ور کنیم.
حالا به سراغ خود بامیهها میرویم و باید ابتدا یک قابلمه تفلون یا نچسب را انتخاب کنیم و آب و روغن و شربت بار یا عسل را درون آن میریزیم. سپس با هم مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا وقتی که اطراف آن شروع به جوشیدن کند.
حالا آرد را یک باره به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا خمیر در وسط ظرف جمع شود و با حرارت کم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خمیر را حرارت میدهیم و به اصطلاح داغ میزنیم.
توجه داشته باشید که این داغ زدن سبب میشود تا خمیر پخته شود و رطوبت اضافه آن تبخیر شود و کیفیت نهایی بامیه بهتر شود.
زمانی که خمیر را به خوبی داغ زدیم، زیر حرارت را خاموش کرده و خمیر را درون یک کاسه قرار میدهیم تا خنک شود. خمیر باید نه سرد و نه گرم باشد و زمانی که خمیر ولرم شد، تخم مرغها را دانه دانه اضافه کرده و با همزن میزنیم.
در مرحله بعد باید وانیل را با تخم مرغها اضافه کنیم و توجه داشته باشید که اگر خمیر داغ باشد، باعث پخته شدن تخم مرغها میشود و اگر سرد باشد، تخم مرغ به خورد خمیر نمیرود. پس باید دمای آن باید ولرم باشد.
زمانی که تخم مرغها را اضافه کرید باید از ترکیب آن یک خمیر چسبناک بدست آید. اگر خمیر خیلی سفت بود، یک تخم مرغ دیگر را درون یک کاسه کوچک میشکنیم. سپس با چنگال آن را میزنیم تا یک دست شود. بعد کم کم به خمیر اضافه میکنیم تا به شکل مطلوب در آید.
حالا خمیر را درون قیف با ماسوره میریزیم و یک قابلمه کوچک برداشته و درون آن روغن فراوان میریزیم و آن را بر روی حرارت قرار میدهیم.
توجه داشته باشید که روغن نباید داغ باشد و فقط کمی گرم باشد کافی است حالا خمیر را با ماسوره درون روغن فشار میدهیم و با قیچی آن را به سایز مناسب برش میدهیم. سپس با حرارت ملایم میگذاریم تا بامیهها سرخ شود و پس از این مرحله آنها را داخل شربت بار یا شهد بامیه که به دمای محیط رسیده است قرار میدهیم و حدود ۳ دقیقه به آن زمان میدهیم و سپس از شربت خارج میکنیم و پس از گذاشتن در ظرف توری شکل و گرفتن شهد اضافی آنها را در ظرف مناسب برای سرو میگذاریم.
- بیشتر بخوانید:
- از کجا بفهمیم خرما سالم است؟
- اولین زولبیا و بامیه تهران کجا پخته شد؟
- افراد مبتلا به بیماریهای گوارشی در ماه مبارک رمضان باید به چه نکاتی توجه کنند؟
- بهترین برنامه تغذیهای در ماه مبارک رمضان چیست؟
انتهای پیام/
انتهای پیام/