دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 اسفند 1401 - 11:05
با انداختن توپ به زمین طرف مقابل؛

پرایس:‌ انتظار داریم که ایران اقدامی قاطع و سریع انجام دهد

پرایس:‌ انتظار داریم که ایران اقدامی قاطع و سریع انجام دهد
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به بیانیه مشترک ایران و آژانس، هرگونه مسئولیت در چارچوب همکاری با دیدبان هسته ای سازمان ملل را متوجه ایران کرد.
کد خبر : 836249

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا،‌ «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا،‌ در جمع خبرنگاران، با اظهارنظر درباره سفر اخیر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران، گفت: ما از تلاش‌های گروسی برای حل و فصل مسائل مرتبط با تعهدات پادمانی ایران و سایر مسائل استقبال و از او قدردانی می‌کنیم. در بیانیه مشترک ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران متعهد شد گام‌های مهمی بردارد و آمادگی خود را برای همکاری‌ با آژانس در زمینه مسائل پادمانی باقیمانده اعلام کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: انتظار داریم که ایران در راستای این بیانیه مشترک، اقدام قاطع و سریع انجام دهد.

وی در تکمیل این ادعا افزود: در گذشته شاهد بوده ایم که ایران وعده داده اما به آنها عمل نکرده است. ما و شورای حکام آژانس به صراحت اعلام کرده ایم که ایران باید بطور کامل و بدون تاخیر با آژانس همکاری کند و ما در انتظار گزارش های آینده آژانس در خصوص اقدامات ایران هستیم.

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا درباره نشست شورای حکام  آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز گفت: ما با متحدان اروپایی خود و آژانس در خصوص استفاده از موثرترین ابزار که ایران تعهدات خود را رعایت کند، در ارتباط بوده ایم.

پرایس در حالی تلاش می کند که مسئولیت چالش احیای برجام و پیچیدگی همکاری با آژانس را به دوش ایران بیندازد که دست کم چین و روسیه نظری خلاف وی دارند.

«مائو نینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به بیانیه مشترک ایران و آژانس گفته بود: پکن معتقد است پایبندی کامل و مؤثر، راه صحیح برای پیشرفت در مسئله هسته‌ای ایران است. ایالات متحده هم باید هرچه سریعتر تصمیمی سیاسی برای عمل کردن به نتایج این گفتگوها بگیرد.

«میخائل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات احیای برجام هم با مثبت ارزیابی کردن سفر گروسی به تهران، گفت:‌ ایران، روسیه و چین آماده نهایی کردن تصمیم برای بازگشت به پارامتر‌های اولیه برجام هستند که تقریبا به طور کامل روی آن توافق شده است. اما در حال حاضر، انگلیس، آلمان، فرانسه و آمریکا مایل به انجام این کار نیستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب